Alla inlägg under maj 2009

Av Dressage - 18 maj 2009 16:33

Nu är det dags att lägga in bilder på Ullaredsfynden :) Även om det inte blev så värst många artiklar denna gång. Jag är en sann Roecklhandskeälskare. De kostar skjortan (nära 400 kronor för ett par tror jag) - men är å andra sidan de absolut bästa handskar jag haft i ridsammanhang. När jag var på Ullared hittade jag ett par vita handskar som genast fångade min uppmärksamhet. Kändes exakt som Roeckl i materialet och var störtsköna på! Jag kunde inte motstå frestelsen - de kostade faktiskt 49,95 vilket i Ullaredssammanhang kan framstå som rätt saftigt! Jag har höga förväntningar på dessa handskar! Håll ut alla som är lika nyfikna som jag - rapport kommer!

 


Det fick bli en laddning pälsglans också :)

 


Av Dressage - 17 maj 2009 21:43

Vilket lååångt ord jag lyckades komponera :) Hur som helst - idag fick jag så äntligen den äran att rida på ett hackamore. Aramis fick förresten också den äran att för första gången förses med ett bettlöst träns. Jag tycker, även om jag inte har större erfarenhet av hackamore, att det hamnade lite långt ner på nosryggen! Detta gjorde mig mer eller mindre livrädd för att jag skulle lyckas med konststycket att "bryta" hans nosrygg (jag vet att detta är tämligen omöjligt, men som förstagångsryttare på detta bett så slog tanken en både en och två gånger). Så här såg han ut:

Min samlade erfarenhet av detta bettlösa bett so far är i alla fall inte särskilt piffig :-S Aramis är nog beredd att hålla med :) Han frustade nog hundrafyra gånger under hela passet... Han undrade nog vad det var som satt så långt ner på nosen :) Jag tyckte att han blev för djup i formen, testade att plocka upp, men då blev han stressad (trycker tydligen bakom öronen?). Däremot var det roligt att jag kunde ta i högersidan utan att påverka honom negativt beträffande såret i mungipan - och det känns som balsam för själen att inte skada de små liven! Men sammantaget: Nej - tacka vet jag vanliga, hederliga bett :)

Så efter dagens ridpass bjöds det på Spillers hästgodis och då blir man så häääääär lååååång när matte är så dum och står så att man inte når henne *frust*



Hi hi :) Ha en skön söndagkväll alla :)

Av Dressage - 17 maj 2009 13:47

Idag bär det av till stallmiljö igen! Varit hemma och pussat på Rigoletto som imorgon får besök av hovis. Aramis får vänta sig ett pass på hackamore idag! Spännande! Återkommer med mer info :)

Av Dressage - 15 maj 2009 19:31

Här kommer hälsningar från ett soligt Göteborg! Var i morse ute i stallet och kunde konstatera att inget hackamore fanns att låna :( Så då fick plan B sättas i verket. Tog in Aramis från hagen, ryktade och lindade marinblått! Lade på schabrak och gjord med inspänningar och kopplade på inspänningarna i - grimman :) Alla sätt är bra utom de dåliga! Vandrade ut med Aramis på gräset och lade honom på en lagom stor volt. Han tyckte det var lite udda att inte ha bett i munnen, tyckte att han skulle beta :) När han väl förstod att det var arbete och inte gräsätande som stod på schemat så började den söta hästen att skumma ur munnen! Skum och fradga utan bett - har ni hört på maken :) Han kändes (hur mycket man nu kan känna med en grimma) stel i vänstersidan, kände inte riktigt att jag fick riktig möjlighet att ställa igenom honom i grimman... När han fått arbeta i 20 minuter släpptes han ut i gräshage! Så glad han blev :o) Visar lite foton från buset. Just nu sitter jag faktiskt i hotellsängen i Göteborg och skriver - börjar känna mig som en äkta bloggerska :) Ikväll blir det natten lång på Liseberg! Återkommer kanske med bilduppdatering senare :)

Av Dressage - 14 maj 2009 19:30

Har frågat halva stallet (minst) idag angående hackamore - men inte ett bett i sikte :( Det visade sig till slut att K har ett, hon ska ta med det upp till stallet imorgon så då blir det invigning! Ska bli jättespännande att se hur Aramis känns på ett sådant - då blir det ju inget som ligger an hans sår. Idag har jag ryktat en mycket jordig häst, fixat mat och pyssalt om såret i mungipan. Återkommer med rapport imorgon! Blir stallet tidigt. Ha en skön torsdagkväll!

Av Dressage - 13 maj 2009 22:03

Gårdagens spontana träning var verkligen en frisk fläkt! Att träna är A och O! Det spelar ingen roll hur duktig ryttare du är - alla behöver någon som från marken ser, kommenterar, tipsar, berättar och bekräftar - inte minst. Hur som helst - gårdagens träning gav mig oerhört mycket. Aramis har haft lite svårt med stödet på högertygeln, därför fick jag igår enbart arbeta med att böja igenom honom ordentligt åt vänster istället, vara extremt noggrann med att högertygeln inte glappar och när jag har ett fint stöd i vänstertygeln sakta försöka få över stödet på högertygeln. Smyga över Aramis ställning till höger, så fort han släpper stödet så ska jag ställa tillbaka honom till vänster och återuppta ställningen åt detta håll - samma i både höger och vänster varv. Aramis kan bli lite snabb i sina rörelser, lite hastig och inte vila optimalt på steget. Detta förklarade min tränare med att Aramis är en häst som är överrörlig - han har mycket gångarter i sig, men kan idag inte härbärgera dessa på rätt sätt. Han är fortfarande inte stark nog och kroppen hänger inte ihop riktigt. När han blir äldre kommer hans gångarter att vara stora och flashiga - när han är stark nog att klara av att reda ut sin mekanik - det är också då som jag kommer att ha nytta av hans kvickhet, då man till exempel ska börja med högre samling. En häst med stora taktfasta rörelser är svårare att samla ihop eftersom dessa hästar ofta saknar kvickheten. Jag måste också tänka på att inte kvicka på Aramis ännu mer med min lättridning - inte skynda på honom med att resa mig upp och ner snabbt i sadeln utan istället vara långsammare. Hur som helst så fick jag in, säg fem meter, suuuuupertrav där jag hade ett riktigt fint stöd på båda tyglarna! Som både jag och min tränare sade - tänk vad länge man kan leva på dessa metrar :) Skön afton önskar jag er alla!

Av Dressage - 13 maj 2009 13:45

Idag har bästa veterinären L tittat till Aramis tänder, i samma veva fick han också en botulismvacc. Var därför tidigt i stallet idag. Tog in Aramis från hagen, putsade hovar, ryktade och inväntade veterinären (som kom en halvtimme sent, ha ha - känns det igen?). Satt ute i solen och passade på att studera hopplektionen som pågick för fullt på utebanan. Så rullade veterinärens bil in på gårdsplanen och det var dags att påbörja dagens jobb. Jag fick assistera genom att fylla på vatten i makapären som veterinären använder när hon spolar rent munnen. Som väl är har min veterinär specialistkompetens inom tandvård (annars brukar jag inte ge mycket för "vanliga" veterinärers kompetens just beträffande munnen). Men denna litar jag fullt på :) Eftersom Aramis är jätterädd om sitt huvud (och jag med nöd och näppe kan tränsa...) så fanns det inte på kartan att få på Aramis hela apparaturen som de ska ha på sig när farbror doktorn tittar dem i munnen. Vi gjorde ett glatt försök men Mr Aramis visade bara hur högrest han är - och vips så stod vi och fäktade med våra armar och kom inte i närheten av Aramis mun. Det fick bli en skvätt sedalin i blodet och snart sov Aramis sååå gott.


Då kunde arbetet börja :) Fick på honom apparaturen som får honom att stå med munnen öppen, spolade rent hela munnen och började lysa in i mörkret med ficklampa. Han såg ganska bra ut, lite smått och gott att åtgärda bara. Några vassa kanter och litet sår i kinden. Men ett större sår upptäcktes i höger mungipa! Där fick jag svar på varför han inte velat ta högertygeln. Nu blir det till att rida bettlöst en tid och få det där såret att läka. Han fick sin vaccination och en "uppvakningsspruta" eftersom han blev väääldigt trött. Passade på att fotografera hans söta ögonfransar :)



Av Dressage - 12 maj 2009 21:53

Idag fick det bli ett pass ute på gräset, strålande väder och perfekta förhållanden. Ryktade och lindade Aramis och sadlade honom med den fina Amerigo Vegan. Här ser ni den! Visst är den snygg! Jag får låna den av snällaste stallvännen - sadeln är nästan sprillans ny! Otroligt!


Så här vacker var himlen idag!


När jag var nästan klar för ett ridpass kom M och frågade om någon ville ha ett vintertäcke som var för stort. Jag är aldrig sen att samla på mig saker och ting :o) Var framme och spanade in täcket som jag konstaterade nog kan komma att passa Aramis. Ett Rambo!!! Så nu har man fått ett jättefint Rambotäcke med hals :-o Strax innan jag skulle ta ut Aramis kom min stallkamrat tillbaka med sin häst från kliniken. Hon kom med mycket dystra besked och detta lade sordin på hela dagen... Har varit så ledsen och nedstämd sedan dess. Hästen är lika gammal som Aramis och dessutom efter samma hingst. Nu hon beta i finaste gräshagarna några veckor till, sedan väntar nog de evigt gröna ängarna :(
Jag skrittade moloken ut på ängen och kunde inte koncentrera mig ordentligt, dessutom blåste det förfärligt. Styrde in mot ridhuset, dammigt tyvärr - men ingen blåst. Där stod J och skulle precis gå, hästen han skulle träna visade sig vara halt varpå jag frågade om han kunde tänka sig att träna mig istället. Sagt och gjort! Så det blev en spontanträning. Och Aramis gick såååå fint! Jag har massor att skriva, men är tyvärr lite nedstämd idag. Återkommer med friskare tag imorgon. Ha en skön tisdagkväll alla! Och gläd er åt era hästar så länge de lever!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards