Alla inlägg under maj 2009

Av Dressage - 5 maj 2009 21:03

Idag fick Aramis ta det lugnt, matte likaså! Måste ju starta upp mjukt :) Istället tänkte jag bjuda på några bilder av mig och Rigoletto. Ha en härlig
tisdagkväll!























Rigoletto och jag tränar hemma på banan


Härliga knälyft! Det saknar Aramis.

Hemma hos Mattias, ridbanan och ån som flyter fram i bakgrunden. Till vänster (utanför bild) ligger ett stort och mycket vackert slott. Kan man rida i en härligare miljö? Hur ser din "vanliga" ridmiljö ut?

Av Dressage - 4 maj 2009 22:15

Hade egentligen inte planerat att rida idag då den sadel jag fått låna av snällaste stallvännen inte låg helt optimalt på Aramis. Har ni fått känslan av att sadeln inte ligger på hästen utan ovanpå? Just så kändes denna sadel. Har faktiskt aldrig tidigare känt känslan, men läskigt var det. Kändes som att jag precis när som helst kunde kasa runt hela Aramis med sadeln :-S Dessutom satt schabraket som hela havet stormar efter gårdagens pass. Grundat på dessa antaganden ville jag vänta tills min egen Passier är tillbaka från Tyskland. Men hur som helst så ändrades mina planer idag i stallet då jag fick veta av I att hon skulle rida i en annan sadel än hennes egen. Hon skulle nämligen i sin tur låna en Butetsadel av en annan stallvän, ha ha - vilket sanslöst lånande av sadlar det har blivit i vårt stall! Tur att alla är så himla snälla och hjälpsamma! Det är värdefullt. Så då tog jag tillfället i akt att prova att rida i en Amerigo Vega. Och Aramis gick såååååå bra!!! Jag är redo att kvala imorgon :o) Skämt å sido... Red i ridhuset idag och när han skrittat fram på lång tygel kortade jag tygeln och fick lite småtaskigt stöd i högertygeln. Jobbade loss detta och snart hade jag ett kanonfint stöd på båda tyglar. Började trava - han kändes otroligt fin! Travade några varv åt varje håll och galopperade ett varv. Han var laddad och så himla härlig! Hostde inte, kändes bara super! Aramis ville bara länga på långsidorna så jag fick hålla igen för att han inte skulle gasa på för mycket. Hade hnom kanon mellan hand och skänkel. Här haglar superlativen men man är ju bara så lycklig och glad efter ett lyckat dressyrpass! Sadeln var suuuper att rida i och Aramis verkar stormtrivas i den. Jag får låna den hela veckan! Ha en härlig kväll alla :)

Av Dressage - 3 maj 2009 22:58

I fredags var vi, som tidigare nämnts, och hörde på den vackra studentsången i Lund (även om jag personligen tycker att det var lite för mycket prat och för lite sång, i synnerhet när man såg det hela på plats. Det var svårt att höra vad konfrencierdamen sade och det blev lite för mycket avbrott). Synd. Men sången var lika enastående vacker som vanligt!

Lördagskvällen tillbringade jag guppandes på böljan den blå i vår båt! Ute var det lite kyligt och blåsigt...


Men inne i båten var det väldigt mysigt!


Rigoletto hann jag med att pussa på - han passade på att visa upp sig lite för matte :)

Och självklart har jag gosat i mängder med denna underbart söta lilla Dixie (som här poserar bredvid bästa kompisen - ha ha)!


Sedan bar det av till Aramis som idag fick jobba ett minipass i ridhuset! Han gick fantastiskt fint. Lyckades i början faktiskt hålla ett skapligt tempo, mot slutet lade han dock i en annan växel och busade runt :) Lossnade fint i högersidan och hade ett jättefint stöd på denna tygel mot slutet! Här poserar han i boxen! Ser ni att han blivit jämnare :-o

Himlen började bli mörk och det såg ut att bli regn!


Och när jag satte mig i bilen kom tunga regndroppar! Snipp snapp snut så var sagan slut :) Godnatt på er alla!

Av Dressage - 3 maj 2009 20:44

Det är nämligen så här: Som många vet vid det här laget så har jag en liten hästtidning på nätet (Ryttarliv) där jag skriver om lite smått och gott som rör hästar och oss hästfolk. Jag har dock senaste tiden börjat fundera lite på om jag inte ska lägga om upplägget... Det finns ju redan en hel del "hästtidningar" som skriver om nyheter, tävlingar, reportage et cetera (både i pappersupplaga och nätupplaga). Saken är den - hur sticker jag ut i mängden med just min nättidning? Och hur många är egentligen intresserade av att läsa för hundrade gången att Jan Brink och Briar gjort sin sista start (kanske att dra det lite väl långt - men ni förstår nog vad jag menar :)). Hur som helst så slog mig tanken - varför inte "peka om" hela Aramisbloggen till www.ryttarliv.se? Och sedan bygga ut bloggen istället? Det blir alltså en bloggtidning med personlig touch - mycket personlig för att vara ärlig. Uppdateringar flera gånger om dagen, fler "flashiga" foton, blandat med produkttester, utvärderingar, kanske lite ridtips, någon intervju med kända ryttare, min egen träning och väg mot championaten och Falsterbo, personliga reflektioner, debatter, kanske till och med en och en annan tävling där man kan vinna priser :) Vad tror och tycker ni om detta? Jag kan inte komma på att det finns någon sådan sedan tidigare - men frågan återstår - är det något som ni vill läsa om? Ha en skööön kväll - jag ska snart lägga upp bilder från helgen :)

Av Dressage - 2 maj 2009 23:32

Idag har jag nämligen ridit Aramis :) Och han gick suuuper! Okej lite stel i sidorna - men det kan jag köpa! I övrigt kändes han superb - travade kanonfint, skrittade på kalas, gick i jättefin form. Hade egentligen lite tunt stöd i högertygeln - men det får man väl ha så här efter växtperiod och annat! Dagen avslutades med middag i vår båt i hamnen - det var en sagolik kväll och vackert som en dag (vilken vits) när solen sänkte sig över Öresund. Skööönt komma bort från stökiga Lund ett tag ;o) Ha en härlig lördag!

Av Dressage - 1 maj 2009 22:00

Har haft en strålande fin dag med värme, stallbesök, gäster, god mat, plugg och så en fantastisk kväll framför Lunds Studentsångare - ni såg väl mig på tv:n ha ha :) Imorgon får Aramis börja skritta igen! Ska bli spännande känna hur han känns nu när han blivit så stoooor :) Ha ha! Ha en härlig fredagkväll!

Av Dressage - 1 maj 2009 15:07

När man bor i Lund så är det mer eller mindre lag på att gå och lyssna på Studentsångarna vid Universitetsbyggnaden! I synnerhet om man bor bara några hundra meter bort :) Så ikväll klockan 18.15 bär det av, det direktsänds i TV4! Fortsatt skön vår önskar jag er alla!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards