Alla inlägg under maj 2009

Av Dressage - 26 maj 2009 21:31

Egentligen skulle Aramis och jag skrittat ut en runda idag, men de kolsvarta molnen och hot om åskväder tillsammans med ont om tid fick resultera i en vilodag för Aramis. Han har i och för sig gått så väldigt bra de senaste dagarna och mår nog bara bra av en dags vila. Han har säkert träningsvärk, precis som matte :o) Så här såg det ut i stallet när jag anlände idag:

Nyfikna små näsor tittade fram ur sina boxar - men titta vem som var mest nyfiken :)

När jag hälsat på Aramis och gett honom en Spillers ville han förstås ha fler...


Gick sedan ner till foderkammaren för att fixa mat...


Skar sedan morötter och äpplen i lagom trevliga bitar


Därefter tog jag ut Aramis i spolspiltan - borstade honom och oljade hans hovar.


Resultatet:


Ha en härlig afton :o)

Av Dressage - 26 maj 2009 15:57

Av Dressage - 26 maj 2009 15:24

Nu har jag precis fått ett långt mail från de som arrangerar konstutställningen vid Falsterbo Horseshow (FHS) - jag har också fått reda på vilka mina medkonstnärer är - vi blir ett härligt gäng och har du vägarna förbi FHS så rekommenderar jag dig ett besök på galleriet! Vi kommer att finnas till vid dressyren - perfekt läge :) Vi ses väl?

Av Dressage - 25 maj 2009 21:47

Aramis gick lika fantastiskt idag med! Nu börjar jag faktiskt tro att detta är mer än slump :o) Började passet med att skritta fram en runda på 20 minuter, sothöna med ungar skrämde slag på Aramis vid en damm :-S De lät som en hög med grodor :) Kortade tygeln och fick ett ypperligt stöd direkt, han välvde halsen, arbetade med ryggen och andades så där härligt genom näsborrarna :) Sedan höll jag mig på gräset resten av ridpasset - jag satt nog mest och log hela tiden och förundrades över hur lekande lätt allt går när man väl rider rätt! Efter en stund fick jag sällskap av J, jag var ivrig med att berätta hur hans ord häromdagen gjort underverk för både mig och Aramis. Jag travade runt några varv och han kunde inte annat än hålla med! Han sade faktiskt "... du har en GALET fin häst" och hur glad blir man inte på en skala av att höra sådana ord? Han tyckte att jag red i ett perfekt avvägt tempo, takt, balans och elasticitet var super, ryggen var med och hela hästen höll ihop! Nu håller jag tummarna för att detta håller i sig. Imorgon får Aramis en uteritt och på fredag är det träning för Mattias på Hviderups gods :o) Ha en härlig måndagkväll alla!

Av Dressage - 24 maj 2009 19:57

Idag hade jag ett WOW-AHA-upplevelsepass! Efter gårdagens gedigna genomkörare var jag idag på det klara med hur Aramis ska arbeta. Jag var fast besluten att fortsätta där gårdagens pass slutade! Började min dag med att mocka och fixa mat, sedan borstades den grå av, lindades med vita lindor, fick nytvättat väldoftande schabrak på ryggen och på detta den finaste Passiersadeln! Idag ville jag rida i nytt bett, jag tycker faktiskt att mitt nuvarande bett är för litet till Aramis - ser ut som ett shettisbett. Sagt och gjort - på ett annat av mina träns hängde ett bett som såg helt perfekt ut! Satte över detta på mitt nuvarande träns, höjde upp sidostyckena ett hål på varje sida och tränsade. Idag skulle jag även rida med sporrar hade jag tänkt mig. Skrittade fram länge och väl, kortade tygeln och fick genast superfint stöd, ja jag kände direkt att Aramis började jobba över ryggen. Skrittarbetade i volter, med att rama in, hålla rumpan på plats och annat smått och gott. Så var vi redo för travarbete! Ja han kändes så fin idag så det var minsann inte klokt. Jag fokuserade 100% på min sits, att absolut inte hamna med en hög hand - snarare låg för att inte Aramis ska knäppa av i formen och släppa ryggen. Vi hittade takt direkt och han travade fram med scwhung och balans, helt och hållet mellan hand och skänkel, jag kände verkligen för första gången hur han höjde ryggen och lät mig komma ner och sitta på honom ordentligt! Tror aldrig att jag känt detta känslan på Aramis, men plötsligt blev allt så kusligt lekande lätt. Det är väl för härligt med dessa pass? Nu får det gärna gå lite si och så några gånger till - detta kommer jag leva lääänge på :) Ha en fortsatt skön söndag! Ps. Träningsvärken från igår gör sig påmind i både axlar, överarmar, rygg och framsida lår. Otränad? Jag? :o)

Av Dressage - 23 maj 2009 23:26

Himmel och pannkaka så mör jag är - känner mig som en mörbultad fisk (ungefär som den som Werner och Werner slår med slägga på i det härliga 80-talsprogrammet Nöjesmassakern) :-o

Hur som helst... Dagens pass började med en en lugn och fin skrittrunda på 20 minuter - när denna var avklarad blev det markarbete på banan. Men nej, jag tyckte den var för djup... Gick in i ridhuset, men nej - där var för dammigt. Gick ut på gräset, gick väl an men kände att jag behövde fyra "väggar". Så jag återvände till banan som i och för sig är vägglös, men dock med staket. Här behövde jobbas kände jag! Aramis gick och såg vacker ut med släppt rygg och bakbenen kvar hemma i stallet. Som tur var satt J också på banan - och då blir det alltid kloka inlägg som får en att skärpa till sig i ridningen. Jag måste våga rida mer!! Aramis kan inte springa runt med släppt rygg på det där viset... Han kräver fortfarande ett rejält stöd från mig, han är inte stark nog att klara ut det själv. Jag sänkte handen, satt djupt i sadeln, hittade takten, drev Aramis in i handen, elasticitet, takt, schwung, ryggverksamhet, bakben, damcykel (!) (ja han brukar liknas vid en damcykel min lille grå)... Så ääääänteligen höjde han upp rygg och manke, välvde halsen i en vacker båge och visade en trav som kändes suuuuper! Allt föll på plats! När Aramis kändes så fin så lade jag ner honom och avslutade. Tittade på klockan och satte i halsen tre gånger om! Det visade sig att jag ridit i över en timme :-o Fast å andra sidan - det här behövdes! Jag tror att Mr ibland går och fuskar lite väl mycket... Nej - det var ett nyttigt pass idag! Gissar att jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Nu ska jag sussa sött här :) Ha en fortsatt härlig helg!

Av Dressage - 22 maj 2009 20:55

Idag har jag tvättat schabrak som hängt på tork i trädgården mitt bland alla små gatuhus och lägenheter :) Såg lite roligt ut :)



Väl i stallet bestämde jag mig för att köra lite longering på banan över bommar. Nu när det regnat är banan okej för ett kortare pass. Eftersom jag fortfarande inte använder bett valde jag att rasta honom i grimma (fri i formen och härligt galen häst). Det blev mest hopp i galen tunna av hela numret...  Aramis for över allt vad bommar hette :)


Allt gick väldigt bra fram till den punkt då Aramis speedade upp till högsta växeln :-S Då hängde jag mest med som en vante... och att släppa honom blev ett faktum. Han for iväg som ett jehu snabbare än den snabbaste galopphäst jag sett på Newmarket :-S Som väl var stannade han upp där gräset var som grönast. Jag visslade på honom när jag var på väg mot honom och han tittade upp och vände sig om och undrade var i herrens namn jag blev av (han trodde väl jag hängde kvar i ena änden av linan och flämtade). Det fick bli slutet på dagens övning och Aramis fick gå in i boxen och äta mat :) Ha en fin fredagkväll!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards