Alla inlägg under augusti 2009

Av Dressage - 8 augusti 2009 18:05

Blev ett skrittpass ute på gräset, några steg trav fick vi också in! Skorna fungerade prima :) Han har fått 2:or på sina fötter nu - känns stoooort - när jag köpte honom skoddes ha med 0:or :-o Men nu får han gå med boots runtom. Hur som helst så kändes han jättefin, det blev sådan tyngd i hans gång nu :o)

Av Dressage - 7 augusti 2009 17:59

Bråttom, bråttom! Idag har hästarna fått senaste höstmodellen på sina små nätta fötter :o) Nu ska jag susa ut med Aramis och se om de håller måttet :)

Av Dressage - 6 augusti 2009 21:13

Idag var det vaaarmt, men på grund av andra planer under dagen var jag tvungen att ge mig ut i middagshettan. Skrittade Aramis gräset vägen upp och ner, var fint på hugget idag. När jag kom hem igen skrittade vi ut i gräshagen och fortsatte passet med att arbeta med bakdelsvändningar. Aramis har förfärligt bråttom när han ska göra denna övning, kastar sig runt som om det vore någo slags övning på tid :o) Arbetade därför med att få honom att ta det lugnt och dessutom att få honom att flytta sig bort från ytterskänkeln - inte mot. Efter en kvarts idogt bakdelsvändningsarbete så började han bli riktigt fin i vändningarna - riktigt centrerade och faktiskt ganska lugna. Då satte jag igång med traven, aningens slirigt i marken - han halkade till och jag tyckte att han blev helt kantig i traven efter :-S Blev minst sagt livrädd, men det försvann lika snabbt som jag hann tänka det - som väl var! Han kändes jättefin även idag, även om jag naturligtvis inte kunde rida på med tanke på underlaget. Avslutade i stället med att trava på gräsvägen, passade på att samla ihop honom - och så fiiiin han blev! Han höjde upp hela frampartiet och seglade fram i sin finaste trav :o) Sedan fick han komma in och vila lite i boxen, bli avsvampad och där efter gå ut i gräshagen!

Av Dressage - 6 augusti 2009 09:34

Igår fick hästarna gå på stora betet hela dagen, de kom in först vid 21.30 Ropade på dem vid intaget och emot mig kom två vildhästar i full galopp :) Jag själv ägnade mig mest åt att studera och laga/handla mat till kvällens gäster! Ibland får man ju vara lite social också... Vill helst inte slita för mycket på Aramis skolösa fossing, idag blir det dock ridning igen - på gräs! Måste jobba på bakdelsvängningarna, på centreringen. Aramis gör bakdelsvändning, men ack så stora :-S Hoppas inte att de kräver för mycket centrering. Idag är det vaaaarmt här i skåne! Hoppas ni får en härlig dag!

Av Dressage - 5 augusti 2009 12:20

... är att jag och Aramis af Mecklenburg nu är anmälda till FEI:s finalprogram för 5-åringar i Össjö den 22 augusti! Huuu - blir skakis bara jag tänker på det, ha ha :) Nedan, hästarna njuter i förmiddagssolen!

Av Dressage - 4 augusti 2009 21:42

Efter dagens avslutade och MYCKET lyckade ridpass så stod det klart - NU KÖR VI! Och så får det gå som det går... Det är ju faktiskt inte hela universum! Ser det som en rolig grej, ett delmål och framförallt en erfarenhet. Naturligtvis ska jag rapportera om vägen dit :) Kvalet går i Össjö den 22 augusti. Tillbaka till dagens pass - Aramis var laddad och lite spänd, men mycket ridbar och med på noterna trots detta. Arbetade med bakdelsvändningar (som i dagsläget är liiiite stora :-S) och på att han ska flytta bakdelen bort från skänkeln och inte trycka sig mot! Travade upp och ner på vägen i det mjuka fina gräset och han var såååå fin! Jag har så mycket häst framför mig! Han liksom bara går i rätt form - vet inte om detta är några synnerligen trevliga introduktionsdagar eller vad som hänt :) Kunde bara le efter dagens pass! Nu står han med B&T på båda bak, var ytterst lite gallig bak nämligen. Nej - nu ska hästarna få sitt natthö :)

Av Dressage - 4 augusti 2009 17:18

Mycket riktigt så var herr Aramis skolös på sitt en bakfossing idag när jag tog in honom... Så typiskt så att man kan krevera! Hovis kommer som väl är på fredag, får se om jag kan rida på lite mjukt underlag tills dess. Som väl är så är det ju mjukt och fint nästan överallt nu, värre med tappskor på vintern när det är knaggligt och hårt! Man får se saker och ting från dess ljusa sida - så är det i den här branschen :o)

Jag funderar så att jag blir gråhårig på det här med Breederskval... och egentligen är det väl bara att delta i kvalet och se det som en rolig grej och en erfarenhet rikare. Kanske jag krånglar till det :o) Vad gör mig tveksam? Kvalet går i FEI:s finalprogram för 5-åringar (det kval som tidsmässigt passar oss) och här ska man förutom bakdelsvändningar och annat även rida hästen i samlad form :-S Rider man samlad form på en häst som är 5 år? Egentligen skulle det ju vara jätteroligt - men jag ställer mig frågande till hela konceptet, att skynda iväg med de unga hästarna, samtidigt som jag är positiv till att ha utstakade mål med unghästens träning och utveckling. Bah - helt enkelt - jag behöver kloka råd!!

Av Dressage - 3 augusti 2009 21:27

Oj oj oj!!! Idag har jag ridit Aramis för första gången på över EN MÅNAD! Och det var kärlek vid första ögonkastet :) Det var som att han blivit riden av proffsryttare hela viloperioden! Bara att korta tyglarna och helt enkelt sitta och njuta. Känslig som attan, vaken, framåt, pigg, härlig i formen, jobbade med ryggen - ja allt bara satt! Red 30 minuter med 90 % skrittarbete. Undras om det kan kännas lika bra nästa pass?! :o) Ha en skön afton!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards