Alla inlägg den 12 augusti 2009

Av Dressage - 12 augusti 2009 19:23

Äntligen gick grannbonden ut och satte sig i sin stora maskin och gjorde stubbåker :o) Känns som att hela övriga skåne består av stubbåkrar utom just de ostubbade åkrar som omgärdar vår gård, ha ha! Hur som helst, jag skrittade iväg på grässlingan utmed asfaltvägen. Skrittade bort till den alldeles rykande färska stubben och började arbeta Aramis i skritt, skolor och bakdelsvändningar avlöste varandra. Känslig som attan! Baken gick mest på alla håll och kanter utom rakt idag. Fortsatte sedan med traven, kändes något kort till en början, tittade ner på underlaget och det är klart att det var ju inte någon hård stubbåker, sjönk nog ner något, något med fossingarna. Dock hellre lite för mjukt än för hårt nu när vi seglar fram på tre skor. Arbetade honom i trav, kollade av formen, red skolor, serpentiner, halt, längningar och så en del galoppfattningar från skritt, lite enkla byten blev det också. Han kändes fin idag, men inte världens finaste - var så väldigt känslig och "rörlig i sidled" idag. Traven dock - i slutet - var suuuuper :o) Fick veta, nu på kvällen, att han tydligen sprungit som en tok i hagen idag :-S Det är säkert då som skon lämnat hoven i en vacker båge. Kanske han var lite mör i kroppen dessutom efter hans egen motionsrunda idag. Imorgon blir det lite bomarbete tänkte jag :) Med fyra skor förhoppningsvis! God afton på er alla :)

Av Dressage - 12 augusti 2009 17:59

Nu är jag smått trött på skor... Jag har inte direkt flyt med Aramis skor just nu :-/ När jag tog in Aramis från hagen idag hade han bara tre skor på sina fötter, ringde världens bästa hovslagare som ska göra allt som står i hans makt för att kunna komma förbi imorgon och slå på ny sko. Nu blir det ridning på mjukt underlag idag! På återhörande om dagens pass!

Av Dressage - 12 augusti 2009 10:20

Usch, nu känns det verkligen att det närmar sig! FEI - finalprogrammet för 5-åringar talar jag naturligtvis om :) Gick in på deltagarlistan igår, det är verkligen idel elit; den ena efter den andra - och mitt däribland jag och Aramis, ha ha! Detta kommer bli något för gudarna att skåda :) Nej - nu väntar juridikstudier här medan höststormarna river utanför fönstret :) Myyyysigt!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards