Direktlänk till inlägg 4 augusti 2009

Bah!!

Av Dressage - 4 augusti 2009 17:18

Mycket riktigt så var herr Aramis skolös på sitt en bakfossing idag när jag tog in honom... Så typiskt så att man kan krevera! Hovis kommer som väl är på fredag, får se om jag kan rida på lite mjukt underlag tills dess. Som väl är så är det ju mjukt och fint nästan överallt nu, värre med tappskor på vintern när det är knaggligt och hårt! Man får se saker och ting från dess ljusa sida - så är det i den här branschen :o)

Jag funderar så att jag blir gråhårig på det här med Breederskval... och egentligen är det väl bara att delta i kvalet och se det som en rolig grej och en erfarenhet rikare. Kanske jag krånglar till det :o) Vad gör mig tveksam? Kvalet går i FEI:s finalprogram för 5-åringar (det kval som tidsmässigt passar oss) och här ska man förutom bakdelsvändningar och annat även rida hästen i samlad form :-S Rider man samlad form på en häst som är 5 år? Egentligen skulle det ju vara jätteroligt - men jag ställer mig frågande till hela konceptet, att skynda iväg med de unga hästarna, samtidigt som jag är positiv till att ha utstakade mål med unghästens träning och utveckling. Bah - helt enkelt - jag behöver kloka råd!!

 
 
Ingen bild

Ulla

4 augusti 2009 18:21

Jag tycker du ska köra på! Aramis verkar väldigt mogen för sin ålder och om inte annat så blir det ju en erfarenhet rikare som ni kan ha nytta av i framtiden. En helt annan fråga som inte har med detta att göra är att när jag går in på "Ryttarliv" så kommer jag bara till förstasidan, vad jag än väljer att titta på så kommer jag till ursprungssidan. Kanske det är fel hos mig men jag tänkte att du i alla fall vill veta, i fall det är något fel!

 
Therre

Therre

4 augusti 2009 19:37

Samlad form på en femåring låter lite väl tufft tycker jag iaf.
Tyvärr så kan ju ingen bestämma detta åt dig. Fast breeders är iofs en bra erfarenhet och om du inte siktar på topp resultat kan du ju kanske strunta i samlad form, tänker jag nästan göra till min tävling fast med skänkelvikningarna.

Du får avgöra själv tycker jag, oavsett hur du väljer att göra är jag säker på att du kommer att göra ett val som passar dig och din häst :) Det är bara du som känner den bäst.

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna m Lancio

4 augusti 2009 19:48

Åh nej, en tappsko... Så typiskt när du precis kommit igång med ridningen. Men så är det - vi hästägare sätts på prov hela tiden, precis som jag bloggade om igår. ;-)

Vad gäller kvalet så tycker jag absolut att du ska rida men se det som en "kul grej" precis som du säger och strunta i att han ska visa samling (vilket jag håller med om är helt fel för femåringarna). Jag menar, du rider ju honom i den formen som han orkar gå i - det är ju inte så att du kommer "bära runt" honom för att han ska samlad ut eller hur - och så får du se hur långt det räcker.

 
Ida

Ida

4 augusti 2009 20:27

jag håller med Anna med Lancio! Både vad det gäller tappsko och kvalet! Rid och gör vad du/ni kan! Du har haft så god hästhållning med Aramis hittills och skulle det inte passa domarna i smaken (vilket jag tror att det kommer att göra), var då stark och ta det, för du har ändå gott samvete för att du inte pressat din häst för hårt. Rid, för tusan! K!

http://zinmyheart.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Aramis

4 augusti 2009 20:45

TACK snälla alla för era otroligt vettiga och tänkvärda kommentarer! Jag kan bara meddela att jag mer och mer känner "go for it" - lite av den känslan jag skrev om, fast nu är den ännu starkare :) TACK :)

 
Jessica

Jessica

4 augusti 2009 21:49

Tråkigt med tappskon men tur att hovis iaf är på G!!

Bara du kan avgöra om Aramis är redo eller ej. Kollade dock på programmet och den samlade formen var ju iaf inte i hela programmet, endast i en del av det. Han verkar ju vara i god form utifrån det du skriver så på det säger jag: anmäl och starta och se hur det går! Men som sagt, det är du som känner hästen!! =)

Kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Kerstin

Kerstin

4 augusti 2009 21:51

Klart ni ska köra på!
Jag tror mest att programmet är utformat som det är för att de vill se ett större register. Jag har fattat det som att man inte kräver samma samling i 5-års programmet som i en vanlig MSV B utan att det mest handlar om att det vill se att hästen har förutsättningarna. Även i LA:4 rider man ju nu i samlade gångarter för att visa upp registret.

http://www.bouncy.blogg.se/ny

 
Ingen bild

Aramis

5 augusti 2009 10:26

Kerstin: :o) Ja nu har vi bestämt oss! Det är ju en rolig erfarenhet och kul med mål! Tror inte heller de ställer större krav på samlingen - precis som du säger vill de nog bara se att hästen har förutsättningar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards