Alla inlägg under augusti 2009

Av Dressage - 23 augusti 2009 21:06

Idag har jarg skrivit juridiktenta - pust och frust - det tog fem timmar :-o Och ändå hann jag inte med precis allt jag ville! Otroligt att det kan ta sådan tid. Det var skönt komma hem och borra in näsan i två kelsjuka mular :) Imorgon blir det byte av zinkbandage igen och så ska jag beställa ultraljudstid hos Ingrid till måndag nästa vecka. Håll nu tummarna!!! Nu blir det sanna mina ord en god film här, soffläge och allmänt mys. Ha en härlig söndag gott folk!

Av Dressage - 22 augusti 2009 13:05

Klockan 09.00 var jag på plats (SOM ÅSKÅDARE!!!) vid Össjö Hästsällskap - eftersom jag inte själv kom till start idag var det ju ett lysande tillfälle att i alla fall få se mina konkurrenter! Kändisnamnen avlöste varandra och fina hästar seglade in på banan, vann klassen gjorde siste start - Stefan Jansson på 82 %!! Det var jätteroligt att se de andra 5-åringarna och jämföra med Aramis (på ett mycket objektivt sätt... *fniss* - man är ju inte alls partisk...). Hur som helst så kunde vi konstatera att en del av hästarna fortfarande var lite "valpiga" och ostabila medan andra 5-åringar var väldigt framme för sin ålder. Några spända hästar, några slöa, någon glömde banan, någon avbröt - ja ungefär som det brukar se ut på en tävling! Mycket fint arrangerad tävling var det och jag är såååå ledsen att jag inte kunde vara med. På det hela taget tror jag att det var många hästar som klarade kvalgränsen, faktiskt hela 5 av 14 hästar gick vidare till Flyinge och väldigt många låg kring 67-69%, bara ett par under 65%. Hummm, man kan inte annat än undra som en flundra hur det hade gått för Aramisen :o) Nedan två foton på Mattias Jansson och Ebba von Essen.

Av Dressage - 21 augusti 2009 20:14

men det ser onekligen ut som att allt går på rätt håll! Tog av zinkabandet idag och Aramis ben var SUPERFINT! Inte tillstymmelse till varken värne eller svullnad! Han var sval och alldeles torr :o) Vi promenerade utan zinkaband och när vi var klara med detta åtagande gick vi in på gården för att studera de mycket märkliga monster som matte placerat i en hög inne på gården!

What the...?

Jag är säker på att det kan bli anfall när som...

Åhhh, men dumma matte - varför sade du inte att det var spån med detsamma?

Av Dressage - 20 augusti 2009 21:41

Eftersom jag inte önskar några som helst fler skador på mina fyrbenta små djur har jag sedermera bestämt mig för att promenera med Aramis på vår lilla uppfart. Den är kanske 50 meter lång och underlaget är sten/asfalt - så får det bli. Här kommer garanterat inga farliga traktorer och avståndet hem är skriande kort :o) Idag har jag varit och fyllt på hästarnas foder och strö, det blev spånbalar, betfor och chevinal plus! Jag har alltid gett mina hästar chevinal plus men gick för en tid sedan över till pelleterade vitaminer+mineraler. Jag tycker att den tar slut så ruskigt fort och dessutom tycker jag att chevinal verkar mycket smakligare :) Vilka mineraler/vitaminer ger du din häst?

Av Dressage - 20 augusti 2009 10:50

Gårdagens kvällspromenad med Aramis gick till en början lugnt och fint. Vi bor utmed en liten försynt stackars asfaltväg där inte allt för många bilar passerar per dag. En och en annan traktor kommer så klart körande. Hur som haver, igår när jag gick ut med Aramis och vi hade kommit några hundra meter på vägen så möts vi naturligtvis av en gigantisk traktor med släp!!! Jag som var ett hundra procent säker på att Aramis skulle springa till skogs mer eller mindre kastade mig ut i stubbåkern med Aramis i släptåg, vi hade kommit ett tiotal meter in på åkern när traktorn passerade. Aramis rörde inte en fena! TACK för detta lugna beteende. Nåväl, när vi kommit hem och jag precis vänt in i hagen för att gå bort till stallet kommer en bil som varken jag eller Aramis ser... Den kör rasande fort och dyker liksom bara upp varpå Aramis kastar sig handlöst ut i grimskaftets längd och vänder runt på en femöring och stegrar - puhh vad rädd jag blev att jag skulle tappa honom och samma procedur (som med skördetröskan) skulle spelas upp. Som väl var höll jag i Aramis! GRrrrrr... nästa liv ska jag nog syssla med djur som står högst upp i näringskedjan :o)

Av Dressage - 19 augusti 2009 18:35

Jag tycker nu att min omröstning beträffande grenval inom ridsporten hängt med tillräckligt länge :o) Det är dags att publicera resultatet:

Av de 239 personer som svarat på frågan vilken gren de ägnar sig åt inom ridsporten så har:

64,9 % angett dressyr
22,2 % angett hoppning
3,3 % angett fälttävlan
1,3% angett körning
1,7 % angett distans
6,7 % angett allmän beskådan


Intressanta siffror - av dessa kan vi alltså konstatera att merparten av mina besökare är dressyrfolk (6,5 av 10), bara 2 personer (drygt) av 10 ägnar sig åt hoppning och resten är lite spridda skurar.

Nu ska det bli ny omröstning här varje vecka! Och har du något förslag på spännande/intressant fråga så meddela mig gärna! Här lär behövas idéer :o)

Av Dressage - 19 augusti 2009 15:48

Aramis har fått vistas i liten hage idag, jag hade minsann inte hjärta att låta honom stå inne och titta i det vackra vädret. Eftersom jag är hemma hela dagarana kan jag titt som tätt se till honom i hagen och förse honom med vatten och hö och vedklabbar att gnaga på :) Idag är det dessutom inte orkanvindar  ute vilket gör hela omgivningen så mycket lugnare! Snart dags för kvällspromenad. Må gott i sensommarvärmen :)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards