Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av Dressage - 4 augusti 2009 21:42

Efter dagens avslutade och MYCKET lyckade ridpass så stod det klart - NU KÖR VI! Och så får det gå som det går... Det är ju faktiskt inte hela universum! Ser det som en rolig grej, ett delmål och framförallt en erfarenhet. Naturligtvis ska jag rapportera om vägen dit :) Kvalet går i Össjö den 22 augusti. Tillbaka till dagens pass - Aramis var laddad och lite spänd, men mycket ridbar och med på noterna trots detta. Arbetade med bakdelsvändningar (som i dagsläget är liiiite stora :-S) och på att han ska flytta bakdelen bort från skänkeln och inte trycka sig mot! Travade upp och ner på vägen i det mjuka fina gräset och han var såååå fin! Jag har så mycket häst framför mig! Han liksom bara går i rätt form - vet inte om detta är några synnerligen trevliga introduktionsdagar eller vad som hänt :) Kunde bara le efter dagens pass! Nu står han med B&T på båda bak, var ytterst lite gallig bak nämligen. Nej - nu ska hästarna få sitt natthö :)

Av Dressage - 4 augusti 2009 17:18

Mycket riktigt så var herr Aramis skolös på sitt en bakfossing idag när jag tog in honom... Så typiskt så att man kan krevera! Hovis kommer som väl är på fredag, får se om jag kan rida på lite mjukt underlag tills dess. Som väl är så är det ju mjukt och fint nästan överallt nu, värre med tappskor på vintern när det är knaggligt och hårt! Man får se saker och ting från dess ljusa sida - så är det i den här branschen :o)

Jag funderar så att jag blir gråhårig på det här med Breederskval... och egentligen är det väl bara att delta i kvalet och se det som en rolig grej och en erfarenhet rikare. Kanske jag krånglar till det :o) Vad gör mig tveksam? Kvalet går i FEI:s finalprogram för 5-åringar (det kval som tidsmässigt passar oss) och här ska man förutom bakdelsvändningar och annat även rida hästen i samlad form :-S Rider man samlad form på en häst som är 5 år? Egentligen skulle det ju vara jätteroligt - men jag ställer mig frågande till hela konceptet, att skynda iväg med de unga hästarna, samtidigt som jag är positiv till att ha utstakade mål med unghästens träning och utveckling. Bah - helt enkelt - jag behöver kloka råd!!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards