Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av Dressage - 18 augusti 2009 22:21

Ha ha - filmade hästarna för ett par timmar sedan - rena dårhuset ;-D Det är matdags och de är HUNGRIGA och tycker att matte är dööööötrist som bara står och filmar! Jag kan bara konstatera - jag har inte bara en galen häst - jag har TVÅ :o)

Av Dressage - 18 augusti 2009 12:14

Det var med ett tungt hjärta som jag lyfte luren och slog numret till Össjö hästsällskap för att meddela att undertecknad inte kommer till start. För er som vill se före detta konkurrenter och domare kan jag bjuda på startlistan. Så typiskt också att det var två av mina favoritdomare som skulle döma :( Nu har jag dessutom bestämt att Aramis får stå på box den här tiden! Jag vågar absolut inte riskera något och han ska bli bra, därför blir det box och promenad som gäller.

Av Dressage - 18 augusti 2009 09:57

Jag ville gärna ha en veterinärs ord om Aramis - checka av så att jag är på rätt spår - därför ringde jag upp Ingrid Olsson i morse. Hon hade precis samma åsikt som jag (läs hovslagaren); alltså att ha Ararmis stilla i ett par veckor, att skritta honom för hand på asfalt, byt zinkabandage om 5-6 dagar och lägg nytt och två-tre veckor efter skadetillfället ska han ultraljudas för att konstatera hur skadan läker. Min plan blir då att omkring den 1-2 september låta ultraljuda skadan - vi ber en stilla bön att han är läkt då och att jag kan sätta igång honom så smått och kanske till och med vara med i kvalet den 20 september i Billdal! Det är sista chansen :-o

När man äger två hästar och en är kaputt så kan man ju alltid ta ut den andra hästen på en liten runda :o) Så blev fallet igår! Eftersom Rigoletto är för laddad för att bara skritta omkring på (vissa dagar) så fick det bli lite travarbete. Det var roligt (och litet!!!) att sitta på Rigoletto igen :) Han har inte hälften så lång hals som Aramis ju... Rigoletto busade som vanligt, slog bakut ett antal gånger, stannade och körde sin specialare; att precis som en gunghäst lyfta fram och lyfta bak om vartannat :) Är man inte beredd och stoppar honom så blir dessa högre och högre och högre... Mot slutet blev han lugn och fin och kunde till och med trava rakt fram utan att konstra :) Ha ha! Nedan en foto på honom innan ridturen!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards