Alla inlägg under augusti 2009

Av Dressage - 12 augusti 2009 17:59

Nu är jag smått trött på skor... Jag har inte direkt flyt med Aramis skor just nu :-/ När jag tog in Aramis från hagen idag hade han bara tre skor på sina fötter, ringde världens bästa hovslagare som ska göra allt som står i hans makt för att kunna komma förbi imorgon och slå på ny sko. Nu blir det ridning på mjukt underlag idag! På återhörande om dagens pass!

Av Dressage - 12 augusti 2009 10:20

Usch, nu känns det verkligen att det närmar sig! FEI - finalprogrammet för 5-åringar talar jag naturligtvis om :) Gick in på deltagarlistan igår, det är verkligen idel elit; den ena efter den andra - och mitt däribland jag och Aramis, ha ha! Detta kommer bli något för gudarna att skåda :) Nej - nu väntar juridikstudier här medan höststormarna river utanför fönstret :) Myyyysigt!

Av Dressage - 11 augusti 2009 22:39

Det finns något som jag är ganska noga med och det är att mina hästar ska stå still när jag jobbar med dem - och nu menar jag när de inte är bundna. Med vissa hästar är det lätt som en plätt och med andra hästar är det svårare (till exempel när man äger en herr Rigoletto som letar godis och morötter precis överallt och gör ett hyss eller två så fort man vänder ryggen till). Aramis är något lättare :) Honom placerar man där man vill att han ska stå och så står han där tills dess att annan order ges. Idag när jag var färdig med dagens longerpass och kom in i stallet ställde jag Aramis i gången och plockade av honom alla prylar, jag kom på att jag skulle gå upp till min lägenhet och hämta mobilkameran för att fotografera till bloggen :) Sade till Aramis att stå still och gick upp för trappan och in till mig, när jag kom ner till stallet stod Aramis kvar i exakt samma position! Så här såg det ut :)


Sedan fick han gå in i sin box och stå där och titta medan jag sköljde bett :)


Dagens longerpass gick fint, det var dock lite halt i marken så matte tog det lite piano med gossen. Nattinatti :)

Av Dressage - 10 augusti 2009 22:55

... blev det för oss två idag! Hästarna har gått på grönbetet hela dagen idag, det gjorde de båda gott :o) Imorgon är det arbete igen. Ha en fortsatt härlig afton! På återhörande imorgon gott folk!

Av Dressage - 10 augusti 2009 10:27

får man sig en godbit som sig bör :o) Det har alltid alla mina hästar fått - och de lär sig snabbt att det är dit man går när man är klar med dagens pass!

Av Dressage - 9 augusti 2009 23:51

Idag blev det första riktiga dressyrpasset på länge - och det var efterlängtat kan jag lova! Skrittade upp på vägen och kom så småningom fram till en platt och fin potatisåker (utan potatisar, dock - ha ha). Den var gigantisk - den största dressyrbana jag någonsin skådat! Här kunde man hitta mängder av linjer att krumelura runt på :) Började trava och Aramis kändes jättefin nästan direkt. Han har verkligen mognat under sin lilla sommarvila, nu orkar han bära sig i hög form och samtidigt arbeta med ryggen! Det märks att arbetet jag har lagt ner på att få honom rund i formen och välva sig i ryggen har börjat ge fint utslag. Aramis är så fantastiskt rolig att rida - man kan hela tiden spänna bågen och han svarar alltid med att kämpa på och höja ribban ett snäpp till. Jag bjuder honom en längning av steget genom att bara tänka framåt och han svarar med en blixtsnabb reaktion. Arbetade med galoppfattningar från skritt idag, han skjuter iväg som en rekyl :-p Jobbade vidare med enkla byten (har vi dock aldrig gjort, men det redde han ut fint tycker jag). Blev bara en bakdelsvändning idag, men den kändes ovanligt sansad :) I övrigt var det mest travarbete på enormt fyrkanspår - traven som kom ur honom efter en halvtimmes arbete kändes riktigt trevlig. Galoppen var också riktigt trevlig idag! Där var bra tryck i den, om man säger så :o) Nej gott folk - nu är det horisontalläge här! Ha en härlig vecka!

Av Dressage - 8 augusti 2009 22:35

Idag ville min kära hälft följa med ut på en ridtur :o) Så båda hästarna preparerades för uteritt, dock har jag bara en sadel här vilket innebar att jag fick sitta barbacka (man är väl gentlekvinna :). Dessutom valde jag att klättra upp på Herr Rigoletto eftersom han kan vara skvatt tokig - och med handen på hjärtat så har faktiskt aldrig Aramis gjort ett enda bus med mig. Så det kändes helt enkelt säkrast att fira upp pojkvännen på Aramis. När alla ryttare var på plats och hästarna redo skrittade vi iväg när solen sänkte sig ner över de vackra sädesfälten som vajade i vinden. Vi kom till en åker som såg fin ut, de hade precis tagit potatis - här kunde man trava. Aramis och Marcus försvann iväg i en fin trav medan jag själv skrittade runt och jobbade Rigoletto i lite skolor. Rigoletto kändes jättefin!! När vi kände oss klara med dagens äventyr vände vi hemåt igen. Det var en mysig tur och ett ypperligt sätt att avsluta lördagen på :o)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards