Alla inlägg under mars 2011

Av Dressage - 19 mars 2011 21:29

Idag har det varit helt underbart härligt väder här i Lund. Även om det inte var högsommarvärme med tillhörande bad i havet så var det ändå en oerhört skön vårvärme som log mot mig idag. "Bara" fem grader varmt, förvisso. Men härligt mjuka gräs och grusvägar och ändå så pass behagligt att uteritt i bara fleecetröja och väst inte medförde förfrysningsskador på samtliga extremiteter.


Dagen började med ett besök hos Bengst Hästsport där Equipe Rose lånades hem. Med mig hem följde även Dodson & Horell Breathe Free - en specialmix av örter anpassade för att understödja luftvägssystemet. Den innehåller även ett tillskott av unika antioxidanter som har vetenskapligt kunnat påvisas ha positiv effekt på hästar med luftvägslidande. Jag blir alltid lika glad när jag kommer in i Bengts Hästsportbutik - här finns ett otroligt stort utbud! Dessutom är det en butik med härlig klass och atmosfär - ja, här kan jag gå hur länge som helst :o) Efter mockning, matsättning och spolning av lerinpackade ben väntade en riktigt härlig uteritt i det vackra vårvädret.


Herr Grå hade gått och blivit herr stel på de här dagarna han inte arbetat. Något vi fick råda bot på! Där var lite att jobba med :o) Efter 70 % tillryggalagd sträcka av vår tur så lossnade han och så blev han så där osannolikt fin som bara han kan bli :o) Han flög fram och var otroligt eftergiven! När jag kom hem med en härligt eldig grålle ville jag visa lite trav för M (mest för att försäkra mig om att hon också tyckte att han rörde sig ok). Hon utbrast att Aramis rörde sig helt fantastiskt - och i ärlighetens namn; han kändes riktigt, riktigt trevlig! Men man får jobba för det :o)


Nu - en traditionell STOR kopp te, en vovve att krypa upp bredvid i soffan och en god film! Strålande avslut på en strålande dag!


  



Av Dressage - 18 mars 2011 21:15

Härliga fredag! Idag såg Aramis mycket fin ut i benet. Han har ett miniatyrsår men är inte svullen och absolut inte halt, därför fick det bli lite longering idag. Nyttigt se hur han rör sig och väldigt kul för gossen att äntligen få röra på sig igen. Aramis är rolig - i början av alla longerpass och uteridningspass så är han väldigt sansad och lugn, sedan ju längre in i passet det går desto mer eldig blir han. Jag behöver väl knappast tillägga att han var dunderpigg och väldigt "på" nästan hela passet idag :o) Han formligen flög fram ovan mark och hade väldig spänst i steget!

Efter passet fick Aramis stå med ylletäcke i gången medan jag spolade benen i kallt vatten, pysslade om det lilla miniatyrsåret, lindade ihop nytvättade lindor och gjorde fint i stallet. När jag var färdig fick Misen gå in i boxen och mumsa kvällsmat. Jag for vidare ut i mörkret och jobbade med Zäta, därefter var jag verkligen värd en god middag! Nu vankas en stor kopp te, en film och så min favorit: kardemumma och hallonmuffins :o)

Imorgon bär det av till Bengst Hästsport för att låna hem Equipen igen!

Ha en härligt skön fredagafton!

  

Av Dressage - 17 mars 2011 12:07


Jag tackar snälla medryttaren för detta bidrag :o)

Av Dressage - 16 mars 2011 21:07

Åhh - sådana här superblåsiga och ISKALLA dagar bara läääängtar jag tillbaka till vår helt underbart härliga och mysiga vecka i Egypten. En piña colada i handen, tätt intill sin kära hälft, känna sommarbrisen smeka ansiktet medan en röd sol sänker sig över Röda havet.  Och i bakgrunden spelas Michael Franks och Barefoot on the beach. Mmmmm...

Nej - dags att  vakna upp :o) Kyla och Sverige var det nu. Haha!

Aramis är fortfarande något, något svullen och något, något varm på kronleden. Kylde med iskallt vatten och var ute och rörde på honom lite för hand. Sprang med honom för L och hon kunde inte se tillstymmelse till någon hälta - tack och lov! Tvärtemot så var han extremt elastisk och schwungfull i sin gång :o) Hoppas att han är återställd imorgon så att jag kan börja rida igen.

Bjussar på min underbart härliga "Egypten"-låt :o)

 

Av Dressage - 16 mars 2011 10:22

Min kära lilla grå herre har gått och skaffat sig en svullnad med tillhörande förhöjd värme över kronleden. Efter promenad på asfalt (konstaterat ohalt) och sköljning med iskallt vatten på benet så hittade jag igår ett sår på stället. Fortfarande svullen och något varm men tack och lov mycket mindre! Därför blev det inte någon träning och Aramis kommer nu att få stå några dagar. Vågar icke utmana något öde!

Så - gott folk; det var tyvärr ingen lång träningsrapport. Förhoppningsvis har svullnaden försvunnit ikväll och jag kan börja skritta imorgon!

Sadlarna är nu tillbakalämnade och jag hoppas att jag snart är ägarinna av en Rose. Håll tummarna!

Bye for now!

  

Av Dressage - 14 mars 2011 13:18

Pheew... gårdagens stallbesök går nästan till historien som ett av de längsta! Var i stallet sju noll noll och startade dagen med fodring av stora stallet, därefter följde (till hästarnas mumsande - myyysigt) ihopplock av alla tävlingsattiraljer, packning i transportsadelkammaren, färdkost till Mismus och annat sådant som måste göras när tävling stundar.



Strax efter åtta anlände Ida medryttare och vi började släppa ut hästarna. Sedan var det dags för Aramis att förses med fyra vita lindor och knoppar! Veredus White trollade bort några fläckar på den gråvita hårremmen, hovarna oljades och svansen fick sig en tvätt av skimmelschampoo. När transportskydden var på och ylletäcke med fläta låg på ryggen var det dags att lasta. Aramis vandrade rakt upp i släpet och efter att ha vinkat adjö till Rigoletto gick färden mot Sydslätten. 
     


Efter lite soppa till bilen och ett par kanalsnäckor till mig själv, min pojkvän och medryttare så höll vi oss nöjda och glada ända vägen till tävlingsplatsen! Snälla Ida gick och startanmälde medan jag kunde lägga fokus på att ordna med lite bestyr i släpet. Därefter blev det sedvanlig check från läktaren där jag passade på att kika på ett par ekipage och även en sista gång memorera programmet (som jag för övrigt, för en gångs skull, ridit igenom några gånger i veckan :o)


Klockan 11.30 satt jag i sadeln och skrittade fram på en glad och faktiskt avaslappnad Aramis. Efter att ha skrittat fram en stund samlade jag ihop den långa grå kroppen och hade bara fokus på EN enda sak - att arbeta honom i en rund och fin form. Här nere fick han gå. NOLL fokus på flashighet, bara ren och skär ponnytrav med en självbärighet och rund rygg. Det lyckades fint :o) Aramis kändes så otroligt mjuk och följsam. Mycket övergångar och mycket böjda spår. Väldigt rörlig i sidorna. Lite tramp för att få honom lite kvickare bak, följt av galopp i ett friskare tempo. Så här arbetade jag på - jag plockade inte upp honom en enda gång. 45 minuter senare ropades jag ut från framridningen och snart var vi inne på banan. Aramis såg några spöken framme vid domarbordet (nej inte domaren alltså - ha ha ), jag gjorde halt vid domaren och klappade om Aramis. Lade sedan ner honom i rund form och galopperade några volter i båda varven framför domaren. Sedan blåste hon och först när jag red ner mot medellinjen plockade jag upp honom :o)


Programmet flöt på strålande fint. Ett par gånger spände han till när glasluckan vid sekretariatet flög upp och rasslade till lite och en gång slog han om fram i galoppen. I övrigt blev skolorna tyvärr alldeles för raka, min låååånga, lååånga häst :o) MEN! Aramis var väldigt harmonisk och sansad, kändes mjuk och följsam och så GLAD :o) Och det var ju fatktiskt målet med dagens tävling; att kunna rida på en avslappnad häst! Procenten blev sånär som på 62 % (0,2 % ifrån) och jag är givetvis supernöjd! (Liiiite grämer det förstås att jag inte klarade kvalgränsen...) Sisteplacerad hade 63,3 så vi närmar oss med pompa och ståt :o) Totalt sett kom vi 8:a (5 plac) av 17 starter och då ska vi alltså ha i åtanke att jag inte satt ett UNS tryck under dojjorna (medvetet för att inte göra honom spänd). Vi fick 16 stycken sjuor - superkul! Men, som sagt, det som dragit ner är skolorna (koeff.) och så klart bytet. Nöjd och glad skrittade jag av min fina häst och efter  lite fika och prat åkte vi hem! Nu har jag anmält till två nya tävlingar (först i april dock :o(...)


När vi kom hem fick Aramis strecha alla sina ben, bli avspolad, inmasserad med linement och därefter ylletäcke på ryggen!


Idag blir det promenad och imorgon börjar allvaret igen - träning på schemat!


(Fler foton kommer :o)

Av Dressage - 12 mars 2011 12:08

Oj så fin herr Grå var igår :o) Jag ler fortfarande efter gårdagens pass och kan bara konstatera att vi - i alla fall igår var - tillbaka på banan. Huruvida vi är det idag eller imorgon är en heeelt annan historia. Haha!

Bekänningsdags: (Mouhahahahaha) Jag har medvetet låtit bli att inte berätta om helgens tävlingsplaner eftersom jag helt i ärlighetens namn inte vetat hur jag skulle göra. Om Aramis hade känts stel, spänd eller på annat sätt "konstig", i och med alla sadelbekymmer och även därtill kommande ryggbekymmer, så hade jag ICKE åkt med honom på tävling! Av denna anledning har jag alltså inte vetat om det skulle bli tävling i helgen eller ej. Men eftersom Aramis nu varit så fin de senaste dagarna (allt är relativt) så har jag ändå (i alla fall som läget ser ut idag) bestämt mig för att åka. Så - imorgon bär det alltså av till Sydslättens för årspremiär av MSVC:2. Eftersom det gick så sanslöst dåligt de två senaste tävlingarna jag och Aramis var ute på i slutet av förra året så åker jag iväg på denna tävling med NOLL komma NOLL förväntningar. Vilket ju är ganksa skönt måste jag säga. Vi kan ju liksom knappast komma sämre än sist :o) Det utgångsläget me like a lot!

Så go´vänner - imorgon uppstigning i totalottan för att åka till stallet och utfodra alla hästar, därefter persedelvård följt av utsläpp av alla hästar följt av mockning följt av tävlingspreparering av en stycken Mis! Håll nu tummarna för att jag i alla fall får sitta på en lugn och avspänd gosse! Det är det enda jag begär :o) Hihi!

  

Av Dressage - 11 mars 2011 13:17

Euhm... Igår så tänkte jag mig att min fina grå skulle få vila sin rygg helt och hållet (han HAR träningsvärk). Och samtidigt tänkte jag att han ska få vila sin mun :o) Fin tanke! Av snälla K fick jag låna en sådan där mondäään historia som heter Pessoasele. Jag fäste linorna i en kapson och begav mig ut till ridhuset med Misen i släptåg. Han tyckte att det hela var mycket suspekt och efter tio minuters försök att få gossen avspänd och möjigen liiiiite sänka sig framåt-nedåt så gav jag upp dagens goda gärning, lossade alla rep och linor och gud vet allt - och promenerade med gossen istället. DET var en mycket bättre idé :o)


Bjuder på en underbar longeringsvideo - haha :o)


Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards