Alla inlägg den 20 mars 2011

Av Dressage - 20 mars 2011 21:39

Hujeda mig. Här sitter jag nu med armar som skulle göra vilken orangutang som helst grön av avund. Aramis låg på så in i sjuhelsikes idag.

Nåja. Dagen började i alla fall med mockning och matsättning, därefter spolning av fyra stycken lerben följt av rykt och lindning. Däremellan några pussar på mulen. När sadel och träns var på plats hoppade jag upp på min vita springare och susade iväg i det otroligt vackra vårvädret. Aramis fick, istället för att teleskopskritta, skritta så fint i en rund form och ju längre vår lilla runda gick desto jobbigare blev matte där uppe på ryggen. Det är väl tusan att man inte bara kan få skritta på lång som ett ånglok (är ett ånglok långt förresten?)... Att man JÄMT och STÄNDIGT MÅSTE placera de där långa och spretiga pinnarna till bakben UNDER kroppen. Bah! (Sagt av Aramis). Nej, jag fick vara lite envis med min vänstersida idag. MakaroniAramis var nämligen och hälsade på och det tolererar vi icke!

Så efter idogt arbetande med vänstersidan IN i handen och accepterande av framåtdrivande (och inte bara fullt ös medvetslös fram utan under sig upp) (det är det som är svårigheten) så kom öven vänster rygghalva upp i normalnivå och jag placerades korrekt i sadeln. Aramis bjöd på fint (lite för fint dock) och mot slutet av banvallen kunde jag nästan inte hålla honom. STARK är han! Läste i bloggen i tidigare inlägg att han även förr har varit stark på detta bett. Nej - det blir mitt vanliga Sprengerbett imorgon!

Väl hemma var han skummande vit hela han efter allt skum från munnen, men oj så otroligt elastisk, mjuk och rörlig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det kommer inte som någon överraskning att det blir ett par dagars riktigt slavgöra innan vi har en mjuk och följsam pålle igen efter några dagars vila. Haha! Det är härligt att veta att allt arbete man lägger ner grusas på några futtiga dagar :o) *ASG*

Nej mina kära vänner - nu ämnar undertecknad göra sig en stor och härlig kopp te och till detta en och en annan Finsk Pinne. Sedan är det slummerdags! Hoppas ni haft en härlig helg! Har ni tävlat? Berätta :o)

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards