Alla inlägg den 2 mars 2011

Av Dressage - 2 mars 2011 20:55

Haha - Aramis, Aramis, Aramis! Mitt lilla hjärta   

Idag stod alltså träning för Elisabeth Engnes på agendan. Vita lindor och krigssadel på - usch, börjar verkligen tröttna på den där krigssadeln :o( Nåja - det blir väl vår tur snart att finna sadeln med stort S. Hur som helst - träning var det :o) Skrittade fram Aramis inne i ridhuset och passade samtidigt på att spana lite på ekipaget före oss. Man lär sig alltid massor av att sitta och titta och lyssna på träningar. Började samla upp Aramis och han kändes jättefin.

Det blev min tur och jag fortsatte värmningen. Men... så dök det upp ett par personer i ridhuset. De satte sig vid halmbalarna. Det hängdes ett ylletäcke som liknande en mörk märklig gestalt. Och min älskade grå gosse blev spänd, spänd, spänd. Han kunde inte förstå att den där mörka yllegestalten inte var en vette som skulle anfalla. Han kunde inte förstå att de där figurerna som satt på halmbalarna i vänster varv - även fanns där  i höger varv? Tänk så konstig världen är beskaffad. Tränaren sade att jag såg forcerad ut. Jo jag tackar, sätt dig upp på ett stycke nitroglycerin du, så ska vi se hur oforcerad du ser ut :o)

Efter ytterligare mjukgörande arbete med 100 % FOKUS på att få Aramis LUGN och inte gasa på i 110 knyck så började det likna något. Det var en jättenyttig träning även om jag kände att jag inte lärde mig så hemskt mycket om just själva arbetet med samling och samband - nej det här var en träning som var oerhört nyttig ur en annan synvinkel; nämligen att jag inte får luras med i Aramis hejdundrande tempo. Det är JAG som bestämmer takt och balans. När jag sitter själv och rider kan jag tycka det är härligt att flasha - men det behövs ju inte! Det som behövs är LUGN, TAKT och BALANS! Aramis var väldigt lugn och fin mot slutet och vi red en hel del diagonalslutor, gick superfint! Han kändes riktigt härlig! Jag är så glad att jag hittat en massa knappar de senaste veckorna. Sedan återstår att se hur spänd han kommer att bli när det nalkas tävling... Man kan ju liksom inte få en häst som har allt :o)

  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards