Alla inlägg den 14 mars 2011

Av Dressage - 14 mars 2011 13:18

Pheew... gårdagens stallbesök går nästan till historien som ett av de längsta! Var i stallet sju noll noll och startade dagen med fodring av stora stallet, därefter följde (till hästarnas mumsande - myyysigt) ihopplock av alla tävlingsattiraljer, packning i transportsadelkammaren, färdkost till Mismus och annat sådant som måste göras när tävling stundar.



Strax efter åtta anlände Ida medryttare och vi började släppa ut hästarna. Sedan var det dags för Aramis att förses med fyra vita lindor och knoppar! Veredus White trollade bort några fläckar på den gråvita hårremmen, hovarna oljades och svansen fick sig en tvätt av skimmelschampoo. När transportskydden var på och ylletäcke med fläta låg på ryggen var det dags att lasta. Aramis vandrade rakt upp i släpet och efter att ha vinkat adjö till Rigoletto gick färden mot Sydslätten. 
     


Efter lite soppa till bilen och ett par kanalsnäckor till mig själv, min pojkvän och medryttare så höll vi oss nöjda och glada ända vägen till tävlingsplatsen! Snälla Ida gick och startanmälde medan jag kunde lägga fokus på att ordna med lite bestyr i släpet. Därefter blev det sedvanlig check från läktaren där jag passade på att kika på ett par ekipage och även en sista gång memorera programmet (som jag för övrigt, för en gångs skull, ridit igenom några gånger i veckan :o)


Klockan 11.30 satt jag i sadeln och skrittade fram på en glad och faktiskt avaslappnad Aramis. Efter att ha skrittat fram en stund samlade jag ihop den långa grå kroppen och hade bara fokus på EN enda sak - att arbeta honom i en rund och fin form. Här nere fick han gå. NOLL fokus på flashighet, bara ren och skär ponnytrav med en självbärighet och rund rygg. Det lyckades fint :o) Aramis kändes så otroligt mjuk och följsam. Mycket övergångar och mycket böjda spår. Väldigt rörlig i sidorna. Lite tramp för att få honom lite kvickare bak, följt av galopp i ett friskare tempo. Så här arbetade jag på - jag plockade inte upp honom en enda gång. 45 minuter senare ropades jag ut från framridningen och snart var vi inne på banan. Aramis såg några spöken framme vid domarbordet (nej inte domaren alltså - ha ha ), jag gjorde halt vid domaren och klappade om Aramis. Lade sedan ner honom i rund form och galopperade några volter i båda varven framför domaren. Sedan blåste hon och först när jag red ner mot medellinjen plockade jag upp honom :o)


Programmet flöt på strålande fint. Ett par gånger spände han till när glasluckan vid sekretariatet flög upp och rasslade till lite och en gång slog han om fram i galoppen. I övrigt blev skolorna tyvärr alldeles för raka, min låååånga, lååånga häst :o) MEN! Aramis var väldigt harmonisk och sansad, kändes mjuk och följsam och så GLAD :o) Och det var ju fatktiskt målet med dagens tävling; att kunna rida på en avslappnad häst! Procenten blev sånär som på 62 % (0,2 % ifrån) och jag är givetvis supernöjd! (Liiiite grämer det förstås att jag inte klarade kvalgränsen...) Sisteplacerad hade 63,3 så vi närmar oss med pompa och ståt :o) Totalt sett kom vi 8:a (5 plac) av 17 starter och då ska vi alltså ha i åtanke att jag inte satt ett UNS tryck under dojjorna (medvetet för att inte göra honom spänd). Vi fick 16 stycken sjuor - superkul! Men, som sagt, det som dragit ner är skolorna (koeff.) och så klart bytet. Nöjd och glad skrittade jag av min fina häst och efter  lite fika och prat åkte vi hem! Nu har jag anmält till två nya tävlingar (först i april dock :o(...)


När vi kom hem fick Aramis strecha alla sina ben, bli avspolad, inmasserad med linement och därefter ylletäcke på ryggen!


Idag blir det promenad och imorgon börjar allvaret igen - träning på schemat!


(Fler foton kommer :o)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards