Alla inlägg den 24 mars 2011

Av Dressage - 24 mars 2011 21:37

Haha - idag skulle jag alltså praktisera modern ridning och INTE gammal 80-talsridning. Nu är det ju (som väl är) inte så att jag måste lägga om hela min ridstil, ställa in samtliga tävlingar och gå på konverteringsläger i tre månader :o) Tack och lov var det väldigt enkelt åtgärdat och dagens ridpass var verkligen en allt igenom härlig, positiv och trevlig upplevelse! Inte en enda 90-årig Djursholmstant så långt ögat nådde (hoppas att hon åkt hem för övrigt). Aramis dansade fram härligt aktiverad och så positiv och glad! Formmässigt gick han också precis som jag vill; med nacken som högsta punkt och fin förbindelse mellan hand och skänkel följt av en aktiv rygg, stabil och rak (inget vinglande), fina framben och näsan i lod.

Började dagens pass med att rida ut en fin runda i det vackra vädret, därefter rundade jag av med mycket nyttig övning i ridhuset. Ställning i nacken långsida upp och långsida ner och efter detta bakdelsvändningar och sedan ställning i nacken en bit innanför spåret - mycket svårare här eftersom vi inte hade väggen att luta oss emot.

Nu känns det riktigt bra igen :o)

 

Av Dressage - 24 mars 2011 14:54

Nu börjar det kanske, kanske komma en ljusning på sadelhimlen! Livet ler åt mig igen, haha! Nej men skämt å sido; jag har hittat en sadel som jag ska få låna hem nu ett par dagar. Saken är nämligen den här: jag STORTRIVS i den fina Rosesadeln och jag är så OERHÖRT evigt tacksam att jag fått den stora förmånen att faktiskt rida i och testa sadeln! Det finns ett enda litet aber och det är att kåporna är i kortaste laget (jag med mina maratonben fastnar med kanten av stöveln vid kåpan). Hur som helst så vet jag nu att Aramis trivs kanonfint i en Rose Equipe och det är självklart huvudsaken! Men jag kan inte låta bli att undra hur han skulle kännas i en (trumvirvel) Chlideric DI; nämligen denna sadel som Aramis gick med innan jag köpte honom.

Så nu go vänner; back to sadelprovarridning! Imorgon startar vi upp med Childeric DI.

Håll tummarna! Eller hur jag ska säga :o)

Bjussar på lite härlig George Benson i väntan på nästa sadelrapport!

Av Dressage - 24 mars 2011 12:13

Igår var det dags för mina två lurviga dressyrhästar att få nya dressyrskor på hovarna. De fick, som vanligt, classic roller och båda skötte sig exemplariskt under hela skoningen. Rigoletto passade dessutom på att sträcka ut sig när hovslagaren skulle lyfta hovarna, haha. Ser så kul ut när de sträcker benen rakt bak - bara att gilla läget och hänga med :o) Rigolettos bockhov såg väldigt fin ut och den högre trakt han plötsligt ådrog sig i oktober förra året är nu som bortblåst. Skönt!


När jag underhållit hovslagaren och sett till att han fått något varmt att dricka bokades ny dag och därefter ledde jag ut båda hästarna till en större gräshage där de fick njuta i den härliga vårsolen. De fick båda en välförtjänt vilodag och själv stack jag ut för att jobba ordentligt med Zäta som sedan nannade gott när vi kom hem. 

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards