Alla inlägg den 19 januari 2011

Av Dressage - 19 januari 2011 22:11

Ehh... Ja, ni får hemskt gärna kalla mig både lunatic och madman. Det är ungefär så jag känner mig just nu. Det här med sadlar! Det bara snurrar...    Återkommer snart till ämnet :o)

Aramis - min drömpålle! SÅ bra han gick idag. Me löve that horse. Med sin Wintecsadel anno 1924 seglar han fram i ridhuset som om han vore sadlad med den dyraste grip. Jag känner dock att det inte går att rida "allvar" i denna sadel (vilken tur att vi inte rider allvar än - lallar mest runt i rund form och försöker bygga upp lite styrka igen). Nej, jag sitter inte bra i sadeln, den är för flack. Men Aramis trivs i den, så tills vidare gäller den - BASTA!

Och nu, kära vänner, till mitt sadelbekymmer nummer 1 329 i raden... Aramis förre ägare red i en Childeric (vilket Aramis trivdes kanon i) och jag har självklart varit inne på om jag ändå inte ska ta och köpa en Childeric. I sak är jag egentligen emot dessa sadlar, varför är jag det? Av två anledningar, nämligen:

- Som regel tycker jag inte om "nymodigheter" som plötsligt "alla" ska ha. Nymodigheter har en tendens att gå ur tiden relativt snabbt (för att ersättas av andra nymodigheter). Dels har de också en tendens att bli något överreklamerade när de är inne i sin storhetstid för att sedan gå in i nästa era där de är som "vilken produkt som helst". Nu vet jag att Childericsadlarna hållit i sig relativt länge - men, jag är ändå motståndare.
- Jag har hört flera personer höja ett varningens finger vad anbelangar denna sadel. Det har nämligen visat sig att panelerna i sadeln är mer "oflexibla" än i en vanlig sadel (därför upplever ryttare att man sitter mer still i denna sadel än andra sadlar). Följen av detta blir att den inte rör sig med hästen vilket alltså resulterar i en rygg som tappar muskler. Detta är alltså något jag hört från flera håll.

Nu kära vänner - vad har ni hört om just dessa sadlar? Det är ju trots allt en sadel som brukas av eliten (Minna Telde med flera). Har de hjälpt dig och din häst till oanade höjder? Har du ridit i en sådan men inte alls fastnat för den? Har du kanske någon vän eller väninna som äger eller ägt en sådan? Har du också hört samma som jag? TACK på förhand alla supertrevliga läsare :o)
  

Av Dressage - 19 januari 2011 13:11

... sta´n är full av BAJS!!!


Vad tusan är det frågan om? Det är ett återkommande fenomen varje år - och varje gång det inträffar ställer jag mig precis lika frågande till fenomenet. Hur kan det vara så makalöst svårt att plocka upp hundens exkrementer när det är snö i vårt vackra land? Är folk verkligen så infernaliskt korkade i huvudet att de tror att en bajskorv slukas upp av snön (och därmed försvinner för gott) om man bara gömmer den väl i en driva? Jag tycker för det första att det är förfärligt vidrigt med alla dessa förbaskade skithögar som kommer fram i tö (det som göms i snö...) - men för det andra så SKÄMS jag över att vara hundmänniska. Som ni alla vet får ju ofta alla bära "hundhuvudet" om någon missköter sig (främst när vi talar om hundägare). Nej - skärpning alla som tror att snön äter bajs! Det gör den nämligen INTE!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards