Direktlänk till inlägg 19 januari 2011

Lunatic! Jag?

Av Dressage - 19 januari 2011 22:11

Ehh... Ja, ni får hemskt gärna kalla mig både lunatic och madman. Det är ungefär så jag känner mig just nu. Det här med sadlar! Det bara snurrar...    Återkommer snart till ämnet :o)

Aramis - min drömpålle! SÅ bra han gick idag. Me löve that horse. Med sin Wintecsadel anno 1924 seglar han fram i ridhuset som om han vore sadlad med den dyraste grip. Jag känner dock att det inte går att rida "allvar" i denna sadel (vilken tur att vi inte rider allvar än - lallar mest runt i rund form och försöker bygga upp lite styrka igen). Nej, jag sitter inte bra i sadeln, den är för flack. Men Aramis trivs i den, så tills vidare gäller den - BASTA!

Och nu, kära vänner, till mitt sadelbekymmer nummer 1 329 i raden... Aramis förre ägare red i en Childeric (vilket Aramis trivdes kanon i) och jag har självklart varit inne på om jag ändå inte ska ta och köpa en Childeric. I sak är jag egentligen emot dessa sadlar, varför är jag det? Av två anledningar, nämligen:

- Som regel tycker jag inte om "nymodigheter" som plötsligt "alla" ska ha. Nymodigheter har en tendens att gå ur tiden relativt snabbt (för att ersättas av andra nymodigheter). Dels har de också en tendens att bli något överreklamerade när de är inne i sin storhetstid för att sedan gå in i nästa era där de är som "vilken produkt som helst". Nu vet jag att Childericsadlarna hållit i sig relativt länge - men, jag är ändå motståndare.
- Jag har hört flera personer höja ett varningens finger vad anbelangar denna sadel. Det har nämligen visat sig att panelerna i sadeln är mer "oflexibla" än i en vanlig sadel (därför upplever ryttare att man sitter mer still i denna sadel än andra sadlar). Följen av detta blir att den inte rör sig med hästen vilket alltså resulterar i en rygg som tappar muskler. Detta är alltså något jag hört från flera håll.

Nu kära vänner - vad har ni hört om just dessa sadlar? Det är ju trots allt en sadel som brukas av eliten (Minna Telde med flera). Har de hjälpt dig och din häst till oanade höjder? Har du ridit i en sådan men inte alls fastnat för den? Har du kanske någon vän eller väninna som äger eller ägt en sådan? Har du också hört samma som jag? TACK på förhand alla supertrevliga läsare :o)
  

 
 
Monica

Monica

19 januari 2011 22:50

Snygg bild och häst!

http://tudeluu.blogg.se

 
Sara

Sara

19 januari 2011 23:06

Jag har inte hört något supernegativt om dem, men jag har so far aldrig sett en Childeric ligga still på någon häst i min närhet. Jag vet inte vad det är med dem, men de kasar runt, åker fram, glappar osv - men det har säkerligen mest med utprovningen att göra kanske?

http://frogstomp.blogg.se

 
Maria G

Maria G

20 januari 2011 07:24

Provred vår ena häst i en childeric, nja... sen har jag också hört det där med panelerna, och vidare har jag hört att djupaste punkten hamnar för långt bak på många hästar, bla på vår ena häst.
Innan vi köpte FB till ena pållen fick vi låna en childeric, min dotter som red i den tyckte den åkte fram, och det har jag hört flera säga att sadlarna kaser fram och inte ligger kvar. (för trånga tänker jag då?)
Är som du skeptiskt till nymoderniteter, men försöker vara "öppen" för nytt men det är svårt;-)
Maria G

http://www.dressyrtantensblogg.blogspot.com

 
Jenny Persson

Jenny Persson

20 januari 2011 08:34

Haha...jaaaa, du är verkligen en lunatic ;) hihi

Fast det enda jag kan säga är att man är inte sämre än att man kan ändra sig. När jag första gången skrev om Childericen i min blogg hade jag aldrig någonsin suttit i en sådan. Jag var jättenyfiken eftersom det ju sägs att man INTE kan sitta fel i dem. Så jag testade en väns sadel...and fell in löööv! Den var skön att rida i och framförallt så var M mycket rörligare. Redan i skritten på lång tygel kändes det en ganska stor skillnad.

Så jag skrev, som du vet, i bloggen och frågade runt lite. Om det inte hade varit för dig (hihi) så hade jag nog haft en Childeric vid det här laget. Jag var beredd att byta bort min Amerigo för en Childeric. Lätt! Men så varnade du så mycket för Childericen - att du hört om hästar som blivit kassa i ryggen av dem - och jag vågade helt enkelt inte köpa en. Jag tänkte; "Ingen rök utan eld". Om en sadel har detta rykte så måste det ju ligga något bakom. Men jag vet inte. Jag blir så himla kluven eftersom många av våra elitryttare rider i just Childeric. Såg till exempel många i Globen som red i Childeric.

Äh, när det gäller Childeric så är jag nog ett lika stort frågetecken som du. Hoppas på att kunna läsa lite intressanta svar här.

Men du; vad hände egentligen med Amerigon?? Den funkade ju så bra innan. Har han växt ur den?

KRAM

http://www.fideliochenhorningen.onsugar.com

 
Matildat

Matildat

20 januari 2011 12:41

Ja och jag grät varje natt innan skolan skulle börja igen haha! Sen var det alltid JÄTTEKUL första dagen i skolan så man inte vill hem hahahaha.

http://showjumper.blogg.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

20 januari 2011 16:27

TACK alla kloka människor! Den sadeln går numera fetbort, ett tag i alla fall :o)

Matilda: Haha - jag säger då det :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Anette

Anette

21 januari 2011 09:57

Hej Liv, lät härligt med semestern. Jag kom iväg till storstaden och såg Terrakottaarmén. Fantastiskt vilka duktiga hantverkare/konstnärer det fanns för redan 2200 år sedan.
Jag är ingen sadelspecialist och jag älskar mina Wintec-sadlar!!! och hästen också. En hoppsadel med gammal hederlig stoppning och en lite nyare dressyrsadel med luft. (Och det bästa är att de inte behöver putsas!!) Men en tanke tänkte jag delge dig. Aramis har säkert ändrats mycket i sin kropp sedan den förra ägaren hade honom och det är inte alls säkert att den sadeln hon hade passar honom nu. Sadlarna min häst hade när hon var yngre passar inte alls idag och när jag senast behövde byta ut dressyrsadeln blev jag överlycklig att jag hittade en begagnad Wintec med rätt koppjärn och nästan inte använd alls för 3000 kr. Passade både ekonomin och hästen.

http://www.havren.com

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

21 januari 2011 23:27

Anette: Tack snälla för din trevliga kommentar. Jag har resonerat precis som du, det var därför jag förra året köpte en Wintec dressyrsadel som visade sig inte alls passa herr grå. Den fick lämnas tillbaka och i år testade jag en Wintec Isabell Werth luftsadel just för att återigen testa min hypotes (eftersom han trivs så fint i min gamla Wintec). Men nej, den var inte bra den heller... Jag kan bara gratulera dig till bra sadelköp - otroligt bra sadlar till riktigt prisvärd peng! Jag gillar verkligen Wintecsadlarna och hade det inte varit för att den även ska passa hästen så hade jag haft sådana :o)

Du har helt rätt angående Aramis kropp - jag är säker på att den ändrat sig mycket, men när man är så totalt förvirrad som jag varit så försöker man finna lösningar överallt, haha! Nu hoppas vi på Alton :o) TACK åter en gång!

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards