Alla inlägg under september 2009

Av Dressage - 5 september 2009 22:03

Och myyysigt är det :o) Jag är en sann höstmänniska! Och hästmänniska :) Idag hade jag insläppet i stallet, vi brukar vanligtvis inte ta in hästarna på lördagar men eftersom stallägaren var bortrest så fick vi dela på dagens göromål. När jag anlände till stallet fullkomligt öste regnet ner! Hästarna stod med rumpan mot vinden och kurade ihop sig. De såg verkligen ut att vilja komma in. När jag kom gåendes (läs springandes) mot dem stod de och hoppade vid grindarna! Hjälp anlände strax och efter en stund var alla hästarna inne och mumsade på hö och kraftfoder. Blöta regntäcken togs av och torra täcken lades på hästarnas ryggar. När mockning och matsättning var fixat stod jag ett tag och velade - hum, skulle jag rida eller promenera? Ridhuset ville jag helst inte besöka idag igen och vädret var sannerligen ostadigt. Nej, Aramis fick hänga med matte ut på promenix. Till en början undrade han nog vad jag gjorde bredvid honom :o) Vi vandrade "Madderundan" - en lagom lång asfaltrunda som tar sisådär 25 minuter. Det är alltid lite kusligt att gå med hästarna när de är på tårna (som mina hästar alltid verkar vara :) men allt gick bra, trots att vi passerade grannens flygplan som stod parkerat i trädgården :-o konstiga rör som väntade på att bli nergrävda och annat obehagligt som finns i en dressyrhästs värld! Aramis ben var superfina idag! Kalla och mycket torra och fina! Det ser lovande ut det här :) Neda, två foton från dagens tur! Ha en härlig lördagkväll!

Av Dressage - 4 september 2009 23:42

Av Dressage - 4 september 2009 22:59

Aramis ben kändes fina idag med, lite halvljumna och inte svullna. Preparerade för ridtur, idag fick denna dock gå av stapeln inomhus :-/ Det blåste något kopiöst så jag ville inte riskera några ytterligare flygturer. Som väl var, var ridhuset alldeles nyvattnat vilket innebar att det var ganska hårt på spåret. Skrittade runt på fyrkantspåret i säkert 40 minuter. Till en början på lång tygel men sedan fick han minsann jobba lite :) Han var lite stel i vänstersidan men efter en del arbetande med denna sida så sa det "poff" så släppte han igenom och blev jättefin! Han skrittade på jättefint, avslappnat men med energi. Jag travade även ett varv, kändes jättefin. När passet var slut tyckte jag att han var lite, lite, lite gallig i båda fram. Gah - vad jag funderar, klämmer och känner! Imorgon tänkte jag skritta ut på asfalt igen. Jag satte på arnikalinement på båda frambenen och ställde in fina grå i boxen där han fick kvällsmat! Nu ska jag hålla fredagkväll här :) Nedan - Aramis i ridhuset idag!

Av Dressage - 3 september 2009 20:30

Min fina herr Grå och jag har varit ute på skrittrunda idag, vi trotsade regn och rusk och styrde förbi ridhusporten trots att den ropade väldigt högt efter oss :o) Aramis skrittade på i en energisk och väldigt snabb skritt... Filmen nedan visar inte dagens pass - då hade ni blivit ännu mer illamående :) Det gick nämligen ännu fortare idag! Hur som helst så red vi samma väg idag! När vi närmade oss stallet igen red jag utmed ridhusväggen tillbaka mot stallet och Aramis studerade allt farligt som fanns där! Till exempel en spade, en "sugga" och en blå tunna (farliga saker för dressyrhästar). Men när vi kommit till halva ridhuset var han så laddad och eldig att han inte ens kunde gå rakt fram, han saxade fram och dansade runt och ett tu tre stannade han och visste inte var han skulle göra av all sin energi. Jag manade på honom och han laddade ännu mer. Jag bara skrattade åt honom - jag tycker det är så fantastiskt roligt att rida hästar med så mycket energi! Jag lade piskan på rumpan för att förmå honom att gå framåt, då svarade han med att börja piaffera och så samlade han in bakbenen så där lååångt under magen, jag fick en känsla av att bahovarna nästa stod på samma fläck som framhovarna :) Där stod han och samlade sig och eldade upp sig över - ja - fråga inte mig! Jag kunde inte skritta på lång tygel bort till stallet utan var tvungen att hålla i honom :o) Jag tror att han vill komma igång :o) Benen var suuuperfina idag! Alla fyra kalla - till min enorma glädje :o) Ha en härlig afton!

Av Dressage - 2 september 2009 22:22

Detta kan vara något av det roligaste jag sett på tv. Jag skrattar så att jag gråter varje gång jag ser det - och inte är det den "roliga" historien som Robert berättar som är rolig - nej det är underbara Björn Hellbergs makalösa skrattattack som är så otroligt skön. Jag kan inte sluta skratta när jag ser denna!

Av Dressage - 2 september 2009 21:16

Det var en pigg och glad Aramis som fick sadel på ryggen och glatt tågade iväg i en energisk skritt med matte på ryggen. Eftersom jag vill sätta igång honom försiktigt och piano har jag bestämt att det blir skritt de närmsta dagarna. Dagens pass varade i 40 minuter och gick mestadels på asfalt. Han kändes oerhört pigg och framåt :o) Skrittade på i ett rasande tempo som för det mesta mynnade ut i någon taktaktig trav. Skrittade honom lite i form, men han fick mest gå på lång tygel och studera miljön - det var nämligen exakt vad han gjorde, vaken och nyfiken på precis allt! Alla fyra ben är något varma men jag ser inte det som något större hot eftersom det är alla benen. Vi får hoppas att sviterna efter flygturen är ett minne blott! Ha en trevlig afton!

Av Dressage - 1 september 2009 21:27

Började stalldagen med att rykta och känna igenom min gråa pålle, satte longerlinan i grimman och ledde upp honom till ridhuset där han fick skritta runt mig några varv. Studerade honom minutiöst men kunde verkligen inte se något annorlunda. Då fick han börja trava, nej - inte heller här kunde jag se något anmärkningsvärt. Han fick röra sig i båda varven och jag kunde inte se någon skillnad. Därefter fick han sig en rejäl schamponering :o) Han var alldeles brun av damm idag! När jag schamponerat klart kom Å till stallet, frågade om hon hade lust att studera Aramis när jag sprang med honom vilket hon ville. Vandrade ut på raksträcka med Aramis och började med skritt upp och ner, därefter trav. När jag sprungit två sträckor sade hon att hon inte kunde se tillstymmelse till orenhet, jag kunde under vår rasande fart framåt i alla fall konstatera att Aramis rörde sig i en sanslöst luftig och fin trav! Jag sade till Å att jag tyckte att han rörde sig mycket bättre än vanligt - ja det var nog den finaste trav jag sett någonsin hos honom :o) Kul! Det måste ju tyda på att han inte har ont längre! Imorgon blir det därför en ridtur!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards