Alla inlägg den 24 september 2009

Av Dressage - 24 september 2009 19:47

Idag blåste det ordentligt - men jag kände att det var en dag för uteritt trots detta. Man kan ju inte harva i ridhuset varje dag :o) Trots att jag gärna skulle göra det :) Fixade mat och ordnade, ledde Aramis till spolspiltan och påbörjade dagens sedvanliga skötsel. Han fick fyra vita lindor på benen och blev oljad om alla hovar :) Man kan tro att jag ska iväg och tävla eller i alla fall träna för tränare när man ser Aramis preparerad för ridpass, det är nog inte många som rider ut i vita lindor och oljade hovar :) Så här såg han ut innan vi begav oss iväg:


  


Sadlade, tränsade och hoppade upp. Det blåste verkligen riktigt mycket - det ena kusligare än det andra fladdrade och prasslade i buskar och snår. Vi skrittade ner på asfaltvägen och tog oss snart in på en fin och mjuk gräsväg. Aramis skrittade på med sin vanliga energi och efter ett tag fick han börja jobba lite. Vänster bakben in under maggen :) När vi kommit till vägs ände svängde vi ut höger och skrittade efter ett tag ner på en grusväg - här bor det massor av små söta får. Aramis började darra i hela kroppen när han fick syn på dem :-S

  


När vi passerat fårhagen i ett rasande tempo fortsatte vi grusvägen som övergick till en gräsväg som slingrade sig vackert fram i det böljande landskapet. Vi passerade fågelsjöar och åkrar.


  


Väl framme vid den stora stubbåkern var det dags för veckans klätterpass. Backen ser inte så mycket ut för världen men den är fullt duglig :)

  


När klätterpasset var avklarat och Aramis mjuk och fin i sin stora kropp så skrittade vi vidare över stubbåkern, in på en gräsväg som ledde hem till stallet igen. Den sista kilometern skritt var heeeelt ljuvlig! Det var som att Aramis var gjord av smör :)

Nöjd Aramis efter dagens pass:


  

Och ja - han löddrade och skummade ordentligt i munnen, se själv:


  


Trevlig afton önskar jag er alla!


Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards