Alla inlägg under september 2009

Av Dressage - 23 september 2009 20:57

Idag fick det bli ett dressyrpass i ridhuset - så härligt det är att få komma "in" i ridhus och börja jobba igen! Dressyrtant ut i fingerspetsarna är vad man är :o) I ridhuset fanns också J och A som även de dressyrade, det är kalas att ha sin tränare med sig de flesta ridpass - han håller ett vakande öga på mig och slänger iväg några väl valda ord när tillfälle ges. Aramis skrittade fram så fort idag att han kom in i trav mest hela tiden :o) När han blivit varm i kläderna skrittade jag honom i lite skolor på långsidorna, han tog innertygeln fint och böjde sig kanonbra. När jag hade ett fint stöd och skritten kändes bärig och taktmässig började travarbetet. Han var så himla fin idag :-o Jobbade honom i skolor, följde fyrkanten, lite mellantrav, lite bomarbete och sedan galopparbete där jag satte honom rätt ordentligt - sååå fin han blev!!! Jag bara red runt och log och njöt av den härliga ridkänskan! Red inte jättelänge eftersom han kändes så otroligt fin idag - lade ner honom några varv i trav och skrittade sedan av! Vilken skillnad det är att rida honom på "hemmaplan" och "bortaplan" - men nu ska vi ut så mycket som möjligt och skaffa gossen lite rutin! God afton på er alla!Mis i ridhuset  

Av Dressage - 22 september 2009 23:38

Idag fick det gå undan lite i stallet, sitter med en forskningsplan till Universitetet och har en del jobb med denna. Därför fick det bli longering idag, men det passade faktiskt ganska bra in i planeringen, det var länge sedan Aramis fick busa i linan och det har blivit mycket dressyrarbete nu på sista tiden! Lite latjolajban i linan skadade alltså inte :) Och latjolajban - det blev det! Ha ha! Hade honom inspänd annars vet man inte riktigt var det slutar, lite spänd i början av passet men mot slutet var han superfin, då kom frustningarna också! Fick jobba lite över höga cavalettibommar - det tyckte han var kul - extra roligt var det att ta alla i ett enda jättekliv :o) Nej, nu är det horisontalläge här nere i söder! Nedan, ett foto från dagstallet i Billdal! (OBS, inte Aramis på fotot i tavlan, hi hi).

  

Av Dressage - 22 september 2009 17:31

Nu är det jag och Aramis som måste ut och skaffa oss rutin på tävlingar! Därför har jag anmält oss till tävling i Södra Sallerup på söndag. En klass i sin enkelhet, behöver inte göra större affär av saken, men ut kommer vi och rutin skaffar vi oss :o) Detta gäller väl egentligen i huvudsak herr Grå då han väldigt lätt blir nervös och stressad. Återkommer senare gott folk :)Mis spanar  

Av Dressage - 21 september 2009 21:46

 Några foton från helgens kval i Billdal :o) Fiiiiina Aramis :)








Av Dressage - 20 september 2009 20:59

Nu är Aramis, matte, husse och vovve återinstallerade på hemmaplan och två fanastiskt härliga dagar läggs till minnesbanken! Aramis verkade ha klarat natten utan bekymmer och när jag kom till Billdals anläggning var han förflyttad till dagstallet där han kunde prata taktik med de andra femåringarna! Han såg pigg och vaken ut :o) Sedan dök supertrevliga Anna m Lancio upp och även kanontrevliga Ulla! Vi språkades vid en stund och därefter gick jag in i ridhuset för att studera några ekipage (och memorera banan *harkel*). När detta var gjort susade jag på lätta sommarben över till Aramis box och påbörjade dagens knoppning. Därefter stallade jag upp honon i gången och preparerade för tävling :o) Lindade i vitt, Eurostarschabrak, putsade träns, lade på sadel och ledde ut finfina Aramis genom stallet. Skrittade fram runt anläggningen i ett hejdundrande tempo... Begav mig därefter in på framridningen och hade cirka 30 minuter kvar till start. Lagom, tyckte jag. Han bör hinna bli genomriden på denna tid, utan att bli trött. När jag så skulle till start kom Anna och meddelade mig att domarna precis tagit lunch och att min starttid senareförlagts cirka 20 minuter (någon fast starttid kunde man inte servera mig... - smått irriterande). Skrittade runt lite och red sedan in i ridhuset för att bekanta oss med miljön och banan. Herr grå var synnerligen spänd, som en fjäder ungefär, vaken och pigg med öronen konstant spetsade framåt. Jag kan inte säga att jag kom åt honom särskilt bra. Han visade knappast sina bästa gångarter, men det var bara till att göra det bästa av situationen :) Det är ju ingen nyhet att Aramis är spänd och vaken (och lite väl hastig och lustig), men å andra sidan kan jag inte klandra honom för det - vi har ju inte varit ute så värst mycket! Domaren blåste och spelet var igång! Aramis genomförde ett jättefint program - han var så duktig, lydig och framåt - med betoning på det sistnämnda... Jag kände väl inte riktigt att jag kom åt herrn riktigt under programmets gång. Han har en otrolig förmåga att knäppa av i nacken och inte arbeta genom ryggen. Jag säger inte att han knäppte av helt under uppvisningen, men han var definitivt inte ordentligt igenom kroppen. Och - det gick väldigt undan! Vi slog nog hastighetsrekod :) Hur som helst så skötte han sig exemplariskt, enkla byten, bakdelsvändningen och förvända galoppen gick kanon! Och slutresultatet var, med tanke på att han inte visade sina gångarter (inte kom till sin rätt), faktiskt riktigt bra :) 69 %! Tyvärr fick vi ingen möjlighet att visa hans fina skritt, han var mycket spänd här och vi fick bara betyg 6,6. Domarna skrev att det var en mycket fin häst med stor potential att bli riktigt fin (dock måste man stämma av takt och balans så att det inte går riiiiktigt så fort som det gick idag). Vi var nog snabbaste ekipaget i alla fall - ha ha :o) Ha en fortsatt trevlig söndag! Ps. Tack snälla Anna för att du agerade stallsköterska :)

Av Dressage - 19 september 2009 18:54

Bloggning från bilen blir det just nu! Susar fram i Göteborg, Aramis är nu installerad i mysigt stall på Billdal och dessutom genomriden så där lite lagom. Han var spänd som en fjäder! Fick värk i ena armen när jag frenetiskt försökte flexa igenom honom i sidorna, ha ha! När han lugnat sig och börjat bli lite mjuk och fjä'drande i gången blev han jättefin! Red igenom programmet och det gick helt ok. Galoppfattningarna gick inte så bra dock, stressad gosse missförstod matte och började sirra iväg. Men hur som helst så är jag jättenöjd med dagens lilla pass, man får tänka att han är på ett helt nytt ställe och inte jättevan vid att resa runt som en globetrotter :) Nej, nu vankas lite mat och incheck på hotell! Ha en härlig lördagkväll!

  

Av Dressage - 19 september 2009 10:42

Igår var en synnerligen hektisk dag :-o Efter att ha varit på universitetet en heldag med föreläsningar och redovisning på engelska susade jag hem, packade alla väskor, tävlingskläder m m, skickade iväg husse ut med vovve, de passade även på att hämta bilen, hämtade sedan upp mig och packning, for till stallet, fixade Aramis, fyllde släpet med alla attiraljer inför helgen (foder, utrustning m m), lastade Aramis, körde till Peter för att sko, red hans westernhäst (SUPERKUL) och var inte hemma förrän 21-tiden - då skulle allt packas ur, Aramis installeras m m! Pust vilken dag - inte undra på att jag slocknade i soffan :o) Idag är det en strålande vacker höstdag och snart går färden mot Göteborg. Först ska dock Aramis få sig en schamponering! Jag uppdaterar så fort vi är på plats på hotellet :o) Ha en härlig dag!

 Mis   Mis Mattias   Aramis Mattias  

Av Dressage - 17 september 2009 23:30

Idag har jag bara varit uppe i stallet en snabbis, pussat på Aramis, känt igenon honom, ordant krubb och börjat packa inför helgens bravader :o) TACK TACK TACK alla oerhört snälla och engagerade läsare för era FINA kommentarer! Jag blev så glad av alla och ni fick mig verkligen peppad till tusen inför helgens kval. Och som sååå många av er skriver - vad tusingen gör nu det om han inte skulle gå vidare? Vi gör detta för att det är roligt, erfarenhetsberikande och framförallt så är det nyttigt att ha mål med sin ridning! Godnatt alla läsare och tack än en gång!

Aramis   Aramis  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards