Alla inlägg den 16 september 2009

Av Dressage - 16 september 2009 23:49

Ptja, vad ska jag säga om dagens träning? Rubriken är väl ganska talande :-o Har ju tränat för EE en gång tidigare och vill minnas att jag var väldigt nöjd med den. Dock kan jag knappast säga det samma om dagens träning. Om Aramis börjar bli mör i kroppen efter många dagars intensiv ridning eller om tränaren helt enkelt inte var "bra" nog - det kan jag inte svara på. Skämtsamt påstod jag i början av passet "jaaa, jag kanske får ringa och stryka mig efter att du har sett honom...". Svaret dröjde och när det väl kom var det i stil med "jaaaa, det där får du ju komma fram till själv, men vi får väl se hur han ser ut". När lektionen kommit halvvägs tog hon upp mitt tidigare påstående och menade att jag fick ju åka dit om jag nu kände att det var rätt (som ni förstår blev man inte sådär väldigt positiv efter detta uttalande). Hur som helst, lektionen gick vidare och E berättade att Aramis hade för lite egen balans, för lite kadens, ännu för dålig trav för att orka bära sig själv (att han fortfarande kräver så mycket stöd av mig). Visst tyckte hon att Aramis är snygg och har fin profil, hela ekipaget var snyggt - men kval; mjaäe?! Till saken hör att hon själv dömt ett flertal kval här under hösten och lektionen slutade med att hon rabblade upp hela Aramis betyyg (vad hon skulle gett honom om hon dömt). Ni kan få ta del av de storslagna siffrorna: skritt: 7,3 trav: 6,8 galopp: 7,5 utbildningsståndpunkt: 6,5, utvecklingspotential: 7,5


Ja så nu vet man ju redan vad man får, så här i förväg - inte dumt... Obestämd


Hur som haver så surnade jag till lite mitt under passet, jag tyckte inte att jag fick ut det jag ville av hennes instruktioner och saknade Jari. Jag struntade i hennes ord och red Aramis lite som jag och Jari övat och tränat de senaste dagarna; då kom traven - som ett brev på posten. E ropade ut - nuuuu kom du åt honom, nuuu visar han trav! Ja men om du kan rida honom på detta sätt så ÅK!


Vi övade en del på de linjer och moment som ingår i programmet och de gick helt ok, lite matt i längningarna. Men Aramis är ju så otroligt medgörlig och en sådan kämpe! Nu har jag bestämt mig för att sudda ut alla E:s kommentarer och åka till Billdal för att ha kul med min häst (vilket jag även försökte påtala för E...).


Nattinatt :o)


Mis och jag juni 2009   Mis och jag juni 09  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards