Direktlänk till inlägg 27 mars 2011

*TRUMVIRVEL*

Av Dressage - 27 mars 2011 22:42

Så har det blivit dags att presentera Aramis och min blivande sadel! Sadeln med stort S! Sadeln som ska ta oss hela vägen till Grand Prix :o) Hihi, skämt å sido. Det känns både fantastiskt skönt men också otroligt befriande att äntligen kunna lägga denna snart farsliknande historia åt sidan.

Idag stod alltså träning för J på agendan. Jag hade redan förberett med att lägga ut sadlar i ridhuset - dagens träning skulle ju mest gå ut på att testa sadlar och därmed komma fram till den mest ultimata av dem alla. Började med att skritta fram i DAC. Aramis kändes väldigt trevlig (red dock utomhus och han var rätt så "på"). Travade lite mot slutet och exakt samma känsla som igår kom direkt, dvs: ökad trav! Red in i ridhuset och bort till kära J. Vi började med att studera sadeln på ryggen, utan ryttare. Därefter uppvärmning och allmän kritisk granskning. Lade därefter på DI och J tyckte genast att denna låg mycket bättre på Aramis. Att den ligger tre fingrar från manken var ingenting överhuvudtaget att oroa sig för. Jag hoppade upp i sadeln och log med hela ansiktet. Det räcker alltså att jag sätter mig i sadeln så bara känns allt så otroligt rätt. Började trava och Aramis rörde sig riktigt trevligt.

Efter ett varv hoppade jag av och ordinerade upp J i sadeln! Han blev genast stormförtjust i sadeln han med, haha. Så red han Aramis i 20 minuter! Sååååå trevligt det såg ut!!! Jag bara stod och log i mitten av ridhuset. J rundade av med att göra seriebyten :-P Det är nämligen hög tid för det nu! Flera diagonaler med byten i både vart tredje och vart fjärde :o) Ja J tyckte sadeln var så otroligt härlig (och Aramis så trevlig) att han nästan inte ville hoppa av, haha. Sist men inte minst slängde vi på Equipen och det var rena rama "godnatt". J skrittade ett halvt varv och hoppade sedan av. Det var inte ens lönt att testa mer - Aramis blev spänd och det kändes bara allmänt nej. På med DI igen och så matte upp på ryggen. Ååååhhh - jag ville inte sluta rida :o) Efter ett par byten lade jag ner en nöjd och glad gosse och skrittade av för hand.

Oj så otroligt skönt och härligt det här känns! Nästan lite overkligt :o) Nej nu MÅSTE jag koka mig en stor kopp te och bara njuta av att äntligen ha hittat rätt! TACK alla ni oerhört härliga läsare som hjälpt, peppat, stöttat och kommit med kloka förslag och tips! Utan er draghjälp hade dn här resan varit mycket jobbigare! 

    

 
 
Ingen bild

Dagge

28 mars 2011 00:38

Grattis!!! Förstår att det känns underbart!! Hoppas du har hittat rätt i sadeldjungeln nu och att den ger er rätt förutsättningar för att utvecklas vidare!! Köper du det exemplaret du lånat hem eller skall du beställa en ny??

 
emily

emily

28 mars 2011 10:38

Grattis! Vilken glädje :-)

http://livetmedella.blogg.se

 
Ingen bild

Fia

28 mars 2011 10:40

Hej,

Var har du lånat Childeric sadlarna?

 
jenny

jenny

28 mars 2011 10:47

Skönt, grattis :)

http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se

 
Therre

Therre

28 mars 2011 12:52

Men det var ju härligt, stort grattis! Äntligen slut på detta problemet :)
Kram

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ida

28 mars 2011 13:51

Jippi! gudars så skönt för dig!!! Nu är det raka vägen mot GP! K!

 
Ingen bild

Ann

28 mars 2011 15:49

Grattis! Skönt att ni hittat rätt sadel både för dig och Aramis.
Ann

 
Ingen bild

ylle

28 mars 2011 18:15

Härligt - ett STORT GRATTIS! Akta så inte J snor Aramis för dig!!! Den där känslan i sadeln måste vara obetalbar!
Eftersom det inte verkar som om nån av dina läsare går in på min blogg så struntar jag i att fylla i URL:et nu, måste tydligen göra det varje gång, trots att jag fyllt i "kom ihåg mig" Baah!

 
Ingen bild

Kattis och Dacapo

28 mars 2011 21:23

Låter underbart, vill också hitta så rätt!!! Att det ska vara så svårt! Vad blir nästa tävling? Fortsätt berätta om er träning, så himla inspirerande!

 
Natalja

Natalja

28 mars 2011 21:52

SuperDuperDunderToppen!!
Er lycka känns av ända hit : )
många kramar

http://latin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jessica

29 mars 2011 09:42

Hej, Grattis till en fantastisk ridkänsla! Jag har själv precis varit i samma sadeldjungel som du och jag hade provat alla märken som finns förutom en childeric. Så när möjligheten dök upp att testa en så gjorde jag det och vad hände, jo precis som för dig så fick jag en helt underbar häst under mig som höjde ryggen en halv meter och fick en enorm bakbensaktivitet (och vi tävlar redan på msv B/A nivå)! Så förra veckan bställde jag en childeric (fast dac) och nu ska jag vänta i 2 månader på den men men, den som väntar på ngt gott väntar inte för länge:-)
Mvh jessica

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

29 mars 2011 12:56

Hej alla ni! Tack för era värmande ord och gratulationer :o) Jag lånade sadlarna av en tjej som har två till försäljning.

Kramkram

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards