Direktlänk till inlägg 23 mars 2011

Ryttare; hurdan är du?

Av Dressage - 23 mars 2011 13:20

Nu var det länge sedan jag hade diskussionsämne här på bloggen; egentligen är inte förestående ämne ett diskussionsämne i den meningen - det är mer en nyfiken fråga som jag hoppas att många av er kan besvara!

Jag undrar (med tanke på gårdagens träning för undetecknad):

- Hur kritisk är du när det kommer till din egen ridning?
- Vilka är dina svagheter?
- Hur jobbar du med dem?
- Hur tar du kritik?

Hoppas, naturligtvis, att så många som möjliget kan "bjuda" på sina svagheter och berätta lite kring hur ni resonerar kring ovanstånde!

 

 
 
Jennie Kristensson

Jennie Kristensson

23 mars 2011 17:26

- Hur kritisk är du när det kommer till din egen ridning?
Jag är riktigt kritisk mot mig själv! Kanske ibland för kritiskt å hård mot mig själv.

- Vilka är dina svagheter?
Mina svagheter är deffinitivt mitt tålamod! Ha ha , o sen att jag ibland rider fööör mycket. Jag har liksom svårt för att rida passivt utan rider aktivt för mycket. Och sen blir jag lätt stark i mina händer, vill rida lite för mycket med styrka. Låter kanske bryskt. Men e inte så farligt, har blivit bättre, men vill att det ska bli ännu bättre såklart :-)

- Hur jobbar du med dom?
Eh ja, tränar för tränare, som ger mig hjälp som är värd GULD. Tänker självklart på det själv oxå, men vi alla vet ju att man lätt glömmer ;)

- Hur tar du kritik?
Jag måste faktiskt säga att jag tar kritik väldigt bra. Brukar faktiskt få beröm för det, att jag tar åt mig och rättar mig väldigt bra. Jag anser för att man själv ska utvecklas, är det inte lönt att "tjabba" emot. Jag litar på min tränare till 200% och ger henne min fulla tillit.

Hade varit kul att höra dina svar också :-) Å Tack för e super blogg!

http://jdressyrfjant.blogg.se

 
Jennie Kristensson

Jennie Kristensson

23 mars 2011 18:13

SV: Ja, tror vi skulle till samma någon gång, tyckte jag såg det. Fast att du rider klasserna snäppet upp ;) jag har inte riktigt kommit så långt ;p Jag ska ju "debutera" LA:3an nu :) Men hoppas absolut vi stöter på varann någon gång!

http://jdressyrfjant.blogg.se

 
Ingen bild

Jenny

23 mars 2011 20:31

-Hur kritisk är du när det kommer till din egen ridning?

Oh herregud, vart ska jag börja? Jag är en såndär tjej som alltid är positiv och sprudlande glad och jag hittar alltid ngt positivt med nått. FÖRUTOM när det kommer just till ridningen. Jag tar åt mig av det mesta. Även om det faktiskt kan vara så att hästen har en "shitty" dag. Jag tycker att jag är för tuff, för mjuk, för loj ja du fattar.

-Vilka är dina svagheter?

Haha, mina svagheter kan du läsa ovan ;). Sen kan jag nog lätt bli lite väl överambitiös. Allt ska vara perfekt annars kan det va. Och det vet ju alla, att med hästar är allt alltid perfekt. ;)

-Hur jobbar du med dom?
Jag har en UNDERBAR tränare som peppar mig att våga tro på mig och min häst. Sen så har jag precis börjat med "positiva" boken (efter att min tränare tvingat mig ;)) i den skriver jag varje dag ngt som va bra med ridningen. Allt från att vi fixade enkla byten till att jag inte ramla av haha.

-Hur tar du kritik?
Jag är faktiskt ganska duktig på det. Jag försöker ta till mig det mesta och har man en gång sagt ngt åt mig så sitter det. Även om jag ibland kanske har liiite svårt att tro på min tränare när hon jublar över hur snygga vi just va ;)

Phuu, va långt det blev!

 
Ingen bild

Ann

23 mars 2011 20:41

Kul frågeställning :)
Hur kritisk är jag? Ja, jag rider ju ogärna när någon ser på (förutom tränaren då). Fastän jag ridit i nästan 40 år (fy fasen va gammal ja e)så har jag så otroligt mycket till att lära mig. Jag har inte tävlat (ingen får ju titta).
Svagheter: Blicken och därigenom stadigheten, få till eftergifter på rätt ställe och att inte glömma yttersidan när jag rider är nog mina största svagheter. Jobbar med ovan, men för sällan med tränare, barnens träningar går före i budgeten :)Det är så lätt att göra samma fel om och om igen.
Kritik tar jag gärna från de jag respekterar - andra snackar bara skit och det hör jag inte.
Det är bara att kämpa på. Vissa dagar är det lättare än andra.
Ann

 
Linda

Linda

23 mars 2011 20:47

1.Ja, jag är mycket kritisk mot mig själv, analyserar hela tiden. Ändå har jag många svagheter.

2.Ibland blir jag för mesig i ridningen, jag har svårt att vrida med axlarna i svängarna, tycker själv att jag är för flaxig med undre delen av skänkeln men ingen har kommenterat det och jag har svårt att sluta alla fingrar runt tygeln.

3.Jag försöker hela tiden medvetandegöra mig själv om mina brister, helst bör jag komma underfund med dem själv. När man blir medveten om sina problem så går det mycket lättare. Min tränare hjälper mig såklart, men även min mamma! Hon är ingen dressyrryttare i grund och botten men eftersom hon lyssnar på nästan varenda träning så vet hon exakt vad jag ska jobba med ;) Jag har även fått mycket hjälp av boken: "Spänst och Harmoni i ryttarens sits" av Birthe Vogelius!

4.Jag tar åt mig så mycket som möjligt, men försöker att sortera, för ibland ska man inte ta ALL kritik. Jag försöker alltid vända på det negativa till att det t.ex hjälper mig att nå mina mål, annars känner man sig lätt misslyckad.

Tack för en underbart bra skriven blogg Liv, jag blir så inspirerad av dig! :D

soliga hälsningar från Norrland! ;)

http://lindamart.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

24 mars 2011 10:59

1. Jag tror jag är väl medveten om mina svagheter som ryttare. Både på ett "bra och dåligt sätt". Jag njuter mer av min ridning och fixar ett pass relativt bra ändå när jag är ensam på banan även om jag ser/känner mina brister i ridningen med när jag har "publik" blir de genast värre och jag skäms över att inte vara en bättre ryttare, skumpar och rycker.

2. Jag blir gärna passiv i ridningen och har svårt med exakthet i ridningen och hjälper på rätt ställe/rätt tid, är oföljsam och har svårt att KÄNNA vad som ska flyttas in eller ledas ut osv, har "knäckt" handställning och brett mellan händerna.

3. Jag har dom ofta i tanken i ett ridpass men ibland blir jag lat om jag inte har någon som tjatar på mej. Tänker dock på kyras citat: Om du alltid gör de du alltid gjort kommer du alltid få de du alltid fått. Har försökt rida med pinne i handen för att få bättre handställning. Försöker mentalt bilda mej en uppfattning om hur de ska se ut/ska kännas. Är väl inte förens nu (innan min häst skada) som jag verkligen har kännt hur riktig ridning ska kännas med bra lösgjordhet, samling och följsamhet. Så nu när min häst börjar bli fräsch vet jag vilken kännsla jag ska leta efter.

4. Jag är nog en lite sucker för bekräftelse även om konstruktiv kritik om tex handställning eller annat inte är nå problem alls! Får jag bara lite berömm mellan all "skäll" funkar de toppen! Dom som sågar en helt och hållet brukar jag faktiskt kunna koppla bort (inte för att de nå händer så ofta men). Har en del skinn på näsan ändå även om en viss osäkerhet finns. Men eftersom jag känner mej själv relativt väl i ridningen vet jag när kritiken är befogad eller när en dommare/inskruktör har en dålig dag eller har en annan filosofi över ridning än jag. Phuu... de här är nog de längsta inägget jag gjort i en kommentar :-)

http://www.grannoxdiva.blogg.se

 
rackemarie

rackemarie

24 mars 2011 11:03

Jag är nog själv min största kritiker, men försöker också ta till mig om det går bra.

Svagheter har jag oräknerliga. Här följer ett urval: Har svårt att räta upp mig ordentligt. Blir lätt lite kutig istället för att dra bak axlarna. Överaktiv i min ridning, dvs driver OCH stoppar för mycket samtidigt. FEGHETEN är mitt största problem.

Till min hjälp har jag världens underbaraste tränare och en oerhört älskad häst som jag lånar av nänmde tränare.

Det är lätt att ta kritik från tränare, men ibland blir barnens kritik lite mycket, fast jag vet att de har rätt:)

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Maria G

Maria G

24 mars 2011 14:42

Jag är väldigt kritiskt och har höga krav på min egen ridning och hur det ser ut!

Största svagheten som också är den bästa(?) är att jag vill för mycket. Sen har jag haft kämpigt med att jobba bort min "hoppsits" men tycker att jag grejat det nu, hör sällan "räta på dig" från tränaren längre.:-) (hon kanske har gett upp..)

Har en underbar tränare som kan "lugna ner mig" när jag vill för mycket och gör för mycket.

Tar kritik förhållandevis bra, när den ges på ett bra sätt. Hade dock en tränare som hånade min sits..rider inte gärna för henne igen...

Dotterns ord: "Mamma; det ser inte alls så bra ut som du tycker det känns.." har fått mig att tänka efter många gånger :-)
Maria G

http://www.dressyrtantensblogg.blogspot.com

 
Therre

Therre

25 mars 2011 12:22

- Hur kritisk är du när det kommer till din egen ridning?
Ska jag vara ärlig är jag nog inte så kritisk som jag skulle vilja vara, utan är nog lite för mkt "men det får jag göra bättre nästa gång", varför nästa när jag kan göra det nu, varje gång? Dock är jag väldigt noga med att hur jag ser ut när jag rider, välputsade grejer och välmatchade saker är ett måste!

- Vilka är dina svagheter?
Über svag vänsterskänkel! Och min fruktansvärda sits, samt att jag är för mesig/passiv i min ridning både hemma och inne på tävlingsbanan. Det yttrar sig speciellt när hästen går som den ska, då blir det ofta lite för mycket "åka med" när jag egentligen borde rida lite till för att komma upp ett snäpp till.

- Hur jobbar du med dem?
Jobbar ständigt med att tänka på att sträcka upp mig, har börjat med löpträning och bålstabilitets-träning utanför stallet. Har en väldigt bra tränare som är noga med sitsen och därifrån har jag fått en hel del hjälp, sen kommer allt lite mer naturligt (för mig) när även hästen går som den ska :)
Den mesiga/passiva ridningen är egentligen bara att säga till mig själv: Nu jävlar rider du! :P För jag vet mycket väl att när jag rider så ökar poängen i programmet.

- Hur tar du kritik?
Jag tar kritik väldigt bra, jag hör hellre kommentarer som exempelvis: Du är för jävla dålig!
Än att bara få höra: Guuuuud vad bra!! De "elaka" kommentarerna ger mig känslan av att verkligen vilja bli bättre då och ge mig fan på att jag ska få ett "BRAAA!" som jag verkligen förtjänar och när det verkligen är något som är riktigt bra. För hur ska man veta vad som är riktigt bra om man bara får höra att allt är bra?

http://therre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards