Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

Klok fråga...

Av Dressage - 24 februari 2011 12:07

Linda, en läsare, kom med denna mycket kloka och vettiga fråga. Jag, som inte har någon som helst erfarenhet av bomlöst, undrar förstås också! Tack för din fråga, Linda! Nu hoppas vi på många svar från kloka läsare!

Någon som testat bomlös sadel? Kanske det hade varit något för Aramis? Jag har aldrig testat själv men är nyfiken på hur det är att rida i en sådan.

 
 
Jenny Persson

Jenny Persson

24 februari 2011 18:00

Jag har heller inte testat bomlöst någon gång. Hade varit spännande att se och känna hur det var. Dock har jag för mig att det inte är tillåtet i dressyr och jag antar att det är därför jag inte gått vidare med det.

http://www.fideliochenhorningen.onsugar.com

 
Linda

Linda

24 februari 2011 19:10

Jag har noll erfarenhet av bomlöst. Men, visst får man väl inte tävla dressyr i bomlös sadel? :O

http://lindamart.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Linda

24 februari 2011 20:40

Jo, jag tror det är tillåtet att tävla i en bomlös sadel om den ser ut som en engelsk sadel. I TR står
"Sadeln skall vara av engelsk typ..". Står inget om bom. Se följande länk. Den sadeln ser onekligen ut som engelsk typ ;). http://www.genuinetrekkersaddles.com/inspiration.html

 
Ingen bild

Linda

24 februari 2011 20:49

Kolla denna sadel http://kaupreridsport.e-butik.se/?artnr=STDELUX. Intressant!

 
Ingen bild

Linda

24 februari 2011 20:51

Länken kom nog bara till första sidan. Det är denna sadel jag tänkte på "Dressyrsadel OPTI med dubbelsydda kåpor. - Läderbom, välj mellan avtagbara eller fast knästöd."

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

24 februari 2011 21:08

Åhh vad du är engagerad och snäll Linda! Jättebussigt! Ska genast kolla in alla länkar :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ida M

24 februari 2011 21:23

Kollade TR II (dressyr) och där står det "sadel av engelsk typ". Vad som exakt är engelsk typ förtäljer dock inte TR. Värt att testa iaf...

 
Natalja

Natalja

24 februari 2011 22:16

Star-Trekk har också en bomlös dressyrsadel som ser ut som en "vanlig" sadel.
Min kära vän Åsa (http://www.equicoach.se/) säljer dessa sadlar och jag har varit väldigt nyfiken på att själv prova en : )
kram kram

http://latin.bloggagratis.se

 
Sara - En talanglös dressyrryttares betraktelser

Sara - En talanglös dressyrryttares betraktelser

25 februari 2011 08:55

Jag har bara ridit i bomlösa vid ett par tillfällen - och inte på min egen häst - men jag har inte gillat känslan. Sadeln ligger för nära ryggen och blir lite "platt" i mitt tycke. De flyttar sig, åker runt och går inte att sitta upp i utan att använda pall typ om man inte vill att sadeln skall ändra läge helt.

Jag tror vidare att SvRF specificerat i ett svar till någon som mailat och undrat att engelsk typ innebär just: bom. Har för mig att jag läst det på Buke någonstans någongång... ;-9

http://frogstomp.blogg.se

 
Anette

Anette

25 februari 2011 09:21

Kom också på denna tanke när du skrev om barbackaridning. House of Charisma i Bjärred säljer bomlösa sadlar, Masterback. Ring Annika Anderberg där. Hon har flera varianter som du kan låna för att provrida. Hälsa från Anette på Högs Prästgård.
http://www.houseofcharisma.com/MasterBack-Bomloesa-sadlar.html
De har massa annat snyggt till hästarna också som hon designat. Så tips till er läsare att gå in på deras hemsida och kolla.

http://www.havren.com

 
Filippa

Filippa

25 februari 2011 16:54

Det är tillåtet att tävla i bomlös sadel, om den ser ut som en engelsk. Bom är alltså inte kravet, bara utseendet. Och därmed ännu ett av alla obegripliga krav.

http://filippashastliv.blogspot.com

 
Aramis - en dressyrblogg

Aramis - en dressyrblogg

25 februari 2011 23:17

TACK alla ni för era kloka och intressanta refletkioner och för att ni delade med er av er kunskap och gjorde mig klok i ämnet! Fast just det här med huruvida man får tävla med bomlöst eller ej har jag fortfarande inte fått någon klarhet i. TACK TACK alla :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jenny

26 februari 2011 10:20

Jag har provat en Star Trekk bomlös dressyrsadel på min dressyrhäst då jag tyckt att det varit svårt att hitta sadel till honom. Den ser på avstånd till mkt ut som en klassisk dressyrsadel.
Kvalitén på sadeln för mig som är van med finare sadelmärken var väll inte så där super, jag är bortskämd med finare läder och bättre arbetade sömmar.
Hästen tyckte inte om sadeln iallafall, min tränare tyckte han rörde sig sämre i den än med de bomsadlar som jag haft än så länge som vi tvivlar på om de passar.

 
Candra

Candra

26 februari 2011 11:34

Jag rekomenderar oxå Annika och house of charisma, superduktiga och trevliga och hjälper till på alla sätt!
Jag har en Masterback därifrån, jag är grymt nöjd. Jag sitter upp med pall från min, och den glider inte då, men o andra sidan behövde jag göra det med bomsadel med så det gjorde ingen skillnad.

http://www.dixiestraning.blogg.se

 
Gitte

Gitte

27 februari 2011 22:52

Har en bomlös sadel - dock till mina islänningar. Den är super på de två lite tunnare islänningarna. Den lite rundare får man känsla av att man sitter ovanpå en tunna i denna sadel :) Fast jag anar att du inte har något problem med en för rund häst :) Inga problem annars med att den glider eller så. Den är topp.

http://www.nissebus.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards