Alla inlägg den 3 februari 2011

Av Dressage - 3 februari 2011 20:47

Trots att jag kasar runt i mina gamla krigssadel så bjöd även dagens ridpass på en fantastiskt härlig upplevelse och känsla!

Började dagen med att fixa mat till båda hästarna, tog sedan av täcken och lät båda pållar mumsa klart på sitt hö. Sedan placerades Aramis i gången där han fick dagens rykt och försågs med vita skydd fram och vita lindor bak. Skydden som är sprillans nya - och vrååålsnygga - ser ni här:
  

När det var dags för att sadla fick Aramis sin nya Mattes pad på ryggen, jag är verkligen tokig i Mattes produkter och kan bara lovprisa dem!

  
Jag lät paden ligga direkt mot Aramis rygg så att han verkligen fick en skön och mjuk yta mot sin känsliga hud och rygg.

   
När han var klädd och fin lommade vi ut i den faktiskt lite ljusa dagern. Jag var i stallet lite tidigare idag men hade ändå bestlutat mig för att ta ett pass i ridhuset. Skrittade fram på en pigg och glad gosse som stup i kvarten föll över i trav. Att det ska vara så svårt att skritta och bara njuta av lugnet :o) Därför gör jag numera så att jag skrittar fram Aramis i en rund fin form så att han inte stressar på i någon hysteriskritt där huvudet är rakt upp i luften som ett teleskop. När han var varm i kläderna började jag arbeta honom i skolor i skritt. När jag kände att jag hade honom korrekt inramad och arbetade kalas med båda ryggfiléer så fick han trava - jisses Amalia; precis samma sak som igår! Han kändes lika enastående fin! Vilket sug i handen, vilket påskjut! Självklart fick han göra sitt paradnummer idag med (tramp) - med bravur! Han är skithäftig när han trampar :o) Avslutningsvis blev det ett par varv i galopp och vid byte av varv bara rullade vi över i andra galoppen följt av ett korrekt byte. En längning i trav fick avsluta detta riktigt lyckade och härliga pass!

Rigoletto fick sedan sin dos av motion! Kollade först igenom alla ben och kunde konstatera att han var lite tjock i vänster bak (står med Back on Track på nätterna). Han har ett litet sår även här så efter lite galenskapslösgalopp i ridhuset kunde jag konstatera att svullnaden gått ner och Rigoletto inte var det minsta besvärad av varken svullnad eller sår. Hur som helst så fick han mok-crème i båda karleder, borstades av (en gång till eftersom han rullade sig i ridhuset) och fick sedan gå in för att nanna kväller!

Ha en härlig kväll :o)











Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards