Alla inlägg den 21 februari 2011

Av Dressage - 21 februari 2011 22:49

Haha - idag var jag hur taggad som helst! Jag får alltid ridabstinens så fort jag inte får vara i stallet; och ju fler dagar som går desto större blir naturligtvis abstinensen. Nu har jag turen att ha en underbar medryttare som hjälper mig när jag är iväg, men en annan väldigt bra förmån är att stallchefen hoppar, rider ut och bomtränar Aramis när inte matte är hemma! Det innebär att jag kan sitta upp och rida på precis som vanligt - det vill säga; det har inte blivit någon vila för Herr Grå!

Idag skulle jag också testa Equipesadeln för första gången. Jag lade på den redan i gången och kunde konstatera att den inte alls låg tokigt på gossen. Möjligtvis lättade den lite mycket bak - men som sagt, jag har lärt mig ett genom denna sadelresa och det är; ALLT ändras under ridning och arbete!

Efter att ha oljat alla hovar, lindat alla fyra ben i vitt, tagit på tävlingsschabraket (så oändligt bra passform), lagt på sadel, goldenstripeländtäcke och träns på så bar det av ut i iskalla måndagsnatten. Hoppade upp i ridhuset och kunde direkt konstatera att sadeln var gudomligt skön! Måste säga att den är avsevärt skönare än samtliga Amerigomodeller som jag suttit i. Aramis marcherade på bra och för att inte slita på den oerhört fina teleskopformen så fick han genast börja gå i form. Jag arbetar på - som en gammal gramofonskiva som hakat upp sig - med att få Aramis jämn på båda tyglar. Att få honom att ta drivningen framåt, in i handen!

Även om Aramis är världens mest fantastiska underbara arbetsvilliga häst så har vi liiiiite delade åsikter om det här med att kliva in i handen :o) Med lite förstärkt skänkel (när han inte svarar direkt) kliver han på STRÅLANDE in i handen och direkt kan jag känna hur det rör sig under sadeln! Efter tjugofem minuters idogt arbete lossnade han riktigt, riktigt fint och klev på helt korrekt med jämnt driv bakifrån. Åhh så fin han kändes! Till min stora glädje klev J, tränare, in i ridhuset just innan jag skulle börja lägga ner och han som inte sett oss på trehundra år fick möjligheten att slänga några getögon på oss. Han gillade det han såg   Jag jobbade på helt och hållet korrekt - vi var rörande överens; när man har en rak slash jämn häst, så kan man i princip göra vad som helst! Bara det faktum att jag mot slutet av mitt pass klämde in två seriebyten på Aramis (som jag aldrig tidigare gjort) talar väl sitt tydliga språk :o)

Sadeln då? Undrar ni väl alla nu :o) Ja jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad! Även om jag vågar säga att det inte är en Equipe Elegance som vi ska ha (det är en sådan vi testar nu) (den placerar mig för långt fram i förhållande till Aramis djupaste sittpunkt) - så vågar jag påstå att det nog är en Equipe vi ska ha. Nu har jag förstås inte testat Rosemodellen, men har jag tur har jag en sådan på prov inom kort :o) Håll ut kära vänner - snart är vi nog med sadel :o) Nattinatt!

  



Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards