Alla inlägg den 13 februari 2011

Av Dressage - 13 februari 2011 22:21

Idag blev det en relativt sen söndag i stallet - ganska skönt det också :o) Började med att mocka till båda bushästarna, därefter packades hö i sedvanlig ordning följt av diskning av alla matspannar och sist men inte minst matsättning. När det var strött och fint i båda boxar och Rigoletto ompysslad var det Store Grås tur att få uppmärksamhet. När han var vitlindad och iklädd sitt marinblå ylletäcke med silverfläta bak så tågade vi över till ridhuset. Vi var fyra ekipage i ridhuset denna söndagkväll - alldeles strålande trevligt :o)


Började med att leda Aramis några varv och därefter svingade jag mig upp i krigssadeln *haha*. Aramis dundrade på i turboskritt och snart fick jag samla ihop honom så att han fick kröka på nacken och dra ner på tempot lite. Tokhäst! Jag fortsatte med att arbeta på det tema som gällt den senaste tide- alltså att få Aramis att ta drivande vänsterskänkeln in i handen och flytta undan för vänsterskänkeln. Så fort jag får honom jämn på båda tyglar och med ett ärlig stöd i båda händer så VIPS är hela hästen på plats, inramad och hääärlig! Dessutom arbetandes med BÅDA ryggfileér :o)


Aramis kändes strålande fin större delen av passet men vi fick arbeta lite extra idag - så är det alltid när herr Grå gått ett par dagar utan att arbeta. Hur som helst så skulle jag tala lite om komfortzonen - hur ofta lämnar du den? Jag anser, som de flesta andra, att för att utvecklas som ekipage så måste man våga sig bortom (vanligen kallad strechzon) - det trygga gamla vanliga arbetsmönstret . Utanför komfortzonen känner man sig lite osäker, man tänjer lite på gränserna och spänner bågen. MEN! För att kunna utvecklas och gå vidare i sin utbildning så måste man utsätta sig för lite nya, oprövade, marker. Snart går man tillbaka till komfortzonen och känner sig trygg igen - det fina i kråksången är dock att den nya zonen (strechzonen) kommer snart att bli en komfortzon! Då arbetar man vidare i en ny strechzon och går tillbaka till den komfortzon som tidigare var ens strechzon.


Mot slutet av passet satt jag på en fullkomligt lösgjord häst med näst intill hängande tyglar galopperandes på en liten volt i samlad galopp med tagen bakdel. Arbetspiruetterna blir bara bättre och bättre - nu fattas bara en sadel :o)


Nattinatti!


Bjuder på några härliga foton från i somras tagna av Annelie - en stallkamrat som tyvärr flyttat från stallet :o(


    



Av Dressage - 13 februari 2011 11:05

Jag får många frågor, både på mail och här i bloggen, om mina keramikhästar och jag tänkte att jag kan berätta lite kort om gallerier och hur man kommer i kontakt med mig.

Just nu har jag det ganska lugnt på utställningsfronten. Några hästar kommer dock att finnas på Eurohorse i Göteborg (hos Huntley häst & jakt). Vidare är det utställning på Butik Ärtan i Lund i maj. I övrigt finns hästarna tillgängliga alltid hos Ekmalmer Interiör (Helsingborg) samt Karibakka (Sölvesborg).

Du kan alltid komma till mitt eget galleri som är beläget utanför Höganäs - där finns ett femtontal hästar (i dagsläget) till försäljning och galleriet har öppet enligt överenskommelse. Du når mig på 0705 75 76 75 eller liv_borglund77@hotmail.com

Är du intresserad av att se på hästarna - men bor långt från Skåne - så är jag rätt ofta på resande fot och brukar kunna lösa det mesta :o)


  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards