Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Dressage - 16 februari 2011 14:02

Jag och en stycken Maja har nu anlänt till Stora vackra Hufvudstaden och imorgon står möte med Högskolan på agendan. Spännande! Ibilen på väg upp igår kunde jag passa på att ringa några viktiga samtal och bland annat ringde jag till Sadelmagasinet i Stockholm där jag fick tala med en oberoende sadelutprovare slash specialist som INTE bara säljer ett och samma märke (tack och lov!!!). Jag berättade om hela min och Aramis brokiga historia och hon bara svarade mig:       - Det är mycket enkelt; din häst är inte gjord för Amerigosadlar.

Det var som en skänk från ovan att höra dessa ord - även om jag själv naturligtvis har varit inne på samma funderingar så kan det vara skönt att höra samma ord sägas av en riktig förståsigpåare. En faktor som verkligen har fått mig att fundera huruvida Amerigosadlarna passar den grå elle ej är det faktum att sadelgjordsstropparna hamnar helt galet när man lägger på sadeln. De pekar snett bakåt (oberoende vilken storlek, bombvidd, modell) - jag får alltså ständigt plocka ur främre sadelgjordsstroppen UR SADELN!!!  (och dessutom fästa den i sadelgjorden utanför -framför- schabrakets egen hälla) för att den ska peka om inte snett framåt så i alla fall rakt ner...

Jag berättade att Aramis hamnar väldigt mycket i uppförsbacke när man rider honom och att hans annars överbyggda linje ändrar form rätt rejält. Det är därför som jag också upplever att de flesta sadlar ligger och trycker framåt, neråt istället för att hänga med hästen upp. Nej, kvinnan sade nästan direkt (efter att ha ställt lite frågor om Aramis rygg och överlinje) att vi ska testa en Equipe Rose. Eventuellt kan Equipes nya sadel Boccelli också varit något för oss. Jag blev så otroligt lättad och glad efter att ha pratat med kvinnan - äntligen kanske, kanaske det blir något slut på den här eviga historien.

Eftersom jag befinner mig i Stockholm och här finns en provsadel Equipe Rose, så kanske jag skulle kunna ta med denna hem och testa! Håll nu tummarna för BÖVELEN :o) Haha!

Ha en härlig dag!

  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards