Alla inlägg den 12 februari 2011

Av Dressage - 12 februari 2011 22:15

Vi fortsätter med sadelpratet ett tag till! Varför ändra på ett vinnande koncept :o) Jag har nu fått tummen ur och laddat över alla tusen foton som låg på min mobil. Där dök givetvis en hel del foton på Aramis rygg upp (tadaa) och eftersom jag är så otroligt nyfiken och hungrig på kloka kommentarer från mina läsare så ska jag bjussa på ett par rykande färska ryggfoton :o) Först kommer ett foto på ryggen - utan sadel (det ser ni själva, haha). Sedan kommer ett foto med Amerigo Alto (som jag personligen tycker ligger alldeles för mycket i framvikt. Därefter kommer ett foto på ryggen försedd med en Childeric DAC (som jag personligen tycker ligger alldeles för mycket i bakvikt). Vad tycker och tänker ni? Ja kanske inte direkt om sadlarna - hur de ligger, men kanske får ni en idé om - vad som helst :o) Berätta i så fall!    

     
Nu lämnar vi sadelpratet ett tag! Idag stod uteritt i det underbara vädret på schemat. Det var ett alldeles fantastiskt härligt väder och skulle närmast vara brottsligt att rida inne :o) När jag hade mockat, fixat mat och gjort Aramis vacker gav jag och Ida med pojkvän och hundar i släptåg oss ut på en skön uteritt . Trots att det var kallt var det nästan lite vår i luften! 

Aramis fick vila sin mun och jag red på vansinneshacket. Bah - jag tycker verkligen om hackamore, men jag tänker hela tiden att jag gör det för Aramis bästa - och då känns det lite bättre :o) Hur som helst så lyckades jag - mot all förmodan - få loss honom lite i sidan (även om det är mer eller mindre omöjligt med ett hackamore), haha! Han var väldigt stark och låg på ordentligt, sista biten släppte jag honom "fri" och han fick turboskritta. Det dröjde inte allt för många sekunder innan Rigoletto och Ida hamnat på efterkälken... Jag säger då det - Aramis turboskritt är det ingen som rår på!

Passade även på att ge tränset en rejäl genomgång - det börjar sjunga på sista valsen tycker jag och på tur står ett rundsytt Döbertträns. Me like :o)
Bjuder på en härlig bild föreställande mig och Rigoletto på vår första MSVB-start. Nattinatt och so long!

  





Av Dressage - 12 februari 2011 10:59

Igår när jag kom till stallet var klockan tio på förmiddagen - det var dags för Plättebus att få på en tappsko som moder jord valt att behålla. Eftersom som "min" hovslagare inte gärna åker ut till "mitt" stall (långt bort från hans område) - så ordinerade han dit en mycket trevlig och kompetent kollega. Jösses så trevligt vi hade :o) När Plätten var försedd med ny sko fick båda hästarna komma ut i hage och jag stod kvar ett tag i stallet och tjattrade med stallflickorna.


Klockan 17.00 var det så dags för stallbesök nummer två denna dag. Det blev tvätt av ben, tvätt och flätning av svans, ny pyjamas på och allmänt pyssel. Därefter gav jag mig ut i ridhuset för att promenera med den grå gossen. Jag ställer ogärna hästarna helt och hållet - i synnerhet inte de dagar de vistas halvdagar i hagen. Det var min stallfredag det :o)

Ps. Ni glömmer väl inte att kika in på:
Ryttarliv - Hästtidingen på nätet?


  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards