Alla inlägg den 30 september 2010

Av Dressage - 30 september 2010 20:50

Bah - idag var det minsann inte min dag. Jag kanske är lite drastisk, men hur som helst så gick det inte precis min väg idag. Kom iväg sent till stallet och befarade att jag skulle bli liiiite sen till träningen. På min väg till stallet hamnar jag givetvis bakom någon som kryper fram i fyra kilometer i timmen. När föraren äntligen hittar gaspedalen så står det en polis mitt i gatan och vinkar in mig till sidan (tillsammans med en hel drös andra bilar). Så var det körkorts- samt nykterhetskontroll - och eftersom jag tagit ett stort glas whiskey innan jag satte mig i bilen så fick jag inte köra en meter till... Hahahahaha - lurade jag er nu :o) Nejdå, undertecknad klarade av båda testerna (blunda och försöka föra ihop fingrarna framför ansiktet *fniss*) och kunde köra vidare glad och nöjd. Kom till stallet och kastade ut Aramis i gången, lindade, borstade, sadlade och tränsade i rallyfart och satt snart till häst och skrittade fram. När Aramis var framskrittad travade jag igång, traven kändes lysande trevlig, galoppen likaså. Ja - allt kändes perfekt...fram tills dess att vi skulle börja arbeta med bytena. Tror lite kvalfeber spökar och piloten klantade sig lite i samlingen före bytena. Måste behålla lugnet och inte stirra iväg där uppe i sadeln (säkert ingen som skulle se det för ögat ((förutom min tränare)) men Aramis känner direkt när jag blir lite spänd). I övrigt gick passet strålande fint, både form- och gångartsmässigt. Men som sagt; tagga ner och var cool :o) Efter ridpasset bestämde jag mig för att jag skulle klippa Aramis. Han fick vandra in i boxen och torka upp lite medan jag ägnade mig åt att prata med trevliga Å och B.
  
En halvtimme senare var Aramis torr och saxen åkte fram   Den fick dock inte se dagens ljus många minuter; Aramis var totalt skräckslagen och visade prov på högre skolan där inne i spolspiltan. Det var bara en ren tidsfråga innan han skulle gå omkull där på det hala golvet. Öronen var fullproppade med bomull och på huvudet hade han en mössa... Jag fick tre kvart senare ställa in honom i boxen och konstaterade samtidigt att det blir till att ringa veterinären och ge sedalin om det ska gå att avlägsna vinterkostymen. Ja det var min stalldag det :o) Bjuder på en liten favorit :o) Trevlig kväll! 

Av Dressage - 30 september 2010 00:03

Idag stod uteritt på schemat. Efter att ha gjort i ordning Aramis samtidigt som jag pratade med mina trevliga stallvänner var det dags att bege sig ut på äventyr. Ledde bort Aramis till ridhuset och hoppade upp, skrittfärden började lugnt och fint men någonstans ett par hundra meter från stallet började Herr Grå stelna till och sågs spöken i princip varje buske   Detta ledde till att antingen for vi fram i hundraåttio knyck eller stod vi fastlimmade i gatan. Jag svängde in på en gräsväg och lyckades ta mig bort till fårhagarna utan att hamna i diket (trots att en fågel flög upp från ett träd och en fasan sprang ut från åkern). Vi taktade vidare förbi fåren och först när vi nådde fågelsjöarna kunde jag känna att gossen började slappna av. Även om han dessa dagar (av förklarliga skäl) blir lite svårmanövrerad och stark så tycker jag det är störthärligt när han är så vansinnigt elektrisk och på bettet! Avslutade med att runda av lite ute på gamla gräsbanan; han kändes jättefin och jag kunde konstatera att dagens enda byte (det enkla hållet) blev rent och fint :o) Skrittade sedan av i turbofart med inslag av travsteg. Aramis fick komma in i boxen och få linement på sin rygg medan han mumsade i sig kvällsmaten. Imorgon åker den grå kostymen :o) Nedan - foton på den gröna kollektionen som Aramis var klädd i idag! Nattinatti!

      












Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards