Alla inlägg den 5 september 2010

Av Dressage - 5 september 2010 23:45

Gårdagen, lördagen, hade jag planerat att linlöpa Aramis. Tänkte det kan vara bra för honom att vila sin rygg från sadel och matte en dag. Väl ute på stubbfältet hade jag spänt in honom på ett sätt som gör att han lättare kommer till arbete i en lägre och rundare form. Han travade på luftigt och bra, någonstans (vet inte exakt när) slog det dock slint och Aramis for iväg som en katapult. Jordkokor flög och jag försökte mest få honom på andra tankar. Han lade av några rejäla bakutsprång och snart hade jag fått ner den tokiga grå faran i någorlunda kontrollerbart tempo och eskapaden kunde avslutas och förflyttas in till ett ridhus. Här gick det mycket lugnare fram. När Aramis och jag var färdiga med dagens pass fick han komma in i boxen, bli ompysslad, besprutad med myggmedel (myggen är för grääsliga nu) och sedan nannade han nog gott :o)

Tyvärr bjöd söndagen på ett tråkigt balltramp   villket innebar att jag fick revidare mitt schema - jag som hade tänkt träna studsserier fick istället ge mig ut på en lång skrittrunda (för att få ner svullnaden i benet). Aramis försågs med boots, men innan detta tvättade jag såret i vatten följt av jodopax följt av tre ess-salva. Håll tummarna för att balltrampet läker smidigt och vi slipper tråkigheter!

Veckan som kommer är en vecka kantad av hästservice :o) På måndag ska båda hästarna vaccineras (tänkte då även be veterinären titta snabbt på Aramis balltramp), på tisdag är det skoning för båda och på onsdag ska jag åka upp till Karlstad för att hämta hem resten av hästarna i Karlstad. Ha en härlig vecka!

     



Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards