Alla inlägg den 24 september 2010

Av Dressage - 24 september 2010 12:49



Välkommen till Löberödskliniken!


Väntrum med stil och klass. Det bjöds även på kakor (se nedersta vänstra hörnet), te, kaffe, smörgås med tillhörande pålägg! Lyx!




Rigoletto i en av de smakfullt inredda boxarna


              

Avslutningsvis - Majsan med sin älskade kong!

Av Dressage - 24 september 2010 12:35

  

Av Dressage - 24 september 2010 11:20

Igår tror jag att jag avlade den bästa träningen genom tiderna. Ledord var harmoni, samspel och ja... konst! Dressyr är en konst, jag har sagt det förr, jag säger det igen! J, min tränare, var oerhört nöjd (precis som jag) med träningen och vi kunde inte annat än konstatera att det går framåt med stormsteg nu. Nu orkar Aramis för det första bibehålla en mycket god trav längre och längre bitar, han är självbärig och kräver mindre och mindre störd från mig. Galopparbetet samlade jag honom och när han var ordentligt samlad så kunde jag släppa tygeln och han fortsatte i samma självbäriga tempo, utan att falla isär. Det var en fantastisk träning :o) Testade öppnor och diagonalslutor i trav och de flöt fram - detta kombinerat med bättre och bättre bytesarbete gjorde att jag gick raka vägen hem och anmälde mig till kvalet i Gärds. Jag kommer att arbeta på med byten så klart och visar det sig att Aramis dagarna före kvalet fortfarande inte är säker så stryker jag mig.


På förmiddagen var jag i Löberöd hos kliniken och visade upp sötaste Rigoletto. Jag var glad hela långa dagen eftersom min fina häst "bara" visade lite hälta på ett framben (frambenet som han haft stengalla på). Jag var övertygad om att han skulle vara tvärhalt på alla fyra och knappt kunna gå efter böjprov, men se så fel jag hade. Han var hur fin som helst och klarade böjprov galant på alla ben, både högt och lågt :o) För att vara på den säkra sidan röntgade vi framhoven ur alla tänkbara vinklar för att se om där fanns någon spricka, men veterinären kunde inte se något misstänkt alls. Efter en nervblockad i hela hoven var han helt ohalt, nu ska han gå på metacam i tio dagar och därefter ska vi på återbesök (om han inte är ohalt vill säga).
  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards