Alla inlägg den 8 september 2010

Av Dressage - 8 september 2010 23:22

   Oj, två hektiska dagar har passerat revy och jag har inte haft minsta möjlighet att utföra en av mina favoritsysslor; nämligen att blogga :o) Gårdagens morgon började i stallet tillsammans med hovis och ett par andra morgonpigga ryttare och hästar. Dagen till ära hade jag köpt med mig bullar till stallet, jag hade också kokt te i en termos till mig själv (avancerat). Kokte vatten och serverade hovslagaren capuccino och bullar - som han glatt emottog - slog mig ner på en IKEA-pall och startade aktion hovslagarskvaller som kom att pågå i fyra timmar :o) Vi har alltid lika trevligt tillsammans och att kunna bjuda honom på kaffe och bullar är bara ett rent nöje; det är de värda våra hovslagare! Några bullar och koppar te senare sprang jag med Rigoletto upp och ner framför fyra vaksamma ögon. Tog ut honom i ridhuset och longerade i både trav och galopp, han blev skvatt tokig, drog runt som en katapult och var väldigt flott, såg ingen hälta, dock kan man skönja en rörelsestörning (funderar på att låta Håkan ir-terapeuten gå igenom honom). Rigoletto har ett udda och lite kantigt rörelsemönster som gör att man lätt "luras". Och när han nu har vilat (på grund av stengallan) en längre tid tror jag att han stått och blivit lite stel. Vi ska arbeta på med honom och försöka rida ut stelheten/snedheten.

  
Sedan var det dags att arbeta den grå. Det fick bli en längre runda i skritt, arbetade ganska mycket med att få honom att gå in i handen och svara framåt för högerskänkeln, som han gärna kan stå emot lite. Upptäckte både igår och idag ett lite annorlunda fenomen; Aramis översamlar sig till den milda grad. Han samlar, samlar och samlar; skjuter in bakbenen så lång in under kroppen att han nästan är nära att ställa sig i levad (vilket jag naturligtvis inte begär). Efter dagens pass ringde jag till min tränare för att diskutera saken och hans reaktion var "Grattis - din häst har börjat få en flexibilitet i sin rygg vilket gör att han nu kan börja välva den på ett sätt han inte tillåtits att göra innan". Nåja, det låter ju bra i alla fall. Måste bara se så att han inte "fastnar" i den här översamlade formen, i så fall får man sänka samlingskravet något och rida fram honom mer ur detta. Det viktigtaste här är att han inte börjar tänka bakåt.

  

När jag var klar i stallet for jag vidare hem och snart var hela familjen (man och vovve och undertecknad) på väg mot Mammons Tempel :o) (Gekås). Vi anlände relativt sent varför vi beslutade oss för att köra hårt dagen därpå istället; därför var det uppstigning klockan 06.00 i morse. Efter en runda med vovven och frukost stod vi vid portarna till Gekås strax efter 08.00 Redan 09.30 var vi därifrån (snabba ryck) och färden gick vidare mot Karlstad där hästskulpturerna skulle hämtas hem eftersom utställningen nu nått sitt slut. Efter snabb Karlstadvisit for vi raskt vidare mot Stockholm och landade i denna vackra huvudstad klockan 21.00 Puh - vilken lååång dag! Nu är jag TRÖTT! Nattinatt från oss här uppe i Stockholm :o)


Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards