Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Dressage - 22 mars 2009 23:38

Eftersom jag hade beslutat mig för att rida ett markarbetespass idag så fick det också bli så! När Aramis var framskrittad (dock inte 20 minuter som jag nyss fått lära mig via en extremt intressant clinic på webb-tv från Tullstorps hingstvisning) så kortade jag tyglarna och begärde ett stöd i handen. Gick fint på vänstertygeln, men högertygeln ville han minsann icke ta stöd på. Okej, då blev det till att arbeta med detta. Skapa stöd helt enkelt (!) Ställde till vänster, lättade på höger (cykelstyre). När ställningen var klar till vänster, så hade jag skapat mig ett stöd på höger. Smyga över ställningen till höger, vänsterskänkeln verkar mothållande och hjälp att peta på bakbenet med spö om inte vänsterskänkelns effekt blev önskvärd. Efter 10 minuter hade jag ett fint stöd på även högertygel. Nu hade jag ett fint stöd på båda tyglarna och jag kunde i travvolter ställa honom precis som jag önskade; det vill säga stödet kunde antingen vara på båda-, på ytter- eller enbart på inner tygel. Han jobbade på i en härligt låg fin form och sidorna flexade igenom riktigt fint. Han arbetade på med ryggen och jag provade att variera halsens placering vilket han svarade fint på. Utmed långsidorna fick han gå öppnor och förvända öppnor. Här har jag extra bra hjälp utav spegeln som idag visade att han satte under sig vänster bakben jättefint. Det brukar annars peta ut och trampa ner en bit utanför kroppen - men inte idag! Det kräver dock att jag är medveten om detta hela tiden. Fick jobba mycket med att bibehålla ett trevligt och komfortabelt arbetstempo så han inte pinnar på i ett för friskt tempo. Tidvis blev traven kort och lite obalanserad, jag måste arbeta mycket på att få Aramis att hitta takt och balans. Imorgon är det mycket som händer:

- Åker till Flyinge på förmiddagen för att hämta sadeln hos Tim
- Klockan 11.00 kommer en sadelutprovare för att kika på Passieren och Aramis rygg
- Klockan 17.00 är det träning för E.E

Jag uppdaterar så fort tillfälle ges!

Av Dressage - 22 mars 2009 20:59

Usch - jag behöver verkligen alla råd jag kan få rörande nästa helgs tävling! Är så extremt velig :-S Har provat rida lite smått och gott ur LB:1 idag och inridningen visade sig vara ett rent skämt, ha ha! Vinglig, på flera spår, ja där var minsann inte en siffra rätt. Galoppfattningarna är inte heller helt klockrena :-S Men så tänker jag så här:

- Det är ju knappast VM... det är ju bara en liten lokal tävling
- Aramis har varit på denna tävlingsplats tidigare vilket innebär att allt inte är helt nytt, så där lagom nytt bara :)
- Och vi måste verkligen uuuut och skaffa oss erfarenhet (eller främst Aramis)
- Och vad gör det om vår inridning blir vinglig, galoppfattningarna kassa et cetera - alla är vi ju barn i början :)

Jag behöver ERA råd! Anmälningstiden går ut innan 00.00 så kom igen nu!

Av Dressage - 22 mars 2009 11:57

Här kommer förresten en bild på mina högt älskade röda Kyra K-ridbyxor! Ha överseende med skärpa etc. Visste ni förresten att Kyra K ska försvinna? Tråkigt, de har alltid haft funktionsdugliga och snygga plagg.

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards