Alla inlägg under december 2009

Av Dressage - 19 december 2009 22:58

Tro det eller ej! Bara för att man har ridhus innebär inte detta att man tvunget måste sitta där och uggla alla dagar om året ;o) Nej - idag stod uteritt på schemat och uteritt blev det! Startade min stalldag med att mocka och göra fint i Aramis box. När detta var avklarat ryktade jag, lindade ben, sadlade och grav mig ut i smöyran. När jag äntligen kommit upp i sadeln drog Aramis iväg som en katapult - han skulle visa sig vara väldigt pigg idag... När vi skrittat fram en bra bit blev det lite okontrollerad trav på en gräsväg (jag hoppas och tror att vi var på en gräsväg i alla fall :-S). Vi hade snön rakt emot oss i vindriktningen så när vi äntligen bytte vädersträck kunde man se något igen. Skrittade tillbaka till stallet och avslutade dagens pass med att skritta lite här och där, arbetade honom lite försiktigt i högersidan och efter att ha känt efter lite slappnade Aramis av och kunde sätta höger bakben in under kroppen. Häääärligt! Ledde sedan in i stallet och insåg att vi såg ut som två stackars figurer som irrat runt ute på Frostmofjället alldeles för länge...


Början på vår lilla snöritt

 
Detta är innan vi gav oss ut...



Aramis spanar!

  


Hemma igen - sur på boxgrannen (det var säkert hennes fel att vi gav oss ut...)

Av Dressage - 18 december 2009 22:30

Här kommer några foton som snällaste fotograf Natalja (Latins ägare) tagit under vår gemensamma träningshelg! Tack snälla    

            

Av Dressage - 18 december 2009 18:20

Käraste bloggen var alldeles ledsen i ögat igår vilket resulterade i att jag inte kunde skriva något inlägg. Idag blir det därför, som kompensation, mängder av vinterbilder på två ystra och livsglada pållar :) Stalldagen igår var inte allt för ansträngande. Underlaget utomhus var inte kul att ge sig ut på och ridhuset var upptaget för hoppning, därför blev det pyssel, svansflätning och övrig stallverksamhet. Och idag har min hovslagare varit i stallet från 10.00 - 14.00 - den riktigt kvicke kan räkna ut att jag mer eller mindre var gjord av is vid slutet av denna period. Sopade gången, städade upp, fixade lite i boxarna, ordnade mat, släppte ut hästarna och åkte iväg för att pulsa i snön med Zäta. Nedan: Rigoletto och Aramis i vinterhagen :o)

Här står jag och tycker det borde hända något kul...

Jag går väl och rullar mig så länge...


Hörredu Aramis! Kan vi inte hitta på något?


Okej - håll i dig :)


                      

Av Dressage - 16 december 2009 15:49

      Var i stallet vid 10-tiden idag, Håkan skulle nämligen komma upp och gå igenom Aramis och hans på senare tid väldigt ovilliga högersida. Jag är glad att jag är vaken på mina hästars signaler och lyssnar på dem när de försöker säga mig något. Det var nämligen inte alls bra med Aramis högersida :-/ Som jag misstänkte... Innan Håkan påbörjade sin undersökning berättade jag för honom om Aramis ovilja att arbeta och ta stöd i högersidan, att jag inte kunnat få honom att sätta under sig med höger bak. Håkan började med att känna igenom hela Aramis, lugnt och metodiskt som alltid. Vänstersidan var helt okej, bara lite småsträckningar. Högersidan dock... Aramis reagerade supermycket när Håkan triggade fästet på insidan av högerbenet, aj aj aj - här var det mycket ömt och spänt. Likaså höger framben. När undersökningen var genomförd började behandlingen. Det krävdes en hel del terapi på höger bakben innan krampen släppte, men när det väl lossnade såg man på Aramis ögon en lättnadens suck (hur man nu kan se en suck :). Sedan behandlades övriga områden på kroppen och avslutningsvis var det strechning. När Håkan skulle strecha höger framben hände något! PANG sade det, jag trodde att det var något som föll i golvet - men nej! Det var Aramis låsning i armbågen som släppte :-o Hujeda mig vad han satt fast i högersidan! Inte undra på att jag inte fått igenom honom här alls! Håkan sade att han har haft riktigt ont :-S Sträckningen som han gått med gick från tån upp till höften... Inte undra på att det varit jobbigt att få honom att arbeta. När Håkan var klar med sitt arbete gick jag och Aramis ut på promenad, nu ska han ta det lugnt i 4 dagar - för att behandlingen ska ge max effekt (därför är träningen imorgon inställd). När vi kom tillbaka från promenaden fick Aramis gå in i boxen och mumsa hö!  Nedan några foton från promenaden:





Sedan var det dags för Rigoletto att bli ompysslad! Efter att ha sköljt leriga ben och plockat av snötäckt täcke hoppade jag upp och skrittade ut en runda, barbacka - guld värt när det är så kyligt ute :)

  

Sedan var det Zätasens tur att busa i snön :)

    

Och när jag anlände till Lund låg hela staden vit och vacker!


  

Av Dressage - 15 december 2009 21:08

Jag vet inte vad det är med alla mina djur men merparten av dem (för att inte säga alla) är mer eller mindre galna :o) Sådan matte sådan hund... Idag trotsade jag allt vad dåligt väder och dåliga kläder heter och begav mig ut på en runda i snöstorm med Aramis. Det hade redan börjat skymma när vi gav oss ut genom stalldörren, men ut - det skulle vi! Inget kunde stoppa oss :) Värmde upp några varv i skritt på utebanan, han kändes laddad till tusen. Kunde inte ens lägga till skänkeln idag :-S Han for runt som en fis i en papperspåse... Lyckades rama in honom något sånär och styrde sedan ut i ovissheten. Tog rundan bort till banvallen. Aramis var stimmig och livrädd för det mesta som kom i hans väg. På banvallen tog travarbetet vid, kändes jättefin!!! Oerhört taktmässig och vilande i sitt steg, hade honom fint på båda tyglarna och behövde egentligen inte så mycket annat än le detta ridpass. Vände längst bort och galopperade tillbaka. Sedan blev det skritt hela vägen hem. Och när vi väl styrde in på stallplanen igen kunde jag bara konstatera att jag såg ut som kommen från en annan planet - full av snö, dyngsur, påpackad med kläder som en mindre michelingubbe - och så en grå, blöt häst i släptåg :) Vi hade en härlig ritt jag och Aramis! Imorgon kommer Håkan klockan 10.00 - då ska Aramis få en IR-behandling (med tanke på hans högersida), sedan blir det ett markarbetespass i ridhuset och på torsdag är det äntligen träning för Jan-Ove! Ha en strålande trevlig tisdagkväll!     Mis spanar  

Av Dressage - 15 december 2009 13:19

 

Jag och K i den mäktiga och pampiga inledningen

Tomten - som mer eller mindre skrämde slag på alla... Ha ha.


Svartklädda ryttare!     

  
Här stjäler jag gamla damens påse (tur att gamla damen är så "hjälpsam"...)

  
Här serveras det glögg, pepparkakor och nybakade lussebullar! Uppskattat!

Av Dressage - 14 december 2009 23:04

Här har det hänt massor sedan sist :) Ja inga revolutionerande saker, men schemat har varit minst sagt späckat!


Anlände till stallet klockan 14.00 i lördags och då var det lite bråttom! Med sambons hjälp fick jag två boxar mockade medan Rigoletto knoppades och förbereddes inför kommande show! Jag, tillsammans med K, ansvarade för showens inledningsnummer - så både vi och hästar krävde en hel del förberedelser! När klockan slog 16.00 var ridhuset fyllt av folk från trakten, stallet, grannstall, nära och kära. Dimman låg tät som slaget vid Lützen inne i ridhuset och när jag och K var redo red vi in i ridhuset för att värma upp hästarna lite och vänja dem vid miljön ännu en gång. När klockan blivit tio över fyra och alla var på plats satt vi, jag och K, utanför ridhuset till häst - iklädda svarta capar som täckte både oss och hästarna, svarta masker för ansiktet med glitter till ögonbryn, vitlindade hästar, elljusslingor i hästarnas man och en ål av elljus som lös upp hästarna. Ridhuset var nersläckt, förutom en ljusslinga som löpte runt hela sargen. Musik Maestro! Conquest of Paradise med Vangelis ljöd ur högtalarna och med en man med fackla i handen framför oss skrittade vi in i en gång av marschaller!
MAGISKT är det närmsta jag kan komma för att beskriva denna mäktiga och otroligt pampiga stämning som låg och dallrade i luften. När vår konfrencier sagt några väl valda ord red vi en liten miniuppvisning där i mörkret för att sedan försvinna ut ur ridhuset. Nästa nummer ut var en kadrilj, följt av K som utklädd till gammal tant skulle rida på M. När detta nummer var klart och K skulle hoppa av passade jag på att dundra in på Rigoletto, iklädd randiga kläder. Jag galopperade bort till gamla damen och stal hennes Ica-påse som hon hade i handen, därefter blev det fullt drag på Rigoletto. For runt ett par varv medan alla skrek på polis - som snart anlände tillsammans med polishund :o) Blev jagad inne i ridhuset av polis och polisvovve, kastade mig av Rigoletto och fortsatte jakten till fots. Jag blev dock snart fångad av polisen och hans hund och rasade samman i en hög i ridhusgrusen :) Sedan följde ett ride & bike nummer med publik och duktiga hoppryttare! Därefter ett vackert pas de deux-nummer och slutligen pulkaåkning bakom Tage och klappar till barnen :) En fantastiskt härlig och rolig dag!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards