Alla inlägg under februari 2010

Av Dressage - 3 februari 2010 23:45

Idag fick jag änteligen komma iväg till mina älskade hästar    Abstinensen infinner sig fortare än kvickt när jag inte fått vara i stallet på ett tag. Började med att se över mina små lurviga pållar, passade på att tvätta vattenkopparna, smörja träns och fixa :) Ställde Aramis i gången och började förbereda honom för dagens longeringspass. Jag är så sanslöst velig nu vad beträffar broddar. Å ena sidan vill jag ha mina hästar broddade dygnet runt eftersom jag är livrädd för att de ska halka och skada sig till och från hagen, å andra sidan är jag rädd för att de skadar sig om de går med broddar på dygnet runt. Under tidigare vintrar har jag alltid haft Rigoletto broddad dygnet runt, men då har han också varit försedd med boots på alla fyra inklusive långa paddar och fleecelindor på alla fyra. Jag vet också att detta lindande och byte av blöta paddar dagligen är ett hiskeligt arbete - och våra hästar går bara ute i hagen ett par timmar på dagen. Frågan är - är det värt all möda och allt jobb (och dessutom risken att hästarna skadar sig av broddarna när de står inne ((trots bandagering)) för bara ett par timmar? Det tåler att tänkas på. Dagens funderare hade vi där.

           
När Aramis var redo för att komma ut och sträcka på benen vandrade vi så ut i snölandskapet. In i ett ridhus vars underlag var mer vitt än brunt :-P Aramis skrittade fram ledigt och avslappnat:

      
Sedan tog travarbetet vid, han var lugn och städad till en början - sedan tog det fart och resten av passet var mest en vansinnesfärd runt mig i bockserier och backutslag - själv var jag så yr i pannan att jag inte visste varken vad som var in eller ut, upp eller ner. När Aramis bushästen hade blivit av med sin överskottsenergi knäppte jag loss alla inspänningar och satte longerlinan i inre bettringen - nu fick Aramis trava "fritt" runt mig. Ooooj så lång hans hals blev - det syntes att han tyckte det var störtskönt att trava på och sträcka ut sin överlinje. Tog inga foton, men det ångrar jag - han blev lång som en ål :) Nej, hörreni - nu är det dags att studera insidan av ögonlocken ett tag här! På gensyn gott folk!

Av Dressage - 2 februari 2010 22:17

Värsta tänkbara snöstorm har drabbat oss, om det nu gått någon obemärkt förbi   och något besök hos mina kära hästar blev det därför inte idag   Jag gjorde ett tappert försök men vände efter en tids bilfärd, när jag passerat flertalet bilar fastsittandes här och var, när jag inte längre såg om jag körde på vägen eller ute i åkern... ja då tog jag det kloka beslutet att vända om. Snällaste C ordnade mat till hästarna. Hoppas att vädret är något lugnare imorgon - i så fall blir det broddar på, hopp ner i thermoutstyrsel och sedan en härlig galopp i snön :) Mina vänner - detta blir således dagens enda inlägg. Hoppas ni har bättre väderförhållanden än vi - även om jag faktiskt tycker att det är lite småmysigt att kura ihop sig i soffan under en filt med den god bok! Angenäm afton önskar jag er alla!
      

Av Dressage - 1 februari 2010 23:25

Idag stod mycket på schemat i stallet! Eftersom stallägaren är bortrest fick vi hyresgäster mocka själv idag, började med att binda upp Pixebushäst, oljade hovarna, ryktade och lät honom stå utan täcke en timme för att lufta pälsen. Mockade och gjorde fint, strödde in härlig bädd, lade på stalltäcket och försåg honom med Back on Track på bakbenen. Så var det Herr Grå:s tur att genomgå liknande procedur. Mockade ut och passade på att låta även Aramis stå utan täcke på luftning. När jag var klar med allt det tekniska :) avslutade jag med att sopa stallgången. Sedan preparerades Aramis för ridpass - dagen till ära iförd ljusgula lindor för att matcha mattes ljusgula ridbyxor :) På med sadel, träns och ylletäcke och halkade sedan iväg till ridhuset som var fyllt av aktivitet så här på kvällskvisten (klockan hade nämligen hunnit bli 19.10) Skrittade fram på en pigg och glad Aramis, jobbade sedan på i travarbete (skippade galoppen idag), kändes superfin, låg på aningens, aningens mycket bara. J som inte sett mig och Aramis på ett tag (inte sedan han behandlats) såg en enorm skillnad på Aramis, att han rör sig mycket mer avslappnat och genom kroppen, ser mycket gladare och positivare ut samt har hittat en "ny" trav vilken innebär att han rör sig med ett gung som J länge efterfrågat! Så glad man blir :) Efter 30 minuter var Aramis avskrittad och fick komma in i stallet. Lade på hästarna vintertäcken, borstade, lindade av och fixade i ordning allt. Jag lämnade stallet först vid 20.15-tiden - uj vad sent det blev! Ha en strålande trevlig onsdag!

Nedan Aramis och Mattias Jansson.  

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards