Alla inlägg den 12 februari 2010

Av Dressage - 12 februari 2010 18:13

Från och med idag har jag bestämt mig för att börja introducera kandaret. Jag vet att det annars lätt blir så att man sitter och "hoppla - nu ska jag börja rida på kandar" och vips ska hästen på några dagar vänjas vid denna, kanske ibland, lite för vissa hästar udda bettkombination. Jag har besämt mig för att skritta ut på kandaret då och då. Naturligtvis ska jag inte röra stången utan enbart rida på bridongen (stången introducerar vi i ett senare skede). Idag var det dags för premiärturen och därmed också första gången för Aramis att få ett kandarhuvudlag på sig! Nedan är han intet ont anande om vad som komma skall:
  
När Aramis var redo för turen plockade jag fram mitt Sabrekandar, lade en godbit i handen och lät Aramis ta de båda betten i sin mun. Det var inga problem alls, han kände efter lite vad som var "tokigt" men accepterade direkt och litade på mig att jag visste vad jag höll på med :)


När han var redo begav vi oss ut. Här står han och tittar ut genom stalldörren "matte måste vi gå ut i dag - det är ju så kaaaallt"!
     Fina Aramis!


Turen gick alldeles strålande bra! Som om Aramis inte gjort annat än gått med kandar i hela sitt liv :o) Skrittade ut i cirka 25 minuter - mer klarade vi inte av i den pinande skånska snålblåsten och 7 minusgrader! Avslutade med att linda Aramis ben med nya lindor och paddar. Jag var nog otydlig i gårdagens inlägg - men Aramis går nu konstant med broddar (isbroddar) men är även lindad och har boots. Ha en strålande trevlig fredag allihopa :o) På återhörande!



Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards