Alla inlägg den 4 februari 2010

Av Dressage - 4 februari 2010 21:32

Kom upp till stallet vid 13-tiden idag, härligt att kunna vara i stallet när det är ljust och fint väder. Visslade på mina hästar som stod och sov i solskenet i hagen - de båda tittade nyfiket upp! Gick sedan ut till Aramis och tog några foton, se på hans ögon; ser helt nannig ut :)
    
Passade också på att fotografera den sammetslena mulen!
  
När jag var klar med mitt fotograferande fick Aramis följa med in. Påbörjade operation broddning, det tar ju sitt tag... (Har förresten kommit fram till att jag nog ska köpa blindbrodd och skruva i!). Nåväl, efter en stund var alla broddar på plats och Aramis stod säkert på marken :) Då anlände en man till stallet och frågade om vi ville köpa morötter (Tony Morot), kalas tänkte jag - man får morötterna levererade till stallet - tvättade och fina och dessutom 10 kronor billigare än där jag brukar köpa morötter. Jag hade inga pengar på mig men kunde betala nästa gång! Prima! Gick därför ut och hämtade in en säck med fina morötter och får nästa leverans om två veckor.
   Fina va? Ger ni era hästar morötter? Aramis och Rigoletto älskar denna brandgula rotfrukt!

När Aramis och jag var redo för dagens etapp gick vi ut i det vackra vädret som förvisso inte var såå vackert längre (det var inte dåligt, men solen hade gått i moln). Gav oss ut på en härlig runda, Aramis var pigg och låg på som bara den! När vi efter ett tag nådde en oplogad väg med halvmeterdjup snö bar det av i riktig V-75trav, som jag skrattade. Aramis kändes som ett rakt streck som for fram i hundra knyck genom snön :) Nyttigt för honom att pulsa! Sedan skrittade vi hela vägen hem - antar att han fick mjölksyra efter den ruschen!

  

När vi kom hem igen avslutade vi med några varv inne i ridhuset. Aramis känns fortfarande lika fin (om än lite stark), har kanonfint stöd i båda tyglar och traven känns lika fin. Högervarvet har naturligtvis något mer att önska, men bara för att SI-leden blivit tillrättalagd är där ju fortfarande muskler som måste börja arbeta på ett helt nytt sätt. ÅJ sade att det kan ta upp till ett helt år innan Aramis är "normal" igen (det vill säga inte sned i "ramen"). Travade på i både hög och låg form, Aramis travar på med öronen framåt och ser så oändligt nöjd och glad ut! Passade på att fotografera oss i spegeln:

   Vilken härlig nacke/hals han har min fina grå :)

Väl tillbaka i stallet tog broddarbetet vid igen, lindade av, tog av boots, borstade, sköljde benen i varmt vatten, strechade frambenen och pysslade. Sedan, tre och en halv timme senare från det att jag anlänt, var det dags att åka hem! Världens sötaste Rigoletto bushäst tittade efter mig när jag gick:


     
Hejdå stallet och hästarna - vi ses imorgon!

  











Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards