Alla inlägg den 11 februari 2010

Av Dressage - 11 februari 2010 22:45

Jag som var så stensäker på att båda mina hästar skulle vara försedda med broddar på samtliga åtta ben efter att hovslagaren besökt oss. Tji fick jag   Min hovslagare, som jag tidigare skrivit om och högeligen avgudar, avrådde å det bestämdaste! Motivering: De broddar som hovslagaren bankar ner i skorna och därmed blir permanenta är nästan precis lika höga som vanliga isbroddar. P:s erfarenhet av dessa broddar är dessutom att kärnan är extra hård vilket medför att brodden blir spetsig. Det innebär alltså att jag - som är minst sagt livrädd för skador på mina hästar - även med dessa permanenta broddar måste låta mina hästar gå lindade och täckta med boots och diverse skyddsattiraljer. En stor nackdel med de permanenta broddarna är att man aldrig blir av med dem - inte förrän om 7 veckor. Då bör snön ha försvunnit (för länge sedan tack) och har de då avtagbara broddar i fossingarna kan man ju skruva ur dem så fort is och halka är ett minne blott :)

Av Dressage - 11 februari 2010 19:40

Igår for vi iväg till Kalmar och Galleri Noshörningen för att hämta hem de delar av flocken som inte bestämt sig för att stanna kvar i Kalmar :o)
  
När bilen var full av hästar gick vi ut på restaurang följt av biobesök och hotellvistelse. Idag lämnade vi Kalmar och passade på att svänga inom Börjes på vägen hem! Börjes är alltid lika trevligt att besöka - alltid hittar man något som gärna vill följa med hem... Idag lyckades två Kingslandschabrak hoppa ner i min kundkorg, jag gjorde vad jag kunde för att övertala dem att stanna kvar i butiken men jag lyckades dessvärre inte   

Gårdagens skoning gick lysande! Aramis har lite myror i brallan när han måste stå still så länge, men det gick kanonfint. P hovis tyckte att Aramis biffat på sig :o) Kul och höra! Rigoletto bus blir bara bättre och bättre i sin bockhov - bockhoven är något som P sakta men säkert "bygger om" med tanke på att han såg inte alls rolig ut när P började sko honom. Jag är så OTROLIGT glad för min duktiga hovslagare! Har aldrig haft en så duktig, punktlig, trevlig och oerhört vänlig hovis! Länge leve dessa duktiga hovslagare!

Aramis har vilat i dagarna två - men imorgon kör vi igång igen! Nu börjar det snart bli dags att spana efter tävlingar och se över tävlingssäsongen. Ska börja kolla upp kvalreglerna för championaten och Scandinavian Open! Vore roligt om vi lyckades kvala detta år. Tror dock att kvalklasserna går i MSV... *host* *host*.



     

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards