Alla inlägg den 8 februari 2010

Av Dressage - 8 februari 2010 23:15

Kom upp till stallet vid 16-tiden och ställde en fin Aramis i gången, började genast operation broddning. Det gick förhållandevis smärtfritt och snart var han beklädd med två brodd på varje fossing, lindor och boots. När han var redo att möta den bistra vintern tog vi oss ut i den alltmer falnande dagern. Hoppade upp borta vid ridhuset och skrittade ut på en snötäckt "äng". Snön nådde Aramis långt upp på benen och han fick kliva på bra med knäna för att ta sig fram. När vi skrittat en bit i lagom djup snö tog plötsligt väldigt djup snö vid och jag gissar att herr grå doppade maggen i den kalla snön. Nyttigt för honom att jobba på även på "höjden" - inte bara på längden :)
    
Skrittade sedan vidare på, vad jag gissar var, en väg och nådde snart plogad väg. Skönt tyckte nog Aramis! När vi, efter en lagom snötur, var hemma i stallet igen ville jag runda av i ridhuset och känna lite på honom. Travade runt lite i joggingtrav först - kändes jättefin. Stannade sedan och tog av ländtäcket och spände bågen rätt ordentligt. Aramis är ju som bekant 6 år nu och kraven på honom ökar. Naturligtvis inte enbart för att vi ska komma framåt i utvecklingen utan också för att hans hållbarhet ska öka. Han måste börja bära mer och mer vikt bak och det är tid för honom att stundtals börja introduceras i denna värld - vi (som man säger på dressyrspråk) minskar ner på "ramen". Något jag strävar efter att uppnå då jag kräver lite extra av honom är bland annat kadens och elasticitet. Jag rider Aramis i en för honom ganska upplockad form (inte någon nacke som högsta punkt dock) och när jag känner att jag har honom med mig, riktigt eftergiven och lösgjord så driver jag honom in i handen, fångar upp - lättar i handen och han svarar med att bli riktigt elastisk i sin trav. Detta gör jag bara några steg i taget. Vi jobbade på detta idag och han var som en sann dröm! Han svarar med elektricitet och elasticitet, blir härligt bärig i traven och jag bara njuter! Det var extra roligt att få FINT beröm av åskådare som studerade honom. Lade sedan ner Aramis i en rund och djup form där han fick trava på och sträcka ut sin halsmuskel och strecha sin överlinje.
   När han kom in i stallet strechade jag alla ben, ryktade och lindade av samt lindade på igen med nya paddar och lindor.
   Jag gillar "dressyrfilén" på halsen :)

Aramis får stå med broddar och lindor och boots fram till onsdag då blindbroddar åker på. Nu är det ruskigt halt ute och jag vill inte riskera några skador.     


God natt allesammans! På gensyn :)

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards