Alla inlägg under juli 2011

Av Dressage - 13 juli 2011 12:26

Nu lever vi sommarens lata dagar här på Gamlegården och i alla fall hästarna gör inte allt för många knop. Jag själv håller dock igång med allehanda projekt så som keramik och annat plock :o)

Jag har en fråga till er läsare: är det för "länge" att låta Aramisen vila i fyra veckor från start nu till och med den 14 augusti? Jag själv är av den uppfattningen att ett break alltid är positivt - i synnerhet efter mycket tävlande och framförallt uppgång i klasserna vilket inneburit högre krav på gossen. Jag tänker att en månad passar bra för att bara beta och landa lite i allt det nya för att sedan i mitten av augusti börja samla ihop sig inför en krävande höst :o) Vad säger du?

 

Av Dressage - 11 juli 2011 10:21

Jösses Amanda! Jag vet inte riktigt hur det gick till men helgen försvann i ett rasande tempo :o) Lördagen inleddes med en mysig tur till Ängelholm där ett stycken flugtäcke och Effols bromsblockerare. Efter att ha stått vid spisen och kokat ihop ett eget flugmedel som visade sig vara tämligen ineffektivt gav jag upp och fick därmed ge upp mina tankar om gifter och annat. Det visar sig att gift är det enda som effektivt hjälper mina stackars hästar att bli förskonade från de förfärligt vidriga bromsarna. Gift och flugtäcken. Så nu går båda två täckade från topp till tå och ser ut som två rymdhästar, haha.


På eftermiddagen anlände min käre tränare och efter att ha lotsat honom till anläggningen där träningarna skulle hållas körde jag dit Aramis och snart satt jag i ett sommarvarmt ridhus och kämpade uppe i sadeln. J hade ett klart och tydligt mål med helgen (me like!!!) - lördagen skulle ägnas åt skolarbete och söndagen åt galopparbete. Lördagens största aha-upplevelse får nog sägas vara att jag faktiskt mitt i allting insåg att den gamla lodräta sitsen kan slängas åt fanders - åt SKOGEN med allt som heter lodrät sits! Jag vet inte hur många gånger J har berättat för mig att den lodräta sitsen snart är ett minne blott och att stolsits tar över mer och mer. Jag vet att jag någonstans förkastat det han sagt och lite egensinnigt tänkt att "aldrig att jag kommer att ändra min sits - den är enligt skolboken och ska så förbli...". Men så studerade jag Ankys sits i fredags och så hörde jag min tränares ord om stolsitsen och det var alltså igår som jag plötsligt insåg att den där stolsitsen är inte så dum alls faktiskt :o)

Med lätt framskjuten underskänkel som reglerar framdelens position och hästens böjning blir man HUNDRA gånger med avslappnad i sadeln; man hamnar på mjukdelarna och sitter inte på skrevet - man öppnar upp i sitt bäcken och spänner inte i ljumsken. Ja allt blev ungefär 200 % bättre! Så jag säger till er - våga vägra lodrät sits!!!

Efter sista eleven var det dags att börja laga middag och förbereda hemma - snart skulle nämligen alla samlas hos mig för god middag och ett eller två glas vin. Det visade sig sedermera bli mer än ett eller två glas vin men ack så förbaskat trevligt vi hade! Där satt vi i det inglasade uterummet, tjöt av skratt, skålade i vin, diskuterade dagens alla träningar och allas pass, åt gott till levande ljus och jazz som flödade ur högtalarna medan blixt, åska och ösregn visade oss ett sällan skådat skådespel! Ett härligt avslut på en härlig dag!

Söndagen inleddes lagom tidigt och lite småtrött tågade jag ut i stallet och förberedde Aramis för dagens träning. Klockan tio i elva satt jag till häst och Aramis kändes LÖVELY! Härligt mör sedan gårdagens genomkörare :o) Dagen inleddes med arbeta med förbättring av traven - ett arbete som jag tycks ha väldigt svårt för. Jag har nämligen ibland problem med att jag blir fördröjd i mina hjälper - här måste jag vara kvick, kvick! Red in Aramis i en stor trav med härligt tryck, samlar på ytter, inte bli kvar i tygeln och inte bli för stark - ur detta släpp fram och ticka i takt med spöet på gumpen för att bibehålla den stora travens takt och schwung även in i den samlade traven. Uj, uj, uj så svårt... Men vi fick till ett par steg i alla fall :o) Det är nu vi snackar gummistövlar :o) Haha!

När travarbetet var klart gick vi över till galopparbete och nu var det dags att börja titta på seriebyten. Gå in på diagonalen och så fort Aramis var rak lade jag ett byte, ta tillbaka igen och förbered för nytt byte innan långsidan kommer. Det är första gången som jag börjar rida seriebyten och det är första gången som Aramis börjar med detta (kanske J gjort det en gång? med Aramis). Det var väldigt svårt att få till ett andra byte men ett par gånger lyckades vi faktiskt - även om de inte blev rena :o) Uj vilket nyttigt pass!

Så KUL vi hade och vilken otroligt härlig helg jag nu lägger bakom mig! Vi planerar redan för ny träningshelg och jag ser fram emot den med glädje!

   

Av Dressage - 8 juli 2011 22:03

Medan sommarnatten sänker sig över ett regndränkt landskap och solens sista strålar smeker de svagt vajande sädesf'älten skriver jag kvällens blogginlägg med Depeche Modes "Enjoy the silence" på högsta volym i bakgrunden. Mmmm... härligt!


Det har varit en alldeles förträffligt trevlig dag; och tänk - ösregnet var faktiskt bara så otroligt mysigt att jag mest gick och log hela dagen :o) Haha - märkligt funtad måste man vara :o) Iklädd vita jeans, vit raffe-piké, blå väst och gummistövlar var jag lycklig som ett barn medan jag saxade mellan vattenpölar, dressyr och en enorm mässa. Inte ens kallt var det ju :o) Bara härligt, ljummet sommarregn! Med mig hem fick fyra Shockemöhle-lindor, färg grå - ursnygga!



Till detta köptes ett matchande svart Shockemöhle-schabrak med silverpasspoal. Misen kommer att bli SÅÅÅ snygg :o)


Köpte även lite annat smått och gott men på det stora hela var jag väldigt återhållsam med shopingen då jag i ärlighetens namn faktiskt inte tyckte att där fanns så mycket som lockade. Men stämningen är ju alltid på topp och dressyren var riktigt trevlig att se - i synnerhet var det otroligt roligt att få se Patriks fina ritt som gav en seger i ett mycket starkt startfält.


Nu har jag dammsugit sadelkammaren, tagit in två lagom grässtinna hästar, varit ute på härlig kvällspromenad och ska nu ta mig min stora kopp te för att avsluta denna trevliga dag framför en film. Imorgon är det träning!


Nattinatti!



Av Dressage - 7 juli 2011 22:23

Oj vad dagarna går! Igår blev det sen longering med tillhörande tramp på töm (sen på grund av hägrande totalvärme) - Aramis var eldig och sprakande läcker. Pixebus stod i stallet och ropade och när vi var klara var de överlyckliga över att åter förenas. Söta är de! Dagen har spenderats i keramikverkstaden, mestadels. Jag har förstås även hunnit med annat göromål så som att cykla en härlig kvällsrunda, avverka ett dressyrpass på en riktigt fin potatisåker (man tager vad man haver höll jag på att säga), stängsla av en del i hagen eftersom eken vuxit sig större och avgränsningen därmed blivit mindre. Jag har också hunnit med att städa och "dona" - liksom att tvätta ett par maskiner och mocka mm.

Imorgon bär det av till Falsterbo Horse Show (ihaaaaaaa) och jag ser innerligt fram emot en härlig dag med fina tävlingar och trevlig shoping. Tyvärr läste jag något om regn men hoppas givetvis att SMHI har fel (som för det mesta, ha ha ha).

Förresten - kvällens ridpass var RIKTIGT trevligt! Aramis blev deeejligt lösgjord i sidorna. Om jag ska klaga på något så var han ett uns stark idag (och gnäggade cirkus 241 gånger - ledsen i ögat över att vara helt ensam lämnad till sitt öde ute på en potatisåker... (ja se karlar)). :o)

Nu - movietajm och en REJÄL kopp te!

 

Av Dressage - 6 juli 2011 10:14

... är just vad som hägrar utanför mitt fönster och det är mig en sann och ren och skär glädje att se hästarna fridfullt gå och beta sida vid sida. Det enda som faktiskt grämer mig är alla dessa förbaskade bromsar. Men idag ska jag ta mig in till stadens gator och torg för att inhandla något i hästväg. Får se vad jag kommer hem med :o) Är ju ovanpå alltihop dessutom lite emot gifter och annat miljöfarligt vilket i detta fall kanske får läggas lite åt sidan... Man kan ju inte få ALLT!

Igår var det åter dags för den grå (och även den brune) att börja röra på hovarna och det firade jag med att rida ut tillsammans med min franska kusin (nåväl - hon kanske inte är min kusin men ni som har släkt i kära Frankrike vet att alla är "cousin och cousine" med varandra :o) Vi hade en mycket härlig ritt och avhandlade många och intressanta ämnen på vår väg genom naturen. Bland annat fransk vs svensk hästhållning :o) E bor numera i London och utbildar sig till osteopat och ska senare i sin utbildning specialisera sig på hästar - låter som ett ypperligt val tycker jag!

Till helgen kommer min kära tränare hit och bor över - hårdträning både lördag och söndag vilket jag innerligt ser fram emot! På lördagkvällen blir det god middag och vin tillsammans med övriga elever.

Nu måste jag och stålhästen ut med Maja på vovvepromenad - sedan väntar ett gott cafébesök på Fahlmans i Helsingborg följt av spåninköp och flugmedel. Och när jag kommer hem blir det ett dopp i poolen - häääärliga sommar :o)  Ha en ljuvlig dag i solen :o)

 

Av Dressage - 4 juli 2011 10:29

Alltså jag blir snart TOKIG på sommarens eländiga insekter! Flugor må vara okej - men INTE resten... Jag tycker så otroligt synd om hästarna, främst Rigoletto som verkligen är besvärad. Aramis verkar inte bry sig lika mycket (och min egen lilla studie visar att mörka hästar är klart mer utsatta än ljusa). Trots att de båda är indränkta i Absrobine Ultrashield och iklädda flugmössor :o( Mår dåligt när jag ser de båda till bredden fyllda med förbaskade "räliga" bromsar (gråpågar som de också kallas här i Skåne). Kanske ska ta och köpa Effols bromsblockerare... Hur gör du för att hålla bromsarna på avstånd?


Dagarna som förflutit efter tävling har varit synnerligen "lata" om man nu tittar på ridsidan. Istället har jag hunnit med att SKURA släpet så att det numera skiner invändigt som solen själv. Några tag i verkstaden har det också blivit, många och långa härliga promenader med Majsan, cykelturer på landet i kvällssolen, pyssel i stallet, tvättat alla schabrak och lindor, mixtrat med Ryttarliv och bara varit :o)


Nej - nu kallar plikten! Mockning och lite annat smått och gott sedan bär det av ner till Malmö för att inhandla lera en masse! Ha en ljuvlig julimåndag :o)



     
En ung Aramis som hingst juli 2008  



Av Dressage - 2 juli 2011 16:04

När jag från början började skriva denna blogg var jag väldigt restriktiv med att både nämna Aramis namn och självklart även mitt eget. Men med tiden har jag blivit mer och mer "oanonym" (om det nu finns ett sådant ord) och det gör också att jag funderat lite kring att berätta lite kort om mig själv. Inte så att ni ska behöva höra hela mitt liv - ha ha ha - men lite småtrevliga fakta som gör att ni lär känna mig lite bättre. Ni känner ju redan Aramis innan och utan :o)

Håll i dig:

- Jag har SANSLÖST kort stubin och kan bli totalt vansinnig för småsaker - dock handlar det alltid om saker som går sönder, hänger upp sig eller på annat sätt konstrar och jag har haft sönder en hel del prylar genom åren *host-host*. Mitt eldiga temperament går dock över väldigt fort och snart ler världen åt mig igen!
- Jag har begåvats med ett luktsinne som är minst sagt utöver det vanliga vilket innebär att jag känner dofter och även tyvärr stank extremt tydligt. Det kan vara en pina för mig att vistas i vissa sammanhang där andra människor inte känner någonting alls. Jag har flera gånger funderat allvarligt på att ställa upp i "luktsinnestävling".
- 24 timmar av dygnets 24 timmar är jag glad! Det är bara att konstatera att jag är född GLAD! (ehh förutom då jag råkar drabbas av något hysteriskt utbrott för att en dator kraschat för hundrade gången eller något i den stilen).
- Jag har gått i skola i princip hela mitt liv och hållit mig synnerligen borta från arbetsmarknaden. Jag har blivit en riktig överliggare (som dock tar sina poäng) och påbörjar i höst min doktorandutbildning som jag haft som mål hela livet :o)
- Jag ÄLSKAR att tävla men blir aldrig sur för att jag inte placerar mig.
- Jag tar det mesta i livet med en klackspark och menar att så länge man och ens nära får leva och vara friska är allt annat irrelevant.
- Jag är HELT TOKIG i musik och framförallt galen i jazz! Jag har hundratals jazzskivor och lyssnar på jazzradiostationer dagarna i ända.
- Jag har inga syskon och är säkert väldigt bortskämd :o)
- Jag har TOTAL tandläkarskräck (kanske därför jag är tillsammans med en, hihi).
- Jag ÄLSKAR att lura folk och skrämma slag på folk. Gud vet hur många gånger jag hoppat fram bakom dörrar och ut ur garderober och skrämt slag på min stackars pojkvän...
- I min familj har vi alltid haft schäfer och nästan så fort jag flyttat hemifrån skaffade jag mig en egen!
- Jag tittar i princip aldrig på TV utan ser mycket hellre en film.
- Jag älskar engelska filmer och dramer men har även en ruggig förkärlek till skräckfilmer! Jag verkligen njuter av att bli livrädd samtidigt som jag nästan inte vågar gå och lägga mig efter, ha ha :o)
- Jag lyssnar BARA på P1 och avskyr radiostationer som har reklam!
- De som inte känner mig brukar tro att jag är en diva - men deeeeet stämmer inte :o)

Sådärja! Det var lite kort och gott om mig :o)

 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards