Direktlänk till inlägg 13 juli 2011

Lata dagar

Av Dressage - 13 juli 2011 12:26

Nu lever vi sommarens lata dagar här på Gamlegården och i alla fall hästarna gör inte allt för många knop. Jag själv håller dock igång med allehanda projekt så som keramik och annat plock :o)

Jag har en fråga till er läsare: är det för "länge" att låta Aramisen vila i fyra veckor från start nu till och med den 14 augusti? Jag själv är av den uppfattningen att ett break alltid är positivt - i synnerhet efter mycket tävlande och framförallt uppgång i klasserna vilket inneburit högre krav på gossen. Jag tänker att en månad passar bra för att bara beta och landa lite i allt det nya för att sedan i mitten av augusti börja samla ihop sig inför en krävande höst :o) Vad säger du?

 

 
 
Ingen bild

Ida

13 juli 2011 12:56

Det sägs ju att hästar kan vila i tre veckor utan att tappa i muskler eller kondition. Efter fyra veckor kanske du får stärka lite innan ni är ikapp men jag tror nog att det är bättre med för "lång" vila än tvärtom. Av erfarenhet vet du ju att han har haft god effekt av lite längre vila, eller hur? Kram!

 
Jannike

Jannike

13 juli 2011 13:26

tycker det låter som en bra idé iom att ni gått så mkt framåt på sistone. Min har vilat av sig själv pga diverse skador så nu hoppas jag på att kunna rida obehindrat i 2 månader ;)

http://www.jannikejd.blogg.se

 
Ingen bild

Malin

13 juli 2011 21:48

Låter bra med 4v vila! Jag har själv precis satt igång min egen pålle efter just 4v vila och hon känns finare än nånsin :)

 
Ingen bild

Lisa

14 juli 2011 08:49

Hästar behöver nog också lite tid att varva ner... precis som när vi har semster.

 
Ingen bild

Paula

14 juli 2011 09:38

Faktiskt tänker jag göra exakt samma sak med min 5åring! Min erfarenhet av detta är att allt hinner "sätta"sig o de små älsklingarna kommer tillbaka ännu bättre än innan vilan!:-) Så min åsikt är att du gör helt rätt!

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

14 juli 2011 11:32

TUSEN TACK alla läsare för era tips! Då kör vi på en månads vila :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dagge

14 juli 2011 12:34

Är det något speciellt som hänt som gör att du inte kör träningsupplägget som planerat?? Fyra veckors vila tror jag inte jag har läst om tidigare :).

Hade jag haft en fyra-femåring hade jag nog ställt av den helt. Men en sjuåring som skall upp i klasserna hade jag nog inte ställt av helt utan aktiverat några gånger i veckan med med skrittpromenader och arbete vid hand. Jag tror det är bra att hålla igång kroppen även under vila för en äldre häst.

 
Ingen bild

Linnéa

15 juli 2011 09:04

har en liten fråga, som dock inte hör till dagens ämne här men jag hoppas det går bra ändå. :)

Du har ett BOJ-släp har jag för mig? vilken modell och är du nöjd med det?

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

16 juli 2011 10:47

Dagge: Nej nej - inget speciellt som hänt :o) Det är möjligt att jag inte skrivit om det på bloggen :-D Men det är vad jag tänkt hela tiden, några veckors vila. Men nu visade det sig att jag till slut beslutade mig för fyra veckor eftersom det passade väldigt bra ihop med mitt övriga schema. Aramis går nu på "bete" hela långa dagarna och håller igång sin kropp på det sättet (även om han så klart inte engageras mer än så). Tack för kloka ord (som alltid) :o)

Linnéa: Nej jag äger inget BOJ-släp :o( Jag äger ett Böckmann - och kan bara PRISA dessa underbara släp! Jag har ett Comfort med sadelkammare - otroligt nöjd! Lycka till :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dagge

16 juli 2011 14:24

Jaha :). Jag hade tolkat det som att du skulle in i en träningsperiod nu under juli/aug och såg fram emot roliga träningsrapporter :-D. Men jag får väl ge mig till tåls till slutet av augusti då ... ;)

 
ylle

ylle

18 juli 2011 13:25

Jag tror att fyra veckors sommarvila blir helt perfekt, sen kommer ni båda två att vara helsugna på att komma igång!!!!!!!! Ha det så skönt!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards