Direktlänk till inlägg 4 juli 2011

BROMSVARNING!!!

Av Dressage - 4 juli 2011 10:29

Alltså jag blir snart TOKIG på sommarens eländiga insekter! Flugor må vara okej - men INTE resten... Jag tycker så otroligt synd om hästarna, främst Rigoletto som verkligen är besvärad. Aramis verkar inte bry sig lika mycket (och min egen lilla studie visar att mörka hästar är klart mer utsatta än ljusa). Trots att de båda är indränkta i Absrobine Ultrashield och iklädda flugmössor :o( Mår dåligt när jag ser de båda till bredden fyllda med förbaskade "räliga" bromsar (gråpågar som de också kallas här i Skåne). Kanske ska ta och köpa Effols bromsblockerare... Hur gör du för att hålla bromsarna på avstånd?


Dagarna som förflutit efter tävling har varit synnerligen "lata" om man nu tittar på ridsidan. Istället har jag hunnit med att SKURA släpet så att det numera skiner invändigt som solen själv. Några tag i verkstaden har det också blivit, många och långa härliga promenader med Majsan, cykelturer på landet i kvällssolen, pyssel i stallet, tvättat alla schabrak och lindor, mixtrat med Ryttarliv och bara varit :o)


Nej - nu kallar plikten! Mockning och lite annat smått och gott sedan bär det av ner till Malmö för att inhandla lera en masse! Ha en ljuvlig julimåndag :o)



     
En ung Aramis som hingst juli 2008  



 
 
Ingen bild

Dagge

4 juli 2011 10:59

Bengts Foder har Hjorthornsolja/Hjortetakoile på sprayflaska. Det är väl det enda som kan tänkas hålla dem på avstånd. Fast jag tycker de är förbannat envisa ändå. Här på Rommeleåsen såg jag igår de första exemplaren av de där jätteenormtstora - de som låter som mindre reaplan och nästan är lika stora som gråsparvar :-0.

 
Ingen bild

Dagge

4 juli 2011 11:01

Haha ... måste bara säga att min studie visar precis motsatt resultat :-D. Min skimmel bryr sig inte så mycket medans den brune ibland kan galoppera omkring som en idiot i hagen för att undvika flygfäna.

Dressage

4 juli 2011 11:03

Men då har ju våra studier precis likadana resultat :o)

 
Ingen bild

Dagge

4 juli 2011 11:05

Nämen HUR läser jag ??? Ändrade du just i texten :-0 ... eller har jag inte vaknat ännu?? Våra studieresultat stämmer ju helt överens!!

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

4 juli 2011 11:43

Dagge: Hahahah :o) Förvisso ändrade jag fotografiet men inte i texten (om jag inte är helt senil förstås - dock inte helt otänkbart - ha ha ha ha). Jag tycker det verkar trevligt med lite semesterhjärna :o) Hur som helst så stämmer vår lilla ovetenskapliga studie helt och hållet överens :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

4 juli 2011 18:24

Det jag kör med här i norrland är "näckens bromsbroms" varvat med sprayen du verkar också använda. Samt så går det ett x antal burkar 4-ess hästsalva varje sommar :)

 
Therre

Therre

4 juli 2011 20:27

Tidigare somrar har Pica haft mycket besvär av bromsen, första sommaren kom hon in helt uppsvälld en dag :(
Men denna sommar verkar jag ha lyckats hjälpa henne så gott det går! Har införskaffat samma medel som dig, Ultra Shield, efter många goda ord om det och jag kan inte annat än hålla med!
På tävling brukar jag spraya på med Effol Bremsblocker eftersom den är bra på kort tid mot bromsen.
Kram

http://therre.bloggagratis.se

 
Ida

Ida

5 juli 2011 11:34

Det enda som hjälper över tid, tycker jag, är flugtäcken...

http://rockandroll.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Celma

5 juli 2011 23:31

Samma medel (Ultra Shield, samt Swift On och ibland lite hederlig Skillingaryd salva i ansiktet och insektstäcke är vad vi har på våra här i Småland :) Men peppar peppar tycker det är rätt "sansat" just nu men kan bero på att det varit lite vind och regn och sol om vartannat sista veckan kanske :)

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

6 juli 2011 10:23

TACK alla rara kära läsare för era tips och råd! Jag suger åt mig som en SVAMP :o)

http://aramise.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

8 juli 2011 08:48

Jepp, bromsarna gillar mörka hästar och mörka alpackor! Dock verkar inte ens de största komma igenom den täta ullen, men stör gör de absolut!
Bromsblocker använde jag på mina hästar, och den var EFFEKTIV (men giftig, ha gärna på dig andningsskydd när du sprayar) Flugtäcken är att rekommendera! Gärna silverfärgade! (min erfarenhet, jag provade ALLT)

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards