Alla inlägg den 2 april 2010

Av Dressage - 2 april 2010 22:09

Långfrdagen började med sol som övergick till moln för att sedan gå över till fantastiskt vackert vårväder! Härligt! Då passade undertecknad på att ge sig av till stallet, perfekt timing! Började med att mocka och strö in en gyllengul bädd, därefter sopade jag gången och tog mig sedan an den grå springaren. En tjej i stallet har köpt örtgodis i form av slicksten till sin häst, hon brukar ge det innan ridtur - det är verkligen uppskattat (av inte bara hennes egen häst) utan även alla övriga hästar i stallet som snaskat lite på godiset de med :o) Igår passade jag därför på att bege mig till Landäng i Skurup för att inhandla ett par burkar örtslicksten. De kostar egentligen 76 kronor styck, men dagen till ära var det rea och jag fick en burk för 15 kronor! Bra klipp kallar jag det :)


Förutom att slickstenen doftar supergott (och dessutom smakar ((om jag får tro Aramis)) så är den dryg och dessutom väldigt forcerande för hästarna. Om man behöver lugna en stirrig häst i en stökig miljö, speciell situation, transport et cetera är detta ett ypperligt medel.

   

Så här ser det ut när Aramis går in i sin örtdimma :o)


När Aramis snaskat färdigt på sina örter och var lindad och klar ledde jag ut honom i det vackra vädret!

     

Sedan begav vi oss ut på en långfredagsritt till banvallen. När vi nått banvallen började jag arbeta honom i högersluta; det behövdes :-o Han satt fast ordentligt här! Han missförstod mig ibland och trodde att jag ville att han skulle samla sig och trampa, nog för att det är trevligt med tramp - men man ska inte ta till det för att komma undan annat - jobbigare - arbete. Aramis har ju väldigt lätt för samlande rörelser och av förklarliga skäl kommer det också bli så i framtiden att han kommer plocka fram dessa rörelser mer och mer när det blir lite jobbigt. När detta händer försöker jag få honom att avsluta sin rörelse genom att lugnt och metodiskt lätta på handen och försiktigt driva honom framåt i en mindre samlad form. Då avslutar han automatiskt sin samling och jag kan åter igen, med minskad samling denna gång, försöka få honom att utföra den rörelse jag önskade. Så klart är det inte bara så att Aramis gör det här för att det är lättare med tramp (tramp kan vara nog så jobbigt) det handlar nog en del om missförstånd också. Det är hur som helst oerhört viktigt att aldrig bli arg på en häst som gör så här, man ska aldrig någonsin gå på en häst som "missförstår" med att samla sig mer än ryttaren begär. Det är i alla fall min filosofi!

Och så här såg vi ut i skuggan (bog/bringpartiet skojar man inte bort *fniss*)
   
   

Aramis var otroligt fin idag, både trav- och galopparbetet - han var om möjligt lite stark (och pigg) men jag hade en härlig känsla hela passet! Ni kan få ett litet smakprov på hur fort han skrittar den lille grå. Håll i hatten :o)


Ha ha :o) När vi kom tillbaka till stallet och jag skakat alla organ på plats igen fick Aramis komma in i stallet och mumsa lite örtslicksten och sedan gjordes han klar för natten! Hoppas ni haft en strålande långfredag och får en härlig påskafton! 

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards