Alla inlägg den 14 april 2010

Av Dressage - 14 april 2010 23:45

 

           

Av Dressage - 14 april 2010 21:55

Aramis och Rigoletto stod inne och väntade på mig när jag kom upp till stallet runt 10-tiden idag, eftersom min fantastiska veterinär LP skulle komma och titta på Rigolettos tänder blev det ju ett ypperligt tillfälle att även få Aramis kontrollerad. Jag tillbringade förmiddagen med att göra i ordning hästarna, ha dem i hage, fixa mat och prata med stallkamrater. Härligt att det alltid är liv och rörelse i stallet; när man än är där så är där alltid någon att prata med :o) Därför; några foton från stallet:
  
  


    
Jag passade förresten även på att flirta    lite med en hovslagare - som ändå var där och skodde en pålle. Undrade om han ville känna igenom Aramis hov så att vi i alla fall kunde utesluta hovböld. Jag var förvisso tämligen övertygad om att Aramis inte skulle reagera på visitertången (inte vidare varm i hoven och ingen puls) - men skönt att få det ur världen. Han reagerade inte alls! När så Lena anlände tog det inte lång tid för henne att konstatera att Aramis mugg gett honom lymfangit   Aramis tvättades i Hibiscrub och fick sedan sulfa utskrivet (Hippotrim). Därefter ordinerades skritt för hand två gånger dagligen ā 20 minuter. Troligtvis kan jag redan om två dagar sitta upp igen!


    
Sedan fick Rigoletto Bushäst sin mun kollad och där var lite blandad kompott att åtgärda. Bland annat ser Lena till att hålla hans vågbett i schack men även haken på högersidan behöver hållas under uppsikt!


  


När Rigoletto vaknat upp ur sin "sömn" fick han gå ut i hage (Aramis likaså). Därefter åkte jag hem, höll eftermiddag, besökte apotek och återvände sedan till stallet för att ge Aramis sin första spruta (oral pasta), gå med honom och pussa båda sötnosar godnatt :o)


  













Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards