Direktlänk till inlägg 2 april 2010

Långfredag med bildbomb och två videoklipp

Av Dressage - 2 april 2010 22:09

Långfrdagen började med sol som övergick till moln för att sedan gå över till fantastiskt vackert vårväder! Härligt! Då passade undertecknad på att ge sig av till stallet, perfekt timing! Började med att mocka och strö in en gyllengul bädd, därefter sopade jag gången och tog mig sedan an den grå springaren. En tjej i stallet har köpt örtgodis i form av slicksten till sin häst, hon brukar ge det innan ridtur - det är verkligen uppskattat (av inte bara hennes egen häst) utan även alla övriga hästar i stallet som snaskat lite på godiset de med :o) Igår passade jag därför på att bege mig till Landäng i Skurup för att inhandla ett par burkar örtslicksten. De kostar egentligen 76 kronor styck, men dagen till ära var det rea och jag fick en burk för 15 kronor! Bra klipp kallar jag det :)


Förutom att slickstenen doftar supergott (och dessutom smakar ((om jag får tro Aramis)) så är den dryg och dessutom väldigt forcerande för hästarna. Om man behöver lugna en stirrig häst i en stökig miljö, speciell situation, transport et cetera är detta ett ypperligt medel.

   

Så här ser det ut när Aramis går in i sin örtdimma :o)


När Aramis snaskat färdigt på sina örter och var lindad och klar ledde jag ut honom i det vackra vädret!

     

Sedan begav vi oss ut på en långfredagsritt till banvallen. När vi nått banvallen började jag arbeta honom i högersluta; det behövdes :-o Han satt fast ordentligt här! Han missförstod mig ibland och trodde att jag ville att han skulle samla sig och trampa, nog för att det är trevligt med tramp - men man ska inte ta till det för att komma undan annat - jobbigare - arbete. Aramis har ju väldigt lätt för samlande rörelser och av förklarliga skäl kommer det också bli så i framtiden att han kommer plocka fram dessa rörelser mer och mer när det blir lite jobbigt. När detta händer försöker jag få honom att avsluta sin rörelse genom att lugnt och metodiskt lätta på handen och försiktigt driva honom framåt i en mindre samlad form. Då avslutar han automatiskt sin samling och jag kan åter igen, med minskad samling denna gång, försöka få honom att utföra den rörelse jag önskade. Så klart är det inte bara så att Aramis gör det här för att det är lättare med tramp (tramp kan vara nog så jobbigt) det handlar nog en del om missförstånd också. Det är hur som helst oerhört viktigt att aldrig bli arg på en häst som gör så här, man ska aldrig någonsin gå på en häst som "missförstår" med att samla sig mer än ryttaren begär. Det är i alla fall min filosofi!

Och så här såg vi ut i skuggan (bog/bringpartiet skojar man inte bort *fniss*)
   
   

Aramis var otroligt fin idag, både trav- och galopparbetet - han var om möjligt lite stark (och pigg) men jag hade en härlig känsla hela passet! Ni kan få ett litet smakprov på hur fort han skrittar den lille grå. Håll i hatten :o)


Ha ha :o) När vi kom tillbaka till stallet och jag skakat alla organ på plats igen fick Aramis komma in i stallet och mumsa lite örtslicksten och sedan gjordes han klar för natten! Hoppas ni haft en strålande långfredag och får en härlig påskafton! 

 
 
Ingen bild

Ida

3 april 2010 08:15

Åhhh! Kan ana dina konstverk i skuggbilderna... Slump? Påskkram!

 
Ingen bild

Heléne

3 april 2010 08:33

Hej Liv
Våra hästar får örtgodiset och de gillar det skarpt: Även jag har testat det, helt ok men gav mig inget beroende..
Vi är nu på väg till fjällen för att fira påsk; hoppas på fint väder både till fjälls och i Skåne.
GLAD PÅSK!

 
ylle

ylle

3 april 2010 10:08

Hmm, "skaka organen på plats" var det! Vilken skritt! Vad ÄR det i den där örtbaljan? Cannabis? Det är ju nästan så att ni inte håller hastighetsgränsen (70)!!! Hi hi, på skuggan ser jag precis var Du får inspiration till Dina statyer!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ulla

3 april 2010 10:23

Jisses så han pinnar på! Var väl snudd på överträdande av hastighetsgränsen vid 70-skylten:-)

 
Ingen bild

evamarie

3 april 2010 14:00

Jag skrattar för mig själv...är det så att du någonson kommer hit upp...så måste du rida min häst...det enda som skiljer dem åt verkar vara färgen :)
Jag har de där slickstenarna uppsatta i ställningen fast då 5 kilos, så han alltid har nåt att pyssla med när det blir tråkigt;)
De är riktigt bra för de blir lugna att ha nåt att pyssla med.
Glad påsk till dig å hästarna.

 
ylle

ylle

3 april 2010 17:42

Vilka affärer har de där slickstenarna? Finns de på nätet???

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

evamarie

4 april 2010 00:05

www.spannex.se/produkter
horse lyx

 
Ingen bild

Helene

4 april 2010 06:24

Vi köper våra örtslickisar på hästshopen på Norra vägen i Halmstad.

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

4 april 2010 11:17

Ida: Precis vad jag också noterade ;) Det är nog snarare så att jag dras till vissa "hästtyper". Kram och glad påsk

Heléne: Jag har förvisso inte testat det, men jisses så gott det doftar! Jag skulle nog lätt bli beroende :) Ha en härlig fjällvecka! Och hälsa! Hur går sadelfunderingar?

Ylle: Ha ha, ja den skritten går inte av för hackor :-o Han har alltid bråttom den där gossen! Fråga mig inte varför :o) Ja visst ger hästarna mig inspiration, men jag dras nog också till en viss "typ" av hästar!

Ulla: Ha ha, precis vad jag också tänkte på när jag såg det :o) Tur ingen polis stod med laser :-P

EvaMarie: Glad påsk på dig med! Men det där med 5-kilos-sten var ju riktigt smart, det visste jag inte fanns! Men finns det inte en risk att de alltid står där och snaskar :-D Aramis verkar helt såld på de där! Så kul att våra hästar verkar så lika! Lovar höra av mig om jag är i trakten :o)

Ylle: Snälla och uppmärksamma läsare har gett dig svar på frågan :)

EM + Heléne: TACK :-D

http://aramise.bloggagratis.se

 
jenny

jenny

4 april 2010 13:11

haha jäklar vilken skritt, där snackar vi om att vinna mark fort ;)

http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se

 
Therre

Therre

5 april 2010 10:02

Gud vad söt han var när han var i sin "örtdimma" :D
Jäklar vad han kan skritta, haha! Snabbast vinner :D
Kram!

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

evamarie

6 april 2010 13:52

Det där stenarna är vitaminer och mineraler.Visst slickar de ganska mycket från början,men det är inte skadligt.Ofta om de håller på att äta ihjäl sig så har de en brist på något ämne och det brukar gå till sig efter ett tag.Jag började med stenarna för ca 5 år sen och då sas det att de tillgodogör sig mycket bättre när de slickar i sig V o M,än om man ger det i maten.Sen är det väldigt bra för de har nåt att pyssla med i boxen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dressage - 3 februari 2015 21:04


Hej alla vänner där ute! Lever ni? Även om jag nästan misstänker att de flesta av er är fullt levande, så vill jag tro att merparten av er kastat in handduken vad anbelangar min blogg. Jag gissar att era liv, precis som mitt, rullar på i ett rasande ...

Av Dressage - 4 september 2013 11:46

Hahaha ... jag skrattar innerligt när jag tänker tillbaka på vad jag döpte ett blogginlägg till för en tid sedan: nämligen just precis "ett nytt liv" (30 mars 2012). Första meningen i det inlägget börjar "nej jag är alltså inte gravid ...". Inte just...

Av Dressage - 8 januari 2013 16:37


Hej alla kära läsare som troligtvis längre inte existerar! Jag klandrar ingen, händer ju inte så där hemskt mycket här nu för tin ;o) Hur som helst så kommer här en uppdatering! Min gamla medryttare Ida slutade härförleden pga flytt söderut och jag f...

Av Dressage - 8 november 2012 16:27

Uuuuuuuuuuuuuusch på mig att skämta så elakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Först och främst: tack för alla era kommentarer. Det är ju förargligt att jag betett mig så innerligt vidrigt, men faktum är att en hel del av fakta i föregående inlägg faktiskt stämmer! ...

Av Dressage - 14 oktober 2012 21:11


Ja, gott folk, vad hände? Det hände så mycket som att jag träffade en man som inte tyckte om hästar! Och därmed tycker inte heller jag om hästar längre! För någonstans måste man ju välja ... Kärlek eller hästar? Efter ett par sömnlösa nätter kom jag ...

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards