Alla inlägg den 12 april 2010

Av Dressage - 12 april 2010 11:31

Först vill jag tacka för alla fina gratulationer till vår prestation i helgens tävling! Jag blir så glad av era kommentarer :o) För det andra vill jag be om ursäkt för att jag varit en dålig bloggare i helgen! Här kommer därför fredag - lördag och söndag i en snabbrepris! Fredag var jag sent i stallet, det blev ingen ridning :( men däremot schamponering och tävlingsförberedelser! Nedan nybadad Aramis:

  

Jag var i stallet vid 9.30-tiden tävlingsdagen - Armais stod ute i det vackra vädret och solade sig när jag anlände (perfekt att ha honom ute några timmar före start så att han kan göra av med lite extra energi). Gick genast ut och hämtade in honom  och påbörjade operation knoppning, lindade benen i vitt, borstade, tog ur flätan i den nu gråvita och rena svansen. När transporten var packad och Aramis färdig vandrade han snällt upp i släpet. Klockan 11.15 hämtade jag upp Marcus och vovve i Lund - sedan gick färden till Trolleholms Ryttarförening. Efter pappersvisning lastade vi ur och jag satt, enligt planerna, till häst vid 12.30-tiden Start var 13.28 Skrittade fram länge och väl, nå nu ska jag inte ljuga - det blev nämligen inte så mycket skritt; Aramis ångade på i en gångart mellan trav och skritt och jag hade fullt sjå med att hålla in honom :) Flera andra tävlingsryttare kommenterade min glada och laddade pålle, ha ha! Någon undrade om jag hade kopplat ett duracellbatteri till honom :o) När klockan var 12.50 började jag värma i skritt, han kändes finfin. Travade och galopperade, varierade formen och kände att jag kunde lägga honom lång och låg men även högre. Viktigt är att han stannar kvar i den form jag bestämmer och att han visar en självbärighet - det gjorde han! Längde ett par steg, satt fint. Allt kändes väldigt harmoniskt och bra. Snällaste C hade anlänt och tog nu av Aramis lindorna, samtidigt kom Marcus med min kavaj och kort efter ropades mitt namn upp i högtalaren. Jag fick komma in något tidigare eftersom jag hade en strykning före mig. Väl inne på banan fick jag rida runt lite innan domaren blåste, perfekt att vänja Aramis vid den nya miljön, jag märkte nämligen direkt att han blev spänd när jag kom in på banan. Han skyggade för domarbordet, ett par bokstäver och en skum kvinna som satt som en stenstod på en stol längst ner i ett hörn ;o) Domaren blåste och tävlingen startade. Tyvärr hann jag knappt hälsa på domaren innan Aramis drog iväg :o) så hälsning halt blev aningens hastigare än jag hade plamerat ;o) Första volten blev för stor (matte råkade glömma att den var 10 meter...) - i övrigt flöt programmet på riktigt bra och eftersom jag är på så gott humör idag ska jag bjuda på hela protokollet (betyg och kommentarer):

LB:2

1. Inridning:                               6 Ej helt stilla i halten
2. Höger varv, volt:                    6 Något stor volt
3. Arbetstrav:                            8
4. Volt:                                       7 Tänk på ställningen
5. Mellantrav:                             8 Bra satsat
6. Arbetstrav, mellanskritt:         7
7. Mellanskritt, ökad skritt:         6 Bra energi, tyvärr orolig form
8. Arbetstrav, vänster galopp:     7
9. Volt:                                       7
10. Mellangalopp:                        7
11. Arbetstrav:                           7
12. Höger arbetsgalopp:              7
13. Volt:                                     7
14. Mellangalopp:                        8 Härligt satsat
15. Arbetstrav                            7
16. Mellantrav                            8 Lysande övergångar
17. Halt:                                    7
18. Arbetstrav:                           7
19. Halt - hälsning:                     7

Allmänt intryck:
1. Gångarter:                            8/16 Kanonjobbat på en superfin häst
2. Framåtbjudning:                   7/14
3. Lösgjordhet:                         7/14 Blir något stark mot slutet, men det fixade du helt super
4. Ryttarens sits                       7/21
5. Korrekheten i uppvisningen:  7/14^

Summa:                                    213 poäng
                                                  71 %

Detta ledde, som jag tidigare skrivit, till en andraplacering av 36 starter och jag var så glad och nöjd med Aramis och min egen prestation! Tyvärr hölls prisutdelning i cafeterian vilket var lite trist - jag tycker det är jättetrevligt med hästar på prisutdelning (dels för att det är en ära men även för att det är roligt att se de andra placerade hästarna).

Återkommer med foton :o)

Söndagen spenderade jag och Aramis med att gå ut och gå en härlig runda - skönt få röra på sig och skönt för honom att vila ryggen! Ha en strålande härlig vecka!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards