Alla inlägg under januari 2010

Av Dressage - 26 januari 2010 23:09

Kom till stallet sent idag, satt först i sadeln när klockan var 18.35 Kallt och rysligt kyligt var det idag, ridhusbotten var faktiskt nästan frusen :-S Då är det kallt! Lindade ben med svarta lindor, sadlade, bytte till muffbett och gav mig ut i kylan. Skrittade fram en bra stund och travade igång, lät Aramis gå i en låg och rund form. Han kändes lika ljuvlig som alltid! När han värmts upp i båda varven ville jag prova ta upp formen lite på honom, inga problem - han kändes kalasfin! Jag har ett riktigt fint sug i båda tyglarna nu - känns helt otroligt! Gick sedan över till skrittarbete i högersidan och krävde lite, lite mer aktion bak. Märker att han fortfarande inte är stark (inte så kontsigt) - man märker liksom att problemet är åtgärdat, men man märker samtidigt att han är svag (musklerna har inte hunnit med). Jobbade på lite här och gick sedan över till trav i högervarvet och nu hade jag fått loss honom riktigt fint   om än fortfarande väldigt "rehabiliteringsmässigt tänk". Travade ner honom och sedan fick det räcka för idag! Imorgon blir det faktiskt vanligt bett igen, jag tycker att det där muffbettet blir lite "statiskt" och för mycket hävstång. Nej - tillbaka till gamla vanliga hederliga bett :) Nej, nu är det snart horisontalläge här! Ha en trevlig afton :)
  

Av Dressage - 25 januari 2010 19:43

   Eftersom det var så strålande fint väder idag kändes det dumt att inte njuta av det - därför passade jag på att ge mig ut även idag. Broddade, borstade, lindade, satte på boots, ländtäcke och sadel på - sedan var det bara upp i sadeln och skritta iväg. Aramis går lika avslappnat och fint som han gjort den senaste veckan - han känns bekväm i sin kropp och verkar njuta av att röra sig obehindrat. Luftsadeln verkar han verkligen glad för - precis som jag :) När vi kommit en bit på vår runda kortade jag tyglarna, han var spänd som en fiolsträng och darrade i kroppen - han hade fått syn på något i fjärran och skulle inte kröka på nacken. Han stirrade sig blind på detta "något" (som jag för övrigt inte såg) i fjärran och var svår att nå. Tokiga hästar! När vi närmade oss slutet av rundan började han slappna av och då kunde jag även "nå" honom, han traskade på i fin rund form och var nu "med" mig igen :) Eftersom det bara blivit skritt ville jag runda av med lite trav inne i ridhuset - strålande gick han! Travade på i båda varven, fullt fokus på arbete hade vi nu och ett perfekt stöd i båda tyglarna. Lika jämn och fin i höger som vänster varv. Blev väldigt rund och djup på slutet men jag är väldigt överseende med hans form just de här två veckorna - efter hans behandling, det är lite på "hans villkor", han får bestämma formen lite, han får gå där det känns bäst och bekvämast helt enkelt. Plockade upp honom en halv långsida för att checka av - och han följde med kanonfint! Sedan fick han skritta av länge och väl. Fina Aramis   

Av Dressage - 25 januari 2010 15:19

Spana in dessa otroligt roliga reklamvideor!













Av Dressage - 25 januari 2010 10:06

Sötaste reklamen (saxad från Mitt liv som hästnörd)!


Av Dressage - 24 januari 2010 22:53

Idag stod uteritt på schemat, med tanke på det fantastiskt hala underlag som råder i vårt land hade jag bestämt mig för att brodda! Det var ett mindre företag att få i broddarna, vi är i slutet på denna skoperiod och broddhålen är väl inte det första jag brukar rengöra... Rensade ut ordentligt med en söm, sedan gängade jag och därefter skruvade jag i broddarna. Efter tjugo minuter var broddarna på plats - men då hade jag istället bråttom! Lindade, satte på boots, borstade, sadlade, tränsade och var klar något efter utsatt tid.

    


Sedan gav vi oss ut - Aramis och jag samt Archie och Birgitta. Vi skrittade ut en lagom lång runda, efter att ha blivit nerkylda i den skånska snålblåsten var vi tillbaka vid stallet - där rundade jag av med några varv inne i ridhuset.


  


Först fick jag dock plocka bort fårskinnet som värmt mig under uteritten (det blev lite vääl högt att sitta på när det skulle trimmas i ridhuset). Aramis gick lysande bra, kanske i något överilat tempo - energin är det inget fel på :) Efter tio minuters trav- och galopparbete i ridhuset fick han skritta av. Sedan fick Aramis stå i gången med detta fina ylletäcke från Ullared!


    


Och så här såg han ut på avstånd :)

  


Sedan passade jag på att serva Rigolettos medryttare (hon hjälper nämligen mig något alldeles fantastiskt mycket - därför kan det vara väldigt trevligt att någon gång få hjälpa tillbaka:). Blev mockning och matsättning till båda hästar medan C gjorde i ordning Rigoletto för ett pass i ridhuset. När jag var klar med broddavtagning och täckesbyten gick jag ut i ridhuset och tittade på när C red, passade också på att sitta upp en stund själv i sadeln. Rigoletto var mycket sansad och fin idag! Kul att se honom! Sedan höll både jag och C på att förfrysa våra fötter - det var dags att runda av denna långa och trevliga stalldag! Ha en strålande trevlig vecka!

Av Dressage - 24 januari 2010 11:30

Detta är en av mina absoluta favoriter :o)



Av Dressage - 23 januari 2010 23:55

Idag stod longering på schemat! Jag tyckte det kunde vara skönt för Aramis rygg att vila en dag från sadel utan att för den sakens skull behöva vila själv. Efter att jag mockat, fixat mat och donat till båda hästar gjorde jag i ordning Aramis inför kommande pass. Han fick Mias-lindor på benen, Back on Track-schabrak på ryggen och när han var klar vandrade vi iväg till ridhuset där en tjej satt och trimmade. Jag spände Aramis som jag brukar, fäste linan i innerringen i gjorden och lät den löpa genom bettringen, lade Aramis på en lagom stor volt runt mig och skrittade igång. Han rörde sig oerhört ledigt och genom hela kroppen. Han fick skritta på ett tag, sedan tog travarbetet vid (nåja, trav är väl en underdrift). Det vara snarare en blandning mellan mellantrav och slängtrav med inslag av vansinniga bocksprång (tack för att jag inte satt på), i kombination med hysteriska rivstarter... En tjej som höll på att bygga hinder frågade lite försynt "har du hoppat honom någon gång...?" varpå jag svarade "Jo det har jag, men idag kan man knappt tro att han är inriden...*fniss*". När han inte bockade runt, fes, brallade, gasade, så såg han faktiskt riktigt trevlig ut. Han rörde sig med en lätthet och hade fint svävmoment i steget. Efter en kvart började han varva ner och kunde faktiskt trava både ett och två varv i streck utan att "flippa ur" :o) Imorgon väntar uteritt med Birgitta och Archie - kanske även Rigoletto och medryttaren hänger på :) Rapport om det hela kommer imorgon! Först måste dock broddar inhandlas, de fulingarna har ju rostat sedan förra sänsongen *mutter*. Inte för att jag filmade idag, men jag lägger in en liten film från en longering i höstas (detta var en mild variant i jämförelse med dagens pass...). Trevlig helg på er!

 

Av Dressage - 22 januari 2010 23:00

Idag blev det ett pass till i ridhuset. Fortsätter hålla rehabiliteringsridning som mål vilket innebär att Aramis får gå i en rund fin mjuk form, en behaglig form helt enkelt. Det är fortfarande lika fantastiskt att rida eftersom varje pass är en dröm:) Så mjukt, så följsamt, så känsligt. När jag ska göra halt räcker det att jag tänker halt så tvärnitar herrn-han har blivit så otroligt uppmärksam på mina hjälper! En skänkelvikning kräver en tanke :) på sin höjd, ha ha. Red cirka 20 minuter. Märkte att Aramis har lite träningsvärk i ryggfiléerna när jag ryktade honom. Och det är ju inte så konstigt-ny sadel och helt tillrättalagd i hela kroppen :) Ha en trevlig fredag!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards