Alla inlägg den 29 januari 2010

Av Dressage - 29 januari 2010 22:48

Det är det enda jag kan komma på att säga efter dagens superpass med Aramis :o) Skrittade fram länge och väl med ylletäcke och ylleländtäcke. När Aramis var varm i kroppen började jag skritta honom i form. Hade ett underbart stöd från början, lika fint på båda tyglar. Jag tror att jag får vara extra vaksam när det gäller mig själv och min högersida eftersom min "lätta" sida är vänstersidan - jag märker att när jag tänker extra på min högerhand så får jag ett helt annat gehör från Aramis. SÅ - dagens kloka ord - it takes two to tango! När Aramis var framskrittad tog travarbetet vid - han var såååå fin! Han bara dansade fram med sina söta grå öron spetsade framåt, han var supermjuk i sidorna, flöt fram i längningar och jag bara satt och log! Galopparbetet har vi en del kvar märker jag - han mäktar inte med att hålla ihop sin stooora galopp. Här låter jag honom därför gå i ett något högre tempo - för att få hjälp av den levande kraften. Jag har honom rund och fin i formen och har inte en tanke på att samla ihop honom, då skulle han falla isär. Avslutad med att runda av honom i ett friskt travtempo! OJ vad jag är glad för min positiva och härliga häst! Jag önskar er alla en härlig helg :o)
      

Av Dressage - 29 januari 2010 14:23

På hemsidan Gestut Kempkehof kan man läsa om Aramis pappa Dream of Heidelberg II - där finns också en del foton och ett videoklipp! Klicka här för att komma dit!


Här kommer även en liten youtubefilm på Dream of Heidelberg II:



Av Dressage - 29 januari 2010 12:23

Igår ramlade jag över en, tydligen väldigt stor och vida känd, saluhästsite. Om du inte redan har varit där rekommenderar jag dig att gå till EVERHORSE - här kan man bli sittande farligt länge! Man blir förundrad över hur mycket PENGAR vissa vill ha för sina (i mina ögon ganska "mediokra") hästar. Gör ett besök!

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards