Alla inlägg den 13 mars 2010

Av Dressage - 13 mars 2010 23:11

Idag var det alltså tävling som stod på schemat! För första gången i Aramis tävlingskarriär skulle han få sätta hovarna på en regional tävling. Det är alltid lite spännande att ge sig ut på den regionala markanden eftersom konkurrensen genast skjuter i höjden. Och det kan ju vara intressant att checka av hur man ligger till :o)


Var i stallet runt halvtiotiden, hämtade Misen från hagen (han undrade nog varför han skulle in redan :-P) Han följde snällt med in och jag ställde honom i spolspiltan. Medan jag pratade med stallvänner passade jag på att fläta Aramis man. Ryktade och ordnade allt övrigt - vid halvtolv var det en välputsad grå pålle som äntrade trailern. Med allt bagage packat och klart begav jag mig iväg mot Sydslätten (Anderslöv). Kom fram till tävlingsplatsen 12.02 och hade god tid på mig (skulle starta 13.39) Startanmälde, gick ut och gick en runda med Majsan och sedan var det dags att baxa ut Aramisen. Snällt stod han när jag kröp runt på alla fyra och plockade av transportskydden. Sedan kom Birgitta (Archies ägarinna) och pratade lite innan jag svingade mig upp i sadeln och pep iväg till framridningen. När Aramis var framskrittad joggade vi igång i en äkta ponnytrav! Han kändes lite trippig men kom snart igång med hela kroppen. Varvade formen med LDR och lite högre nacke. Han kändes riktigt trevlig! Skrittade lite utomhus emellanåt (i det oerhört vackra vädret). När jag finslipat det allra sista och lindor var avtagna och kavajen satt på plats kom en dam och bjöd in mig till tävlingsbanan. Skrittade bort till domarbordet, cirka 10-15 meter innan domarbordet tvärnitade Aramis och tittade storögt på det snart anfallande domarbordet med två tillhörande förskrämda gestalter som försökte se snälla ut :) Domaren pratade snällt med Aramis och ursäktade att hon inte hade något att bjuda på :) Jag kontrade med att säga till henne att det behövde hon inte, det var ju jag som skulle bjuda henne på något (läs muta - *fniss*). Jag fortsatte ett par varv på volten och när Aramis var lite lugnare blåste domaren i visselpipan. Programmet flöt på fint, tycker jag. Aramis kändes väldigt trevlig, något spänd uppe vid domarbordet vilket gjorde att han släppte ryggen lite och därför blev samtliga volter uppe i domarhörnan lite sämre beträffande form och ryggaktivitet. Undertecknad råkade också av någon märklig anledning ha missat att det skulle vara en mellangalopp på ena långsidan. Vidare blev ryggningen på medellinjen allt annat än bra - men i övrigt är jag mycket nöjd med dagens insats :) Jag pratade lite med domaren efter ritten och hon berömde den stora grå! Blir man alltid glad av att höra. En dam uppe på läktaren applåderade när jag red förbi och sade till mig "vilken förtjusande häst" :o) Tänk vad roligt det är när folk som man absolut inte känner kommer fram och säger något trevligt om ens häst!


När jag fått protokollen kunde jag konstatera att jag ledde :) (efter två starter, hi hi). Slutade på en 13:e (65 %) plats av 29 ekipage - är mycket nöjd med detta! Vinnaren hade 71 % och jumboekipaget hade 53 %.


Så - då var regionala tävlingsdebuten (och debut i LA:4) avklarad och jag kan konstatera att Aramis inte gör bort sig i församlingen :) Avslutar med två foton som jag stulit från Birgittas blogg! Tagna idag, strax innan start!


       

Presentation


Vetgirig dressyrryttarinna och stolt ägare till två fantastiska halvblod!

Du frågar och jag svarar!

17 besvarade frågor

Omröstning

Vad har du på hästens ben när du rider/arbetar den?
 Lindor på alla fyra
 Lindor fram eller lindor bak
 Skydd på alla fyra
 Skydd fram eller skydd bak
 Lindor fram och skydd bak
 Skydd fram och lindor bak
 Inget

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards